-----------------------------------
auriga
03 Mai 2011 09:57

m57/m27
cer foarte bun la cluj, calea lactee usor vizibila din Cassiopeia -> Aquila unde se pierdea in domul de lumina al Clujului, cu  umezeala dupa ora 3 si frig. am stat de la 0-4.30 in 5-8 grade.
sesiune mai mult pentru test, am vrut sa testez montura - si a mers bine cu PHD la 5 minute unde cadrele incepeau sa devina rosii, pentru prima data am folosit si focus asistat (nebulosity).

canon 400d @ iso 1600, heq5, eqmod, phd cu sw 70/500 si meade dsi 1, cadre de 2, 4, 5 minute, achizitie manuala cu Canon RC1 (inca nu am un soft/hardware cablu pentru control al aparatului 400d, nici un soft nu stie cu usb sa declanseze mai mult de 30 sec).

Stanescu Octavian
04 Mai 2011 11:55


Dragut M27 dar mai e de asteptat ca sa fie mai sus un pic si la orae mai placute.
La Canon nu ai softul original ? 
daca pun pe Bulb comandat din PC ( la 300D sau 50D)exista un programator in softul original si poti da sa faca singur cate poze vrei ...

auriga
04 Mai 2011 12:04


singurul soft pe care nu m-am gandit sa-l folosesc :D
o sa-l incerc, multumesc de hint.

edit: am incercat, eos utility, nu stie despre asa ceva. am gasit o telecomanda TC-80N3 dar costa cat valoarea SH a aparatului... sau de pe ebay din Hong Kong la 27$, sa vad daca o pot achizitiona.
tot cu telefonul in mana si cu rc1 raman deocamdata :|