-----------------------------------
Stanescu Octavian
14 Iun 2009 14:34

Poze Omega
Aseara am fost pe deal la Silagiu la poze cu Schmidt-Cass250mm.
Cu toate ca luna era deja sus a iesit ceva.
Doru D pazea perimetru  cu laserul in mana , misunau croncaneau tot felul de jivine in jur. :o . spre dimineata la crepuscul am admirat Venusul si Mercur la rasarit.

florin_astro
14 Iun 2009 19:31


Fain de tot. Va invidiez. Ceva detalii referitoare la imagine (nr.cadre, ISO, timp de expunere, prelucrare)?

hans602
14 Iun 2009 20:36


Frumos Tavi,bine ca reusiti sa mai faceti cate o
iesire.Succes si placere in continuare.


    Clear sky Hans

Alex B.
14 Iun 2009 21:59


Salut Octavian. 
Fotografia este suberbă. :o Sunteți maeștri. Ca recunoaștere a meritelor mi-am permis o mică "mângâiere" pe fotografia voastră cu o tehnică pe care am învățat-o de la niște francezi. Am aplicat apoi o ușoară filtrare pe cele trei canale RGB în stil David Malin. 8) În felul acesta am vrut să aplaud rezultatele efortului vostru. Sper să nu te superi dar nu m-am putut abține. :) Bravo și la mai mare! :D
Cer senin!

PS: Ar trebui să vă gândiți foarte serios la publicarea unui album. :D

Stanescu Octavian
14 Iun 2009 23:29


Multumesc la toti de aprecieri,  referitor la date tehnice,  F/5,6  250mm diametru Schmidt Cass cu lentila de corectie. primara sferica f/2,8.
8 cadre unele cu 70sec si vreo 3 cu 120 sec exp la ISO 800. canon 300D
Montura bunicului ,Zeiss fara auto ghidare doar un motor pas /pas pe ascensie.

Forever_Man
14 Iun 2009 23:47


Prin telescopul de 400mm se vede mai mult din nebuloasa decat in poza. Detaliile nu mai tin minte daca se vedeau asa de bine, dar zona inconjuratoare iesea mai bine in evidenta.

SDM
15 Iun 2009 16:38


O. Stănescu & co.
Referitor la poza Omega am o întrebare: privind prin telescop, Omega se poate vedea în culori, sau doar alb-negru ? 
Pun această întrebare pentru că aseară am găsit cu multă ușurință 4 sau 5 galaxii dar toate le-am văzut doar alb-negru. Telescopul folosit a fost de 254 mm/f4 și ocularul de 10 mm.
Mulțumesc 
SDM

Stanescu Octavian
15 Iun 2009 17:23


din pacate nu se prea vad culori cu ochiul, doar la telescopul de 380mm incepe asa sa se vada palide culori dar la obiecte ca M42 ,M27 . posibil ca la oglinda de 500-600 mm sa se vada mai bine .

SDM
16 Iun 2009 00:21


Asta este. Cine știe poate într-o zi va urma un pas mai mare 254...500 !
Mulțumesc pentru răspuns.
SDM

Emil
05 Sep 2009 10:54


Salut,
un piculez off-topic insa e vorba de prelucrare.
Pentru Alex B. ce ar fi daca ai dezvolta un pic subiectul. Citez "Am aplicat apoi o ușoară filtrare pe cele trei canale RGB în stil David Malin." OK eu personal sunt numai urechi.

Numai bine
Emil

P.S. Sper ca nu se aplica doar pentru camerele color.

Doru Dragan
05 Sep 2009 15:18


Din pacate e vorba despre color: R-red, G-green, B-blue. Evident se pot face prelucrari si pe alb-negru dar doar luminozitate/contrast. In ceea ce priveste prelucrarea lui Alex, mi se pare cam "brutala". Imaginea e prea trasa in rosu-albastru. Din cate mi-am dat eu seama balansul RGB e bun ceea ce se putea imbunatati era luminozitatea si contrastul. Rezultatul prelucrarii mele:

kreatoru
05 Sep 2009 19:41


Minunata fotografie parerea mea de  incepator.... 
Eu inca nu am reusit sa testez jucaria mea de copii...sper sa prind si eu o seara cu cer senin ,,,pina atunci incerc sa invat pozitia stelelor  .

larrylart
08 Dec 2009 18:04


rezolvata cu tycho2 :)

Teo
08 Dec 2009 18:36

Mi-am permis sa incerc a prelicra si eu imaginea
Mi-am permis sa incerc a prelucra si eu imaginea, pentru ca eram sigur ca ati marit prea mult contrastul. In acest fel, norii marginali de materie difuza ai nebuloasei nu mai apar.
Eu am facut o prelucrare astfel incat, cu pretul unui contrast mai slabut, sa apara si materia nebulara din jur ( MARITI IMAGINEA PT. DETALII )