-----------------------------------
adi109cj
31 Mai 2011 13:08

lifecam HD3000 pentru astrofoto ?
Buna.A folosit cineva webcam Lifecam HD3000 pentru astrofotografie ?
Pe net am vazut Lifecam HD5000 folosit pt astrofoto.
Lifecam HD3000 nu are autofocus.In rest cred ca sint identice la performante.

Laurentiu
31 Mai 2011 15:58


In astrofoto cu webcam autofocus-ul nu iti e de folos pentru ca oricum va trebui sa scoti lentila obiectiv originala pentru a monta camera pe telescop.

Dar daca are autofocus probabil ca nu vei putea scoate obiectivul fara sa strici camera asa ca o astfel de camera nu prea e utila (eventual pentru fotografie afocala - prin cuplarea camerei la ocularul telescopului, dar rezultatele obtinute sunt, in opinie mea, mai degraba modeste).

LE

daca se poate extrage obiectivul atunci poti proceda cum este descris aici:

http://ghonis2.ho8.com/lifecam/lifecam1.html

saiph
31 Mai 2011 16:03

Re:
Nu e chiar modelul HD3000, dar tot din aceeasi gama scoasa de MS:

http://ghonis2.ho8.com/lifecam/lifecam1.html

have phun! :D

valy
31 Mai 2011 16:08


Cred ca merge sa le scoti lentila si sa functioneze, desi e cu AF. Uite aici un test cu hd5000 care e mai scumpa dar posibil sa fie cu acelasi senzor: http://www.rkblog.rk.edu.pl/w/p/testing-webcams-planetary-astrophotography/

Intre timp a mai aparut una de la microsoft, mai tare (adica mai scumpa) ca lifecinema hd: http://www.emag.ro/camere-web/camera-web-microsoft-lifecam-studio-q2f-00004-hd-usb--pQ2F-00004

dyazzz
07 Iun 2011 15:00


Am achizitionat si eu ieri o camera Microsoft Lifecam HD-3000 inca nu am adaptat-o la ocular dar a fost un chin sa o desfac.Am rupt 5 condensatori dar am reparat-o(nu va ganditi ca i-am pus la loc sunt SMDuri  :lol: )Are si control de expunere daca dezactivez optiunea trueColor.Totusi nu vad cum poate merge fara acei 5 condensatori doar cu o conexiune intre 2 puncte unde trebuia sa fie un condensator.

dyazzz
09 Iun 2011 14:38


Am adaptat HD3000 pentru telescop si iata niste rezultate pe un gugustiuc :D
Spre bucuria mea a stat pe casa aia vreo jumatate de ora.Pozele sunt procesate in Registax5(da am stackat vreo 30 de cadre la fiecare)si am umblat si la wavelet pentru ca altfel nu erau asa de clare.
Numa' bine!

saiph
09 Iun 2011 15:23

Re:
Barlow? :))

tare...

dar de ce se vede neclar? reflexii interne in barlow? lumina parazita la parasolar? nu e diafragmat instrumentul? e prea "rapid"?
oricum, ma bate gandul sa-mi iau si eu un webcam hd de-asta, sa vad ce mare sfaraiala e cu el. cum l-oi adapta la telescop, mai vedem  :D 

cer senin si asteptam pozele in sus cu camera!
;)

saiph
09 Iun 2011 15:24

Re:
stai ca mi-am mai amintit o cauza pt care se vede neclar.
posibil din cauza lipsei filtrului IR? :D

valy
09 Iun 2011 15:33


..niste rezultate pe un gugustiuc :D
Registax si gugustiuc nu prea se potriveste ca se misca, incearca pe un subiect static. Pozele sunt crop sau resize?
Spor.

dyazzz
09 Iun 2011 15:37


Ai ratat una.Eu am instrumentul pe balcon si PCul in casa iar focalizarea perfecta este imposibila pana finalizez focuserul electric.In plus,am o problema cu cablul usb prelungitor.Pe ecran imi apare un popul ceva de genul:The device can run faster if connected directly into a 2.0 USB port.Deci nu ma lasa sa obtin FPS si rezolutie maxima.Maxim 640X320 pe MPGM pe YUY2 e maxim 160X90.Stie cineva o rezolvare la problema asta?
Instrumentul este 130/920 reflector deci unele motive sunt pentru refractor.Rapid nu este.E f/7.1
Multumesc anticipat pentru raspuns la problema cu cablul

dyazzz
09 Iun 2011 15:48


valy,pozele sunt exact asa cum au iesit din registax.Rezolutia de filmare a fost una de 160X80.Din fericire gugustiucul nu s-a miscat :D

adi109cj
09 Iun 2011 15:54


Daca cablul USB e prea lung atunci nu mai merge USB2.0, doar USB1.1.Adica la viteza mai mica.Si eu am incercat sa prelungesc cablul la webcam si aceiasi chestie am patit.Calculatorul nu mai poate comunica cu webcam-ul la viteza mare(USB2.0) ,doar la viteza mica(USB1.1)

Erwin
09 Iun 2011 16:29


Probabil prelungitorul nu este USB2.0.

adi109cj
09 Iun 2011 16:35


Daca cablul USB e prea lung se produc intirzieri la semnale electrice de frecventa mare care trec prin el.Intirzieri care nu se pot compensa.Si produc erori de comunicatie.Si atunci scade viteza de transfer pina la un punct cand nu se mai produc erori de comunicatie.

dyazzz
09 Iun 2011 16:57


Pai si cum rezolv problema asta?

adi109cj
09 Iun 2011 17:09


Se gasesc extendere USB 2.0 prin cablu UTP .Usb Lan extender.Pe la 50usd aprox.Merge pina pe la 45m lungime.

dyazzz
09 Iun 2011 19:05


Din intamplare am niste cablu UTP de la vechiul provider de internet.Merge daca ii pun mufe USB?

saiph
09 Iun 2011 20:47

Re:
Iti trebuie prelungitoare active, ca sa nu pierzi semnalul cu lungimea cablului

http://www.conectica.ro/display/1-1-16922-Cabluri_USB/Cablu_prelungitor_activ_USB_2.0_(A_T_M)_20_m_Delock.html

spor! 
;)

dyazzz
09 Iun 2011 21:22


Pana una alta am facut conexiunile :lol:.Acum sa instalez driverul camerei si sa incerc.Hope it works :mrgreen:

Erwin
09 Iun 2011 22:58


Adresa corectã:
[url=http://www.conectica.ro/display/1-1-2053-Cabluri_USB/Cablu_prelungitor_activ_USB_2.0_%28A_T-M%29_15_m_Delock.html]Cablu prelungitor activ 15m

Teo
10 Iun 2011 12:15


Nu am vrut sa intervin pana acum deoarece am mai discutat problema referitoare la acesta camera in alta postare mai veche, adica aici : http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=5728&postdays=0&postorder=asc&start=0
Ca posesor al unei camere WEB  Microsoft HD 5000 , foarte asemanataore cu 3000 pot sa spun ca nu sunt foarte multumit de performantele ei.
In primul rand acea functie de autofocus o face inutilizabila. Apoi rezolutia HD Ready pare a fi interpolata.
Ma rog, daca reusiti sa ii dezactivati autofocusul aunci poate deveni o camera acceptabila.
Dupa ce am achizitionat aceasta camera, la vreo 3-4 luni am cumparat si un Logitech C 270 tot HD dar se simte diferenta. Rezolutia este HD Ready dar pare a nu fi interpolata. Cel putin la ochi se vede mult mai bine. Plus ca lipseste acea functie enervanta de autofocus.
De cand am camera Logitech pot spune ca este cu mult deasupra camerelor Microsoft.
Concluzia mea si doar atat : Nu va recomand aceasta camera de la Microsoft ! Daca tot dati un ban, luati un Logitech HD si veti vedea diferenta, cel putin la astro'.
Numai bine !
http://www.logitech.com/en-gb/webcam-communications/webcams/devices/7079

dyazzz
10 Iun 2011 16:10


Doar ca se pare ca improvizatia mea cu cablu utp de internet merge minunat.Problema e ca nu mai merge camera Lifecam.Desi am obtinut pe Trust WB-6520X 1280X1024 15-30 FPS lucru pe care nu l-am mai obtinut inainte de schimbare.Daca ma uit la senzori,camera Trust are senzorul mai mare desi e CMOS obtine niste imagini decente.