-----------------------------------
saiph
08 Noi 2009 23:35

Vand binoviewer Skywatcher 1.25&quot;
Asa cum spune si titlul, am un binoviewer, pe care nu l-am exploatat nici pe departe atat de mult pe cat mi-as fi dorit. 

Este in perfecta stare. Motivul pentru care am ales sa ma despart de el - timpul si... o schimbare de prioritati :)
Merge utilizat atat pe refractoare cat si pe catadioptrice. Ii mai trebuie doar o "celula" de barlow (eu am folosit una de la un 2x acromat si merge foarte bine cu oculare de 15-30mm).

Recomand pt observatii la planete si Luna in special - permite o profunzime de camp superioara vederii monoculare, iar datorita compensarii produse, luminozitatea si claritatea obiectului sunt imbunatatite (chiar daca creierul este "pacalit" cu o falsa paralaxa, imaginea se formeaza mult mai usor/limpede daca provine de la ambii ochi).

Chiar daca prismele sunt acoperite, pe dso rezultatele nu s-au ridicat la nivelul planetelor, pentru simplul motiv ca este totusi vorba de transmisie prin sticla, iar ... numele marcii nu incepe cu "Denk" si nu se termina cu "meier", si nici cu "Siebert" / "optics".  ;)  (no offense meant - just plain reality)

Deci, observatori amatori (si de senzatii cu adevarat unice) aveti ocazia sa adaugati un accesoriu deosebit la arsenalul vostru. 
Pentru numai 350 ron (+ taxe postale).  :)


Cer senin!

saiph
17 Noi 2009 15:43

Re: binoviewer 1.25&quot;
Pret nou: 

320 ron  (negociabil)



Cer senin!

cudjo66
18 Noi 2009 11:51


Salut,

Pe mine m-ar interesa, dar nu pot decat prin data de 12-15 decembrie cand ma intorc in tara.
Daca il mai ai pana atunci bine, daca nu bafta la vanzare.

Cer senin

saiph
19 Noi 2009 13:39

Re: binoviewer 1.25&quot;
Salut.

Nici o problema.  Oricum, nu mai e mult pana atunci  :)
In caz ca mai apar pers. interesate, dau de stire, si cine e mai hotarat il primeste.


Cer senin!

Mihnea
23 Noi 2009 21:30


Din ce fel de sticla sunt facute prismele? :)

saiph
24 Noi 2009 18:12


Din cate mi s-a spus si am vazut si pe net, prismele sunt din sticla optica Bak4.  Ce stiu sigur e ca au acoperiri si ca nu introduc aberatii perceptibile in imagine.

La cerere se poate si proba binoviewerul.  :)


Cer senin!

Mihnea
24 Noi 2009 19:16


negocierea pretului si restul detaliilor se face in privat? m-ar ineresa sa il cumpar

Mihnea
28 Noi 2009 14:20


mai vinzi? astept si eu o confirmare! :D

saiph
03 Dec 2009 09:57


SOLD!

 :)

se poate inchide topicul.