-----------------------------------
Xibalba
15 Mar 2009 22:59

Hey everybody!
Ma numesc Geanina si am 20 de ani. In sfarsit am dat de putin puls in domeniul astronomiei in Iasi, ca in tara stiam ca exista miscare. Am sa ma dau de gol si am sa sa atentionez "sase vine presa" :)) Sint studenta la Jurnalism, redactor la o revista studenteasca si editor stiri la un post local. Astronomia ma pasionezea de vreo cativa ani incoace, timp in care m-am zgait cat am putut de mult la cerul de seara si-am resuit sa invat constelatiile (pe cele mai importante, of course). Aparatura mi-e ochiul liber deocamdata, dar ce sa zic, bucuroasa ca am aterizat printre visatori ( cu telescoape). Glad to be among stargazers :)

marius78
15 Mar 2009 23:17


Bine ai venit.

Doru Dragan
15 Mar 2009 23:18


Ai o aparatura foarte performanta :) Si banuiesc ca ai doi :? Or fi si albastri :roll: Ce frumos e sa ai 20 de ani :D Bine ai venit!

Xibalba
15 Mar 2009 23:33


Is doi multumesc lui Dumnezeu si-s albastri intr-adevar :) Va multumesc de urari :)

MariusP
15 Mar 2009 23:50


Pot sa-mi imaginez cum arata o Geanina, studenta, 20 ani, cu ochi (ambii) albastri! Dar nu reusesc sa inteleg care-i legatura intre imaginea asta si locul fricii, lumea spiritelor mortii si bolilor mayasilor (asta daca am inteles corect de pe wikipedia...)  :shock: 

Pana o sa ne lamuresti cum sta treaba asta, iti urez si eu bine ai venit in lumea amatorilor de cer senin...  :wink:

Xibalba
16 Mar 2009 00:04


Xibalba era considerata de mayasi lumea de dincolo. De asemenea aceasta era localizata in cultura lor pe cer. Mai exact nebuloasa din constelatia Orion era numita astfel. Mi-a placut ideea lor si m-am bucurat sa vad si un film inspirat de acest concept. Ca reprezinta un loc al fricii, ce sa zic Xibalba mea e altfel :)

Blakut
16 Mar 2009 00:09


Cum se zice de altfel, Welcome! Sau bine ne-ai gasit. Sau cer senin!

MariusP
16 Mar 2009 00:39


Xibalba era considerata de mayasi lumea de dincolo. De asemenea aceasta era localizata in cultura lor pe cer. Mai exact nebuloasa din constelatia Orion era numita astfel. Mi-a placut ideea lor si m-am bucurat sa vad si un film inspirat de acest concept. Ca reprezinta un loc al fricii, ce sa zic Xibalba mea e altfel :)
Apoi daca-i vorba de nebuloasa din Orion, este si ea un loc al fricii dar numai dac-ai fi acolo...  :P In schimb, de la peste 1000 a.l. arata superb intr-adevar!  :) Daca n-ai vazut-o inca prin telescop, iti doresc s-o vezi cat mai curand si pe un cer cat mai negru.

Filmul era cumva "The Fountain"?

Xibalba
16 Mar 2009 01:59


Dap "the Fountain". N-am avut ocazia s-o vad prin telescop :(

Mihnea
19 Mar 2009 00:40


Bine ai venit! In caz ca nu ai citit topicul despre 100HA, se va organiza acest eveniment si in Iasi in perioada 2-5 aprilie, intre orele 20-24. Locul desfasurarii nu este stabilit deoarece incercam sa-l rugam pe domnu' primar sa ne stinga luminile in parcul din fata teatrului national si el nu prea vrea. Oricum daca vrei sa te uiti printr-un telescop sa treci prin zona in care vom sta :D

Forever_Man
19 Mar 2009 01:30


Dap "the Fountain". N-am avut ocazia s-o vad prin telescop :(

Atmosfera din "The Fountain" cu nebuloasa, este foarte asemanatoare cu senzatia pe care am avut-o cand am vazut prima data nebuloasa din Orion prin telescop.