-----------------------------------
Stanescu Octavian
06 Iun 2011 17:25

M 81, 82  ,NGC 6888(Crescend)
Sambata seara chiar daca vremea parea neprielnica cu nori negri am fost iar pe deal la Silagiu , pe la  ora 23 s-a curatat cerul  astfel la 12 noaptea am inceput expuneri  fara autoghidare 4min pe ISO 1600 la Crescend 24 cadre. si tot 4 min ISO 1000 20 cadre la M81, 82.

Laurentiu
06 Iun 2011 20:57


Vad ca ai inceput sa faci "sapaturi" serioase prin calea Lactee :-)

Crescent imi place cum a iesit. La M 81 si 82 am impresia ca te-ai plictisit devreme la prelucrarea imaginii (altfel rezultatul era mai bun).

achy1978
06 Iun 2011 23:13


Si mie imi place paleta de culori imprimata stelelor din NGC 6888. DSLR-ul este modificat penntru astro?

Stanescu Octavian
06 Iun 2011 23:43


Multam de raspunsuri :) nu e modificat EOS 50D. 
Laurentiu : mai am ceva variante de prelucrare la M81,82 daca spui in ce sens ai prefera prelucrarea poate am facut.

psemil
07 Iun 2011 11:17


NGC 6888 e super, ar pica bine un dslr modificat cu racire... mai ales pe vremea asta calduroasa.
Ma bucur ca drumurile spre Silagiu s-au inmultit si vin mereu imagini proaspete de acolo...
 M81 - M82 parca e cam mov

Stanescu Octavian
07 Iun 2011 13:56


La M 81 82 m-am luptat cu fondul cerului liluminat de Timisoara -Buzias . partea N-V privit de le deal e poluat luminos de Timisoara si Buzias . La temperatura de 34 grade a cipului ma asteptam la rezultate foarte slabe.
pun o alta varianta de prelucrare .

achy1978
07 Iun 2011 14:21


Mult mai bine

gabi
07 Iun 2011 17:50


Salut,

Foarte mare temperatura senzorului, dar cu programe de prelucrare iscusit folosite ,ies rezultate excelente. Foarte frumos a iesit a doua prelucrare.


PS Sa vezi cum e cerul in Bucuresti.


Gabi.

auriga
07 Iun 2011 18:25


frumoase imagini.
ce focala are instrumentul ca nu mai retin. 
am facut un exercitiu de scos background-ul...

Laurentiu
07 Iun 2011 19:27


Cam asta era ideea.

Pe de alta parte... uite ca si la altii le ies in imagini tot felul de "nori" pe acolo:

http://blog.deepskycolors.com/archive/2009/01/03/m81-M82-and-Integrated-Flux-Nebula.html

auriga
08 Iun 2011 00:02


:) desigur backgroundul acela este rezultatul unui anumit soft, nu praful interstelar...

Laurentiu
08 Iun 2011 09:43


Inainte de a fi asa (de)siguri  :)  trebuie facuta o evaluare a imaginii prin comparatie cu altele cu acelasi timp de expunere si scala. Poate ca norii nu sunt interstelari ci ... atmosferici. Iar daca e vorba de zgomot termic la mijloc nu software-ul e de vina ci aproape sigur hardware-ul - camera, temperatura ridicata etc.

Catalin M. T.
08 Iun 2011 09:52


Felicitari pt imagini!
Acei "norii" din link-ul dat sunt nebuloase IFN(Integrated Flux Nebulae). Mai multe aici:http://www.galaxyimages.com/UNP_IFNebula.html

auriga
08 Iun 2011 10:37


praf interstelar din Milky Way. 
Laurentiu uita-te te rog la acel pattern, paralel cu imaginea in stanga, etc. este vb de ABE-ul din Pixinsight.

Laurentiu
08 Iun 2011 10:47


Am remarcat problema. Dar cum nu am folosit pana acum Pixinsight imi este imposibil sa trag vreo concluzie.

andru
29 Iun 2011 20:49


Pozele sunt uimitoare! Pentru un amator ca mine o poza din asta e ceva SF. Bănuiesc ca  ai o luneta foarte puternica, dar ce model de camera ai folosit?

Erwin
30 Iun 2011 09:02


Bine ai venit, andru! Tavi folosește un telescop reflector de 250mm (newtonian sau cassegrain de construcție proprie) pe o montură EQ6 iar camera este un DSLR Canon D550. Luneta e pentru urmărire, 80x500 dacă nu mă înșel, cu o cameră Philips SP900NC.

http://img837.imageshack.us/img837/9495/img058m.jpg

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us

Stanescu Octavian
30 Iun 2011 11:28


Multumesc, andru si Erwin pt poza doar ca  rectific ca telescopul e cu oglinda  de 220mm  iar aparatul foto Canon EOS 50D.
 azi oricine poate face poze important e sa vrei apoi sa ai montura buna este esential . 
eu doar de aproape  1 an pot face poze relativ bune chiar daca telescoape am avut si acum 20 de ani.

Erwin
30 Iun 2011 11:41


Scuze, Tavi, nu am reținut exact. Poza e făcută la Silagiu, înainte de a fi montată camera și pusă în funcțiune, tocmai apunea soarele... :)