-----------------------------------
Alx Vsl
20 Ian 2010 18:33

Skymaster 20x80 sau Skymaster 15x70
Care dintre cele doua este mai bun pentru un incepator? Vad ca 15x70 este mai popular....

Multumesc anticipat pentru raspunsuri,

Alx

vux
20 Ian 2010 19:33


Eu am Celestron Skymaster 15x70 si pot sa zic ca e ok... Ziua are niste aberatii de imagine destul de deranjante, dar noaptea e foarte ok (in opinia mea e un binoclu doar pentru astronomie).  E cam greu si necesita trepied sau brate de culturist pentru o imagine cat de cat nemiscata...  

Despre Skymaster 20x80 nu pot sa ma pronunt decat din teorie. In primul rand cred ca e de vreo 3 ori mai scump (si de vreo 2 ori mai greu) . Ma astept sa aiba o imagine usor mai intunecata (diametrul pupilei de iesire de 4 vs 4,7) un camp vizual mai ingust (3,2 grade vs 4,4 grade) si o calitate a imaginii mai scazuta decat 15x70 (o marire mai mare necesita standarde mai stricte in privinta opticii).  Iti trebuie un trepied mai serios pentru 20x80.

Concluzie: Intre cele doua modele as merge pe 15x70 sau ceva chiar mai jos (10x50).

Forever_Man
20 Ian 2010 23:05


Eu tot 15x70 as alege. 20x80 e mult prea greu si chiar nu mai merge tinut in mana. Iar de pe trepied nu mai e chiar asa de comfortabil de privit prin el.

Dan Vasiliu
20 Ian 2010 23:25


Buna seara.

Am mai postat pe forum dar ... pentru aducere aminte. Nu greutatea binoclului este esentiala cat este optica si mai ales ceea ce se doreste de la el. Pe trepid ... este o solutie - poate mai greu de manipulat. Muschii de culturist ... pentru cine are. Ajutator pentru muschi si versatilitate mare in desenul de mai jos. Eu asa ceva folosesc - cu succes !  :lol: