-----------------------------------
alex.tudorica
10 Iun 2011 16:56

Propunere colaborare
Salut,

    Pentru ca tot am la dispozitie ceva instrument mai mare as putea sa iau narrowband (am Ha, SII, OIII) pentru diverse obiecte iar cei doritori pot sa contribuie cu ceva culori. Cateva fotografii pot fi vazute aici:

http://www.flickr.com/photos/27891676@N05/

    Din cand in cand mai folosesc si telescopul de 1m pentru astrofiti, dar campul e foarte mic si doar cand e seeingul bun si am terminat partea de science (lentile gravitationale) mai trag cate o nebuloasa planetara mai mica (parca 15' camp).

    Numai bine,
Alex

Vlad
10 Iun 2011 19:00


incercam, dar exact culorile sunt cele mai complicate de facut, pentru ca avem nevoie de cer bun - cel putin pt mine care in ultima vreme nu am avut parte de nopti senine in zilele cand puteam sa ies

alex.tudorica
10 Iun 2011 19:38


Atunci ce e ai usor de luat? Luminance e cel mai important, acolo sunt detaliile. Culorile sunt secundare, de aceea le si trag in bining mai mare sau cu mai putin timp.

psemil
10 Iun 2011 21:41


Salut intentia ta Alex si poti sa te bazezi pe mine. 
Insa eu pozez doar RGB cu DSLR si inteleg ca discutia este in mare pentru imagini narowband.
Oricum daca se vor raspunde mai multi invitatiei si achizitile vor permite, se pot incerca mai multe combinatii inclusiv RGB + narowband. 
In principiu e pacat sa spui nu chiar daca exista diferente mai mari sau mai mici intre nivelul de dotare si nivelul de cunostinte. Numai experimentand se pot forma echipe.
Singurul lucru care mi-ar place este sa fie stabilite din timp obiectele asupra carora sa ne concentram asa incat, cine vrea si cine poate sa faca achizitii, sa le faca atunci cand vremea si timpul liber le-o permite.

alex.tudorica
14 Iun 2011 15:07


Salut intentia ta Alex si poti sa te bazezi pe mine. 
Insa eu pozez doar RGB cu DSLR si inteleg ca discutia este in mare pentru imagini narowband.
Oricum daca se vor raspunde mai multi invitatiei si achizitile vor permite, se pot incerca mai multe combinatii inclusiv RGB + narowband. 
In principiu e pacat sa spui nu chiar daca exista diferente mai mari sau mai mici intre nivelul de dotare si nivelul de cunostinte. Numai experimentand se pot forma echipe.
Singurul lucru care mi-ar place este sa fie stabilite din timp obiectele asupra carora sa ne concentram asa incat, cine vrea si cine poate sa faca achizitii, sa le faca atunci cand vremea si timpul liber le-o permite.

     Ma bucur ca am si raspunsuri pozitive: initial domnul Achim Marian Lucian mi-a propus asta acum cateva luni bune (nu stiu daca e pe forum?).

    Propunerea nu e doar pentru narrowband: dar eu as putea lua destul de usor imagini relativ bune in Ha de exemplu sau (Baader) L, care pot fi folosite mai apoi drept luminance pentru un set de culori, cu rezolutie si detalii mai putin bune. Am atasat cateva fotografii care au la baza mai ales date in narroband folosite ca luminanta dar si filtre broadband/L. 

    Cer senin!

achy1978
14 Iun 2011 19:16


Sunt pe forum :), cum as putea sa NU fiu!

Nu stiu cum stati voi cu vremea dar in Oltenia e gheata la mal de la inceputul anului. In vara asta incerc sa ma stabilizez la punct fix si dupa aceea dau drumul la productia de serie :)!

Succes si ma bag in astfel de colaborari (de fapt unele chiar s-au realizat pe aici)

Cer senin!