-----------------------------------
cmatei
30 Aug 2011 09:18

NGC281 H-alpha
First light cu QHY9 :twisted: 40 minute (8x300) in H-alpha, -10C, crop. Eu am ramas mut la cat de sensibila e camera si daca nu e placebo, se simte si diferenta de rezolutie - cel putin in conditiile astea, cu putine cadre. Poza in sine nu e grozava, deocamdata totul e "in constructie": nu am dithering, imi mai trebuie un adaptor pentru MPCC, flatbox-ul e prea puternic, camera are o mica problema cu shutter-ul, etc.

Am facut si luminanta si culori insa nu prea merita amintite: fiind atent la altele, nu am observat ca s-a aburit secundara si sunt inutilizabile. Am verificat si fereastra camerei era ok, pot raci mai mult.

Acum trebuie s-o iau cu invatatul de la zero :)

Vlad
30 Aug 2011 11:19


Felicitari! alta viata nu-i asa? Iti urez succese imediate!

psemil
30 Aug 2011 11:31


TRADARE!!!!
inca unul care schimba un dslr pe o camera mono.

Felicitari de achizitie si sa o folosesti sanatos. 
Cu binning sau fara?

cmatei
30 Aug 2011 11:34


:) Bin 1x1. Multumesc pentru urari!

auriga
30 Aug 2011 11:50


bravo, alta viata! acum esti nevoit sa scoti rezultate bune :)

achy1978
30 Aug 2011 14:45


Felicitari pentru achizitie! .... si asteptam rezultate!

Emil
11 Sep 2011 23:39


QHY9 hi hi hi  :D salut colega...
Ce probleme ai cu shutter-ul? Se deschide numai partial? Daca da atunci e motorul de vina, eu am schibat electronica si nu mai am probleme, ar trebui sa incerci sa montezi un cartus de Silica Gel pentru a mentine umiditatea la nivel scazut.

cmatei
12 Sep 2011 01:11


Exact. Am schimbat deja placa cu shutter-ul si acum se deschide complet. Am sa montez si cartusul cu gel, negresit. L-am primit cu camera, impreuna cu fereastra optica (clear). In plus cred ca si rezistentele pentru incalzirea ferestrei interioare sunt acum standard, daca le-am identificat corect. Sper sa nu fie probleme cu umiditatea, rezultatele din prima noapte au fost incurajatoare din punctul asta de vedere. Incet-incet rezolv si cu restul; mi-am facut un dimmer pentru flatbox, adaptorul pentru MPCC trebuie sa vina, mai am doar mici probleme de software. Si marea problema cu timpul liber...