-----------------------------------
Mihai Luca
02 Mar 2009 20:25

Venus ziua
Astazi in jurul orei 17:30-18:00,cand afara inca era ziua,dar Soarele era apus, am observat Venus prin binoclu pe care il detin.Planeta se vedea ca o semiluna,aproximativ cum se vede Luna in acest moment.M-am uitat si in stelarium,iar Venus era asa cum l-am observat si eu prin binoclu (ca o semiluna). Noaptea,cand se vad si stelele, nu-l mai pot observa pe Venus ca o semiluna,ci ca un punct luminos punctiform.
Din ce cauza ? Sa aiba binoclu vreo aberatie ?


In noaptea aceasta, in Neamt, se anunta a fi un cer senin, prin urmare voi iesi la observatii cu modestul meu instrument.Stie cineva cam prin ce zona/directie voi putea observa cometa Lulin ? Ultima oara cand am vazut-o era prin apropiere de steaua Regulus din constelatia LEO.

Forever_Man
02 Mar 2009 20:49


E o idee buna sa incerc si eu sa vad Venus pe timp de zi. Ca noaptea, tot un punct de lumina, fara forma, il vad prin binoclu.
Pentru cometa Lulin gandeste-te la traiectoria pe care a avut-o: Saturn - Regulus, si prelungeste-o. Eu asa am dat peste ea azinoapte.

Mihai Luca
02 Mar 2009 21:03


Gata ... am localizat si cometa Lulin  :) Se vede cam slab prin binoclu,fata de cum am vazut-o ultima oara, cand nu era Luna.Totusi disting si coada cometei,dar foarte slab.

Mai jos am atasat o poza cu localizarea cometei in stelarium.Sub steaua selectata, din poza, am vazut cometa.

Cer senin, ca al meu, tuturor  :)

Mircea Pteancu
04 Mar 2009 18:01


Valy a intrebat,referitor la observatiile pe timp de zi :

''Ma intreb dece ai face observatii pe timp de zi la luna, planete sau alte obiecte in afara de soare?''

In acest thread gasim o parte ,mica, dar concreta, din raspuns. Mircea