-----------------------------------
cmatei
02 Aug 2011 13:18

NGC6888/Crescent Nebula
52 x 5 minute (4h20m), Newton 200/1000, Canon 400D mod, iso 1600, ghidat prin Megrez 72. Nu planuiam atatea cadre, dar dupa meridian flip am schimbat bateria camerei, recalibrat ghidajul, dat drumul la capturi si ... am adormit :-)

Ghidajul a mers mai bine ca niciodata, nefiind pic de vant. Din 57 cadre, doar 5 erau putin miscate.

Mai mult ca sigur o sa revin la procesare, imi e foarte dificil sa nimeresc white balance-ul fara sa pierd nebulozitatea din jur.

Nu are cineva un Ha ascuns pe undeva ? :)

Stanescu Octavian
02 Aug 2011 13:31


fumos a iesit , se simte ca s-a lungit noaptea  :)  ai avut si o locatie buna cred .
pe EQ 6 cu PHD?

achy1978
02 Aug 2011 13:35


Am eu :)

Da-mi o adresa de mail si-ti trimit

PS: Tare frumos a iesit

cmatei
02 Aug 2011 13:45


Da, EQ6 cu PHD. Erorile RMS au stat pe la 0.15-0.18 pixeli, ceea ce eu nu am mai avut pana acum.
Apropos de ghidaj, dupa ce in ultima vreme am folosit un OAG, acum am putut sa observ ca au revenit deviatiile pe o anumita directie preferentiala (flexura) daca montez luneta de ghidaj. Tubul Newton-ului/inelele de prindere nu duc greutatea suplimentara fara sa se deformeze.

@achy1978: Ai PM. Multumesc, sa vedem ce-o iesi.

Laurentiu
02 Aug 2011 17:00


Faina tare imaginea ! 

Intrebare vis-a-vis de observatia lui Tavi, mai sus: ai tras intr-o singura noapte sau mai multe ?

Daca ai tras intr-o singura noapte cred ca se poate spune ca ai avut mare noroc de cer senin tot timpul  :wink:

psemil
02 Aug 2011 20:18


Faina poza.

cmatei
02 Aug 2011 21:36


@Laurentiu: o singura noapte, si primele 1-2 ore am avut nori trecatori :-) Dupa asta, transparenta a fost excelenta pana dimineata, cu Jupiter deranjand vizibil. Bineinteles, la tara (Dobrogea/langa Ostrov).

cmatei
04 Aug 2011 14:37


Iata si prima tentativa de a adauga informatia Ha de la @achy1978.

Procesare: alinierea am facut-o manual, dupa ce am obtinut astrometric rezolutiile celor doua sisteme.
Am folosit luminanta sintetica din poza mea, blend cu Lighten, opacitate 75% imaginea Ha. Am substituit apoi luminanta in imaginea RGB si am mai facut mici ajustari la nivelul de negru.

Ar trebui sa incerc si sa lucrez doar pe canalul de rosu, care e destul de zgomotos la mine pentru ca am tras mult de el. Alte sugestii de procesare ?

Cred ca se poate mai mult din datele astea, dar... :)

psemil
04 Aug 2011 20:12


Este FOARTE frumoasa, 
insa ma asteptam la o diferenta mai mare de luminozitate la filamentele subtiri din zona centrala - speram ca ele sa fie mai bine definite.
Personal nu o gasesc cu mult mai buna decat varianta numai cu dslr.

Laurentiu
04 Aug 2011 20:18


Mie imi place mai saturata :-)