-----------------------------------
mcuzic2002
23 Feb 2011 17:30

Revue Vergutete Optik 10x50mm
Am pus mana pe un binoclu marca Revue Vergutete Optik 10x50mm,made in Japan...pretul a fost foarte OK...are o mecanic&#227; de exceptie...culmea e c&#227; pe net n-am g&#227;sit absolut nimic legat de acest model...e in stare relativ bun&#227;,dar e decolimat r&#227;u de tot...se merit&#227; reconditionat sau mai bine s&#227;-i folosesc componentele (aveam de gand s&#227;-mi fac un spotting-scope) ?...se ocup&#227; cineva cu reconditionarea binoclurilor,la un pret modic ?...multumesc anticipat pentru sugestii  8)

dan.smarandoi
24 Feb 2011 11:12


Binoclu este bunicel,dar exista un proverb care suna cam asa:"Tot ce-i ieftin e scump",cu alte cuvinte platesti de doua ori.Cel mai important lucru la un binoclu este colimarea.Ca sa nu fii prea dezamagit,poti incerca tu sa-l colimezi,dar niciodata nu o sa fie cum iese din fabrica.

Erwin
26 Feb 2011 14:11


Asta cam așa este, Dan! 
Optica este bună, se merită recolimat, adresează-te lui Zoth, dar trebuie să ai răbdare... :) Eu am prea multă uneori, așa că binoclul meu 7x50 (asemănător cu al tău) încă așteaptă...

needweed
26 Apr 2012 09:54


raspunsul meu e cam intarziaat dar puteai sal colimezi si tu, are niste suruburi foarte mici de cam 1 mm alea trebuie gasite si invartite ba una ba alta pana o sa vezi clar

Erwin
26 Apr 2012 10:23


Nu toate binoclurile au &#537;uruburi de colimare &#537;i nici nu au prismele fixate prea bine în loca&#537;uri, la un &#537;oc mai mare sărind de la loc. Se pot foarte u&#537;or recolima, regăsind pozi&#539;ia ini&#539;ială. Colimarea obiectivelor este &#537;i ea relativ simplă, dacă sunt a&#537;ezate pe inele excentrice. Doar alinierea tuburilor este pu&#539;in mai dificilă, defectele mecanice fiind mai greu de reparat.

MariusP
26 Apr 2012 10:24


@needweed: esti sigur?  :wink:

Edit: nu am vazut mesajul lui Erwin...  :roll:

needweed
27 Apr 2012 22:33


trebuie desfacaut invelisul de pe binoclu, eu la toate am vazut chiar si la cele mai ieftine de jucarie

Erwin
27 Apr 2012 22:47


Ale mele nu au învelitoare din cauciuc ci un strat de plastic sau email gros care nu se poate lua jos. Însă sunt ceva mai vechi...

MariusP
27 Apr 2012 23:24


trebuie desfacaut invelisul de pe binoclu, eu la toate am vazut chiar si la cele mai ieftine de jucarie
Da' din-alea metalice in intregime, fara invelisuri din cauciuc ai vazut?  :evil: