-----------------------------------
gabi
25 Aug 2011 18:10

M 20
Salut,


 M20 din Bucuresti de data asta cu o focala de 2m , am vrut mai mult sa testez , cum se comporta montura dar si telescopul la expuneri lungi si o focala de 2m. 

9x900 sec. Ha

Meade LX 200 ACF 8" f/10/2000mm cu Atik 314L+ si filtru Ha 7nm Baader
Ghidaj S/W 102 F/5/500mm cu Atik 16 ic, Montura S/W NEQ6 PRO.
Achizitie,ghidaj,procesare (doar: stack si Max Val.) cu Maxim DL.

psemil
25 Aug 2011 18:36


Pai eq6 se comporta foarte bine.... sau poate eq6 - al tau se compota foarte bine
Inteleg ca nu are mirror shift adica sistemul de fixare al oglinzii primare e ok...
Sa le folosesti sanatos.
Iar poza e misto.

gabi
25 Aug 2011 18:56


Salut,

@Emil multumesc, EQ6 merge bine chiar sunt surprins, cat de bine si nu i-am reglat decat jocurile pe ambele axe, dar am de gand cand vremea se va strica, sa inlocuiesc toti rulmentii (SKF) si vaselina.
La tubul Meade, am montat un focalizator Baader care este foarte bine lucrat , chiar mai bine decat MoonLite,dar am avut o mica problema, secundara se rotea in placa corectoare, asa ca a trebuit sa demontez , sa strang si sa colimez.

Gabi.

Catalin Paduraru
25 Aug 2011 19:08


Salut, mi se pare ca nu prea ti-a iesit focusul. Ai stelele prea mari.

Spor!

gabi
25 Aug 2011 19:21


Salut,

@Catalin ai dreptate, deocamdata focalizarea o fac manual si nu am reusit un FWHM mai mic de 7 la 900 de sec. dar mai incerc .

Gabi.

Laurentiu
25 Aug 2011 19:36


Fa-ti o masca Bahtinov. Merge de vis.

gabi
25 Aug 2011 19:44


Salut,

@Laurentiu,se pare ca masca Bahtinov, pe care am facut-o nu a iesit prea bine, cred ca o sa cumpar una. Stau foarte prost  cu timpul liber.

PS Oricum multumesc.

Gabi.

theogon
25 Aug 2011 20:38


N-aș zice că sunt probleme cu focusul, la cât mă pricep, În stânga median sus, se vede o nebulozitate ca o parabolă, pe imaginile furnizate de Hubble se văd două jeturi ca niște coarne de melc. Privind cu atenție și imaginea lui Gabi prezintă cele două coarne (sau mă rog, cel puțin unul din ele).  În plus steaua din centrul imaginii este o triplă strânsă și relativ strălucitoare. Ea apare ca o pleașcă în foarte multe imagini.
Zic că ai făcut teabă bună. Merită să pui set-up-ul la treabă.

gabi
25 Aug 2011 22:26


Salut,

@Mihai cred ca ai si tu dreptate, m-am mai uitat si pe la altii care au facut poze cu Meade  LX 200 8"si tot asa sunt stelele, nu am vazut mai mici la f/10.Probabil ca se poate focaliza si un pic mai bine, mai incerc.

Gabi.

valy
25 Aug 2011 22:40


@Laurentiu,se pare ca masca Bahtinov, pe care am facut-o nu a iesit prea bine, cred ca o sa cumpar una.
Am gasit pe net un site care genereaza masca bahtinov in format vectorial pt. dimensiunile date de mine. Am printat-o pe coala groasa, neagra, pe imprimanta si am taiat cu cutterul dupa urmele lasate, a iesit ok. Asta ca sa nu dai banii pe una.

Erwin
26 Aug 2011 22:17


Poți da și link-ul? Am văzut undeva o mască mai bună ca Bahtinov, cu fantele înclinate, nu mai țin minte însă cum se cheamă și unde este...  :roll:

Laurentiu
26 Aug 2011 22:28


http://astrojargon.net/MaskGen.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1

Laurentiu
26 Aug 2011 22:30


De cumparat, pentru cei care nu vor sa-si bata capul, vedeti aici: http://www.astrovest.ro/home/index.php?option=com_content&view=article&id=216:masca-bahtinov&catid=75:accesorii-astrofoto&Itemid=87