-----------------------------------
Catalin Paduraru
11 Feb 2009 10:31

Camera ghidaj
Salut, am nevoie de o camera web sau de alt tip pentru a face ghidaj cu ea. Poate sa ma ajute cineva cu niste idei modele? 
Singura conditie este sa expuna cateva secunde (gen 3-4 sec).
Si nu in ultimul rand sa fie si accesibila ca bani.
Numai bine!

Emil
05 Apr 2009 02:25


Salut,
Phlips 900NC modificata (varianta ideala cred daca e vorba de bani) sau eventual un DSI second daca gasesti acesta din urma are avantajul ca poate expune pana la 60 minute iar daca mai tarziu treci pe o scula mai serioasa poti sa o "degradezi" la guider (asa am facut eu). Alternativa ar fi guider dedicat cu iesire ST-4 pentru control direct al monturii daca suporta protocolul ST-4 camere ar fi ALC 5, ALC 5.2 (mai scumpa parca) sau cele produse de catre OpticStar LTD Anglia preturi insa nu stiu acum vezi pe pagina lor (fac livrari si catre Romania) sau de catre QHY (din start elimin Starlight Xpress si SBIG datorita preturilor) insa le mentionez.
P.S. Referitor la DSI recomand personal varianta alb-negru deoarece este astfel cu cel putin o magnitudine mai sensibila ca cea color (experientza proprie).

Numai bine
Emil

Catalin Paduraru
05 Apr 2009 22:10


Multumesc pentru informatii. Pana la urma mi-am luat un ToUcam si l-am modificat pentru expuneri lungi. Am iesit super ieftin.
Numai bine!