-----------------------------------
chataros
03 Dec 2009 23:09

Sfaturi Achizitie
Poate v-ati interesat si puteti sa-mi dati feedback in privinta acestor marci/modele:

1) Breaker Cobra 10x50
http://www.okazii.ro/catalog/35797468/Binoclu-Breaker-Cobra-10x50-deschidere-5-7grade-99m-1000m.html

2) Barska 9X63
http://www.okazii.ro/catalog/34864660/Binoclu-Barska-9X63-fully-multi-coated.html

3)Olympus 7x35
http://www.okazii.ro/catalog/34902661/Binoclu-Olympus-7x35-DPS-I.html

4)Giant 15x70
http://astromagazin.ro/catalog/giant-15x70-p-383.html?osCsid=bf3e1943465b8a522ed75d4cf65e5581

5) Celestron SkyMaster 15x70

6) BUSHNELL POWERVIEW 16X50
http://www.okazii.ro/catalog/35836525/BINOCLU-BUSHNELL-POWERVIEW-16X50-ORIGINAL.html

7) Pentax 12x50 XCF
http://www.okazii.ro/catalog/36774907/Vand-binoclu-original-Pentax-12x50-XCF-cu-numai-300-RON.html

8)Pentax XCF 8x40
http://www.okazii.ro/catalog/37045744/Binoclu-Pentax-XCF-8x40.html

9)Olympus 10x50 DPS-I
http://www.okazii.ro/catalog/36962870/Olympus-Binoclu-10x50-DPS-I.html


Stiu ca sunt cam multe, dar poate comparativ...  sa-mi fac o idee care merita.
Mersi anticipat

horatius
04 Dec 2009 00:01


Diferentele dintre binoclurile respective sunt minimale, toate sunt cam de aceeasi calitate, spre low-end sau aproape, marimi asemanatoare, preturi asemanatoare, performante asemanatoare. Daca vrei sa incepi sa observi cerul singurul care iese in evidenta din lista e SkyMaster 15X70 si Giant-ul care e identic cu SkyMaster doar ca mai scump. Binoclurile exceptionale sunt muuuult mai scumpe. Oricum, mergi pe un brand cu renume, nu no-name si branduri obscure.

dragos.n
04 Dec 2009 00:23


Pentax, si Olympus sunt marci de renume, cu mare traditie si performanta in optica.

horatius
04 Dec 2009 01:34


Pentax, Olympus, Nikon au fost marci de renume in domeniul binoclurilor, dar momentan au ajuns in aceeasi oala cu inca cateva zeci de branduri cu sau fara renume. Cu mici diferente, in sensul ca unele firme ca Pentax/Canon si inca cateva printre care si Celestron tin la reputatie si mai acorda atentie si binoclurilor high-end si au anumite serii exceptionale, insa toti au si instrumente mai ieftinute, mai slabute, mai low-end precum sunt majoritatea celor din linkuri, pe care le fac prin aceleasi locuri din China unde le fac toti ceilalti. Singurul lucru pe care il aduce un binoclu ieftin de o marca de renume e garantia ca e un binoclu bun, gandit si testat inainte de a fi aruncat pe piata, respecta specificatiile declarate, functioneaza conform reclamei si nu are probleme.

Pentax nu mai face refractoare. Degeaba erau ele bune, daca erau prea scumpe comparativ cu ce se face pe aici si prea greu de obtinut.

dragos.n
04 Dec 2009 02:16


Dupa opinia mea, Pentax Olympus, si Barska merita atentie. Chiar daca , spre exemplu, Barska e cam necunoscut la noi, in America au o faima buna, si daca intri pe site-ul lor, poti vedea binocluri de care noi, romanii de rand nici nu ne putem atinge.

chataros
04 Dec 2009 02:17


Ok, si ceva mai bun ca astea exista?
Si sa nu sara de 10 mil :)

Gabriel Muranca
04 Dec 2009 04:16


Celestron Ultima DX 8X56 e pe la 10 mil :)
Vezi si de ce aici: http://www.universetoday.com/2008/04/15/binoculars-for-astronomy/

dragos.n
04 Dec 2009 04:20


Ca idee generala, o parte a binoclurilor prezentate de tine, sunt second-hand.

Eu unul, as lua un telescop de pe Okazii, dar un binoclu, stiind ca sunt mai sensibile, si cam cum e sa repari un binoclu, (nu e imposibil, dar nici usor), as lua unul nou. Pe pagina HOME, a site-ului, vei vedea cateva reclame ale unor magazine. Dupa ce te orientezi putin, mai ales in legatura cu utilizarea pe care vrei sa o dai, revino si vei mai primii opinii despre eventualele alegeri.

M.Gabriel
04 Dec 2009 08:35


Totusi nu ai precizat: Ce doresti, Binoclu usor, care se poate tine in mana [8x40, 10x50 maxim 15x70 desi incepe sa trepideze]
Sau un binoclu de putere - ai putea sa iti cumperi cu aceasta suma de bani [20x80 poate chiar 25x100] dar pentru asta iti trebuie si un trepied pe ce sa montezi.
Edit: si, orice binoclu ai lua, sa fie fara zoom reglabil, sa aiba unul fix. Deoarece acela este alcatuit din mult mai multe lentile iar lumina trece mult mai greu si pierzi mult din luminiozitate.

zoth
04 Dec 2009 09:02


Ok, si ceva mai bun ca astea exista?
Si sa nu sara de 10 mil :)

Daca vrei un binoclu bun de pe Okazii uita-te la exemplarul de mai jos:

http://www.okazii.ro/catalog/35746298/BINOCLU-APM-HD-10X50-MADE-IN-GERMANY.html

Este un binoclu high-end, pentru oameni pretentiosi, foarte bun calitativ.
Nu este fabricat in Germania asa cum se specifica in link ci la manufactura Kunming Optical din China unde de altfel se fabrica multe din binoclurile ce le vedem pe piata la momentul actual insa face parte din alta clasa.

chataros
04 Dec 2009 15:14


Ca idee generala, o parte a binoclurilor prezentate de tine, sunt second-hand.

Eu unul, as lua un telescop de pe Okazii, dar un binoclu, stiind ca sunt mai sensibile, si cam cum e sa repari un binoclu, (nu e imposibil, dar nici usor), as lua unul nou. Pe pagina HOME, a site-ului, vei vedea cateva reclame ale unor magazine. Dupa ce te orientezi putin, mai ales in legatura cu utilizarea pe care vrei sa o dai, revino si vei mai primii opinii despre eventualele alegeri.
Ideea e ca unu SH pot sa-l testez (am vazut aici niste sfaturi).
Cel din magazin nu prea poate fi testat (c.p nu pe timp de noapte).

@zoth: mersi de sugestie, ii vazusem si eu dar nu am gasit referinte despre firma si am crezut ca e prea scump si ca e modest calitativ.

@M.Gabriel: ma intereseaza ceva usor, in prima faza. 

Mersi tuturor pt sugestii. dupa cum spuneam, nu ma grabesc.  si vreau sa achizitionez cel mai bun produs posibil, pana intr-o suma :)

gtibicj
22 Ian 2010 15:47

Binoclu Phantom M1050?!
Va salut. Sunt in cautarea unui binoclu 10x50, la pretul maxim de 200 Ron. Ma gandisem la un Celestron upclose (prisme BaK7) la 150 ron, insa am gasit o oferta cat se poate de interesanta: Binoclu Phantom M1050 (prisme BaK4) la pretul de 163,86 ron. Mi se pare cam "fantoma" acest binoclu, deoarece nu am mai gasit detalii despre acest model pe alte sit-uri. A auzit(vazut) cineva despre acest tip de binoclu? Va multumesc.
http://totalmag.ro/vmchk/Binocluri-TTG/Binoclu-Phantom-M1050/flypage-ask.tpl.html

gtibicj
05 Feb 2010 18:59

Binoclu Phantom M1050
M-am interesat despre acest binoclu la firma Neramo Distribution SRL, si iata ce raspuns am primit:
"- prismele sunt bak 4
- modelul asta nu se poate monta pe trepid, numai modelele mari se monteaza 20x80, 25x80
- greutate
-culoarea lentilelor - translucide, nu sunt colorate
- firma este OEM , binoclul face parte dintr-un lot de binocluri comandat de noi pentru o licitatie castigata . Este fabricantul care fabrica pentru Bushnell."

http://totalmag.ro/Binocluri-Tactical-Gear/Binoclu-Phantom-M1050/flypage-ask.tpl.html
Ce parere aveti? Ati cumpara un astfel de binoclu?

gtibicj
12 Feb 2010 19:16


Pana la urma l-am cumparat. A costat 172 ron cu taxele postale incluse, si se poate monta pe trepied (ei mi-au spus ca nu se poate).

Georgian
12 Feb 2010 20:41


Daca tot l-ai cumparat, spune ceva si despre cum se vede prin el. :)

gtibicj
12 Feb 2010 21:25


Daca tot l-ai cumparat, spune ceva si despre cum se vede prin el. :)

Inca e in "teste". :wink:

auriga
12 Feb 2010 22:11


mie mi se pare ca acest binoclu este identic cu Celestron Upclose 10x50 si pleiada de asemena binocluri facute in China cu diferente customizate pt. fiecare 'producator'. Ne putem convinge la o intalnire fiind amandoi din Cluj.
Nu e un binoclu rau dar de departe un binoclu bun :)

gtibicj
12 Feb 2010 22:19


mie mi se pare ca acest binoclu este identic cu Celestron Upclose 10x50 si pleiada de asemena binocluri facute in China cu diferente customizate pt. fiecare 'producator'. Ne putem convinge la o intalnire fiind amandoi din Cluj.
Nu e un binoclu rau dar de departe un binoclu bun :)

Ok. Daca trec prin Piata Cipariu, si am binoclul la mine, te sun sa  ne intalnim.

gtibicj
14 Feb 2010 14:35


mie mi se pare ca acest binoclu este identic cu Celestron Upclose 10x50 

Nu vreau sa te contrazic, dar mie mi se pare ca e identic cu acestea: 
http://www.binocluri.ro/produs_i.php?cod=10x50%20FMC 
http://www.telescope-service.com/binoculars/start/medium/medium.html#1050le
atat la design cat si (mai ales) la caracteristici.

auriga
14 Feb 2010 16:07


acela e un binoclu mai bun cel decat celestronul meu (e fully MC si Bak4).
pt. comparatie pun poze cu Celestron Upclose 10x50. Diam. ocularelor ~= 17mm, lungimea binoclului ~= 16 cm.

gtibicj
14 Feb 2010 17:00

Re: Binoclu Phantom M1050?!
Va salut. Sunt in cautarea unui binoclu 10x50, la pretul maxim de 200 Ron. Ma gandisem la un Celestron upclose (prisme BaK7) la 150 ron, insa am gasit o oferta cat se poate de interesanta: Binoclu Phantom M1050 (prisme BaK4) la pretul de 163,86 ron. Mi se pare cam "fantoma" acest binoclu, deoarece nu am mai gasit detalii despre acest model pe alte sit-uri. A auzit(vazut) cineva despre acest tip de binoclu? Va multumesc.


Asa cum am scris si in acea postare, eram aproape hotarat sa cumpar un binoclu Celestron, insa nu mi-a raspuns nimeni si am ales a doua varianta. Se pare ca a fost o alegere inspirata (fiind identic cu binoclul BTC 10x50 de la Alcor).

chataros
15 Feb 2010 02:33


M-am mai interesat pe net si am vazut recomandat Orion Scenix 10x50.
avea review si in revista vega parca.
Dintre acest model si APM hd-ul, ce ati recomanda?
problema e ca scenix-ul nu prea l-am vazut prin Romania de vanzare...

dan.smarandoi
15 Feb 2010 09:47


Dupa parerea mea APM-HD,e drept ca si pretul e mai mare,dar arata foart bine si cred ca face banii

chataros
15 Feb 2010 14:02


vrei sa reformulezi, nu am inteles la ce te-ai referit cand ai spus ca "e drepat"... poate e typo, insa nu imi dau seama la ce te puteai referi.
acum as mai avea o problema, de fapt o rugaminte la cineva care are experienta la testat binocluri si poate sa ma ajute cu achizitia.
dupa cum am spus, nu ma grabesc, asa ca daca e cineva care are timpul, experienta si amabilitate de a ma ajuta cu testarea acelui apm hd, putem stabili o ora/data convenabila.
Se pare ca accepta 600 RON, sper sa faca banii :)

dan.smarandoi
15 Feb 2010 17:55


Din cate inteleg te-ai orientat la APM HD 10x50 la mana a doua,daca nu ai experienta,n-ar strica sa ai pe cineva cu tine sa-l testati.Cel mai important este sa fie bine colimat si sa nu-ti dubleze imaginea,in rest zgarieturi,lovituri sau partea mecanica poti sa o vezi si singur

auriga
16 Feb 2010 16:04


am vazut binoclul lui @gtibicj, e diferit de celestron, diam. ocularelor mai mare, prismele mai mari, coating tenta verzuie in loc de albastra, cam mai mic (6.5 grade). m-am uitat putin prin el, are aberatii cromatice dar pare mai bine corectat pe margini. 
revin cu teste (mi-am comandat unul).

gtibicj
19 Feb 2010 11:21



revin cu teste (mi-am comandat unul).

L-ai primit?

auriga
19 Feb 2010 22:39


da, l-am primit, acesta este. intr-adevar este diferit (oculare mai mari, constructie mai solida - implicit mai greu, etc) de celestron 10x50.
atasez cateva poze:

gtibicj
19 Feb 2010 23:45


este diferit de celestron 10x50

Din cate se vede, este diferit si de binoclul meu. Probabil ca doar optica este identica...

chataros
01 Mar 2010 16:19


Ce greutate au aceste binocluri? ca din ce am vazut, APM HD-ul de m-ar tenta sa-l cumpar are 1.6 kg, ceea ce mi se pare multisor, comparand cu Orion Scenix de vreo 900 gr parca

auriga
01 Mar 2010 16:30


celestron-ul are 700 grame, iar celalalt binoclu are in jur de 1 kg.

gtibicj
01 Mar 2010 16:59


Al meu are 900g (cu precizia unui cantar de bucatarie :wink:).

adi109cj
10 Mar 2010 14:49


Doresc si eu sa-mi achizitionez un binoclu pt observatii astronomice.care din cele de mai jos ar fi mai bun ?
http://totalmag.ro/Binocluri-Tactical-Gear/Binoclu-Phantom-M1050/flypage-ask.tpl.html

http://www.comenzi.ro/product_info.php?cPath=123_125&products_id=2161

http://www.elanko.ro/models.php?model_id=10806&_t=Binoclu%20Exakta%20Economy%2010%20x%2050

multumesc

dragos.n
10 Mar 2010 15:13


Din punctul meu de vedere, nici unul din binoclurile selectate de tine nu merita banii. Mai exact, sunt bani risipiti. Pe pagina de intrare a site-ului sunt reclamele unor firme specializate, unde poti gasii niste binocluri bune. Iti recomand sa nu cumperi ceva mai jos de 200-250 lei, ca sa iei ceva utilizabil mai mult timp.

auriga
10 Mar 2010 16:59


am primul binoclu din lista si pot sa spun ca isi merita banii, desi la prima vedere nu pare (163 RON?!). Nu l-as fi cumparat daca nu as fi vazut unul real inainte.
Ca plusuri: prisme bak4, fully multicoated, constructie solida, oculare de 25mm, reglaj al cupelor ocularelor, eye-relief mare (se poate folosi usor cu ochelari), aberatii cromatice ce se mentin intr-o limita nederanjanta (cel putin pentru mine). In orice caz, nu este un binoclu de aruncat.

adi109cj
11 Mar 2010 12:03


Binoclul Tactical Gear Phantom M1050 de la Totalmag cred ca e fabricat de firma Fomei din Cehia.

auriga
11 Mar 2010 12:34


nu stiu de cine e fabricat, cutia, tot tot este noname, nu exista sigla. probabil e un lot pentru dat la firme ce-si pun sigla pe ele si tot probabil fabricate in China. 
Am vazut ca esti in Cluj, putem sa ne intalnim daca vrei sa-l vezi pe viu.

adi109cj
11 Mar 2010 12:38


In poza care ai postat-o se vede o sigla.
e aceasi cu sigla de la binoclurile facute de firma Fomei.

auriga
11 Mar 2010 13:23


nu este o sigla, este o iconita ce indica doar ca acolo se poate conecta un trepied :)

horatius
11 Mar 2010 13:25


Si crezi ca Fomei astia au o fabrica cu sclavi in Cehia in loc de angajati de le pot face asa ietin, la 160 lei ii inclus tva, adaosuri, transport etc. Ii chinezesc, no name, adica nebranduit.

Dan Vasiliu
11 Mar 2010 23:56


Cred ca cel mai bun binoclu pentru observatii astronomice se cumpara de la magazin/producator de binocluri astronomice. Altele sunt foarte bune la vanatoare, la observatii terestre si poate intamplator la plimbarea printre astre. Pana si optica este dedicata.  :roll:

Doru Dragan
13 Mar 2010 11:14


Un binoclu mai slab calitativ pe care poti sa-l cumperi e mai bun decat un binoclu de firma pe care nu ti-l poti permite :)

horea_florin
20 Mar 2010 12:38


ce parere aveti despre acest binoclu?Stima!
http://www.okazii.ro/catalog/39624067/Binoclu-Skymaster.html

Claudiu Dinu
11 Ian 2012 11:12


buna....vreau sa-mi iau un skymaster celestron 15/70.... skymster gigant 15/70 care este diferenta intre ele?...care este sfatul dumneavoastra multumesc