-----------------------------------
victor Lupu
20 Noi 2010 20:11

MARTE
Planeta marte.. :lol:  :lol:

Stefan Angelescu
20 Noi 2010 21:09


Mai tango cu graba :) Marte... Cum ai tras, prime sau afocal?

victor Lupu
20 Noi 2010 22:12


Mai tango cu graba :) Marte... Cum ai tras, prime sau afocal? afocal.

victor Lupu
20 Noi 2010 22:18


Mai tango cu graba :) Marte... Cum ai tras, prime sau afocal?jupiterul a iesit mai bine  :P 
http://www.astronomy.ro/forum/files/registax30b_444.png

Dan Vasiliu
20 Noi 2010 22:28


Cand ai pozat-o? Din ce vad eu este foarte aproape de Soare. Abia daca se zareste un pic (daca se zareste) dupa apus foarte aproape de orizont spre Vest (cam in jurul orei 17 TLR). Cum ai prins-o?  :lol:

victor Lupu
20 Noi 2010 22:36


Cand ai pozat-o? Din ce vad eu este foarte aproape de Soare. Abia daca se zareste un pic (daca se zareste) dupa apus foarte aproape de orizont spre Vest (cam in jurul orei 17 TLR). Cum ai prins-o?  :lol:
in 21 10 2010 pe la ora 20 .am prins-o cu telescopul 8 inch ocular 7,5 plossl si camera video sony cx105 prinsa cu scoci de ocular bineinteles.

Dan Vasiliu
20 Noi 2010 22:46


Inseamna ca ai vizibilitate buna spre vest. In link-ul de mai jos se vede pozitia planetei in jurul datei de 10-11 Septembrie:

http://www.astro-urseanu.ro/calendar_septembrie.html

Aveai si Venus si Saturn in zona. Tare!  :lol:

victor Lupu
20 Noi 2010 22:52


Inseamna ca ai vizibilitate buna spre vest. In link-ul de mai jos se vede pozitia planetei in jurul datei de 10-11 Septembrie:

http://www.astro-urseanu.ro/calendar_septembrie.html

Aveai si Venus si Saturn in zona. Tare!  :lol:
 :P da..tare tare..pacat de poza  :lol: la jupiter ma mai trage inima sa fac poze dar la marte e un chin

Dan Vasiliu
20 Noi 2010 22:52


Sigur e Marte? Nu e cumva Venus? Poza este mica si cam neclara dar ... parca se vad niste linii inclinate ceea ce arata mai degraba ca Venus. Poate ma insel eu. Astept si alte pareri.  :lol: Oricum erau cam in aceeasi zona (Venus un pic mai jos).

victor Lupu
20 Noi 2010 22:56


Sigur e Marte? Nu e cumva Venus? Poza este mica si cam neclara dar ... parca se vad niste linii inclinate ceea ce arata mai degraba ca Venus. Poate ma insel eu. Astept si alte pareri.  :lol: Oricum erau cam in aceeasi zona (Venus un pic mai jos).
nu e venus.sigur.e si rosiatica daca observi.venusul e f luminos si alb in telescopul meu.

Dan Vasiliu
20 Noi 2010 23:02


Daca ma uit atent (cu ochelarii) parca se distinge o pata alba jos in dreapta ceea ce ar putea s-o identifice ca fiind Marte. Cel mai sigur este daca te uiti pe desenul din link si iti aduci aminte cum era pozitionata. Daca o pozai cu DSLR-ul in format RAW probabil ca aveam mai multe detalii.  :lol:

victor Lupu
20 Noi 2010 23:30


Daca ma uit atent (cu ochelarii) parca se distinge o pata alba jos in dreapta ceea ce ar putea s-o identifice ca fiind Marte. Cel mai sigur este daca te uiti pe desenul din link si iti aduci aminte cum era pozitionata. Daca o pozai cu DSLR-ul in format RAW probabil ca aveam mai multe detalii.  :lol:
uite.o captura din aceeasi seara

victor Lupu
20 Noi 2010 23:42


uite.o captura din aceeasi seara
m-ai pus pe ganduri.o sa folosesc dslr-ul data viitoare sa invat si asa.ca eu  ramasesem dezamagit de ce poate scoate

Dan Vasiliu
20 Noi 2010 23:45


Exclud posibilitatea de a fi  Venus. In acea perioada arata ca Luna in primul patrar. Cel putin asa am gasit.  :lol:

Dan Vasiliu
20 Noi 2010 23:56


Am o propunere. Fiecare poza sa fie insotita de o scurta descriere a echipamentului folosit, metoda folosita si tipul camerei (eventual ISO, timp expunere,frame/sec. etc.), metoda de prelucrare. In acest mod toti cei interesati vor invata sau vor avea grija sa nu mai repete greselile altora. Forumul pana la urma are si un caracter educativ.  :lol:

Exemplu aici:

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=6284

Dan Vasiliu
21 Noi 2010 00:05


Rog Moderatorul sau Admin daca se poate corecta titlul topicului din "MATRE" in "MARTE".

MariusP
21 Noi 2010 01:17


Daca vrea, si-l poate corecta si initiatorul topicului, , pana maine, pardon azi 21 noiembrie la ora 19:11, intrand pe editare si schimband subiectul topicului. Desi, la felul cum foloseste facilitatile forumului de a scrie mesaje (butoanele http://www.astronomy.ro/forum/templates/subSilver/images/lang_english/icon_quote.gif, http://www.astronomy.ro/forum/templates/subSilver/images/lang_english/reply.gif etc.), nu m-ar mira sa iasa cu totul altceva...

victor Lupu
21 Noi 2010 09:20


Daca vrea, si-l poate corecta si initiatorul topicului, , pana maine, pardon azi 21 noiembrie la ora 19:11, intrand pe editare si schimband subiectul topicului. 
am reusit sa corectez  :P

achy1978
21 Noi 2010 10:28


in 21 10 2010 pe la ora 20 .am prins-o cu telescopul 8 inch ocular 7,5 plossl si camera video sony cx105 prinsa cu scoci de ocular bineinteles.


Pe la ora 20 planeta era deja sub orizont, asa ca ..... ori ora nu este corecta, ori poza nu este recenta, ori ai altceva acolo  (desi pare Marte)

@ Dan Vasiliu - Venus in aceasta perioada prezinta o secera destul de subtire, cam cum se prezinta Luna la 2-3 zile dupa luna noua .

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=5603

Dan Vasiliu
21 Noi 2010 10:57


Pai asta am spus si eu, ca Venus era ca o secera. Simularea arata de altfel ca apusese la acea ora. Marte arata ca apune (la data mentionata) cam pe la 19,30. Probabil ca ora a fost aproximata (din memorie  :lol: ).

Daca nu e Marte atunci ce ar putea fi? Poza cu Jupiter vad ca este si arata satisfacator. Reiese ca nu putea fi confundat cu Marte. Cel mai probabil ora este mentionata eronat. Marte este totusi greu de pozat ... si in conditiile date, imediat dupa apusul Soarelui si foarte aproape de orizont ... e o performanta.  :roll:

Dan Vasiliu
21 Noi 2010 11:00


Mea culpa. :oops: Am vrut sa scriu ca "Venus era ca Luna pana in primul patrar". Am papat un cuvant.

achy1978
21 Noi 2010 12:21


Pai asta am spus si eu, ca Venus era ca o secera. Simularea arata de altfel ca apusese la acea ora. Marte arata ca apune (la data mentionata) cam pe la 19,30. Probabil ca ora a fost aproximata (din memorie  :lol: ).

Daca nu e Marte atunci ce ar putea fi? Poza cu Jupiter vad ca este si arata satisfacator. Reiese ca nu putea fi confundat cu Marte. Cel mai probabil ora este mentionata eronat. Marte este totusi greu de pozat ... si in conditiile date, imediat dupa apusul Soarelui si foarte aproape de orizont ... e o performanta.  :roll:

In Stellarium apare ca Marte apune in jurul lui 19:30 in acea perioada, asa ca este posibil. Pana acum am avut impresia ca este vorba de luna noiembrie (21 este abia azi :) - eram dupa doar 3 ore de somn)