-----------------------------------
Alexandru Don
31 Oct 2024 22:44

Salutare tuturor
Salutare,
Sunt Alex din jude&#539;ul Arad, pasionat de cer &#537;i corpuri celeste de mic copil. Recent am tot urmărit capturi &#537;i imagini cu persoane care au urmărit cerul &#537;i m-am hotărât sa iau un telescop.

Am achizitionat în vara un telescop reflector de la skywatcher, model 15075EQ3, împreună cu kit go to eq3, filtru solar, oculare &#537;i alte accesorii. 

Din păcate, tot am probleme cu kit go to, nu reu&#537;esc sa il fac sa se orienteze corect din telecomanda. Cred ca am configurat corect loca&#539;ia &#537;i coordonatele, dar undeva este o problema. A trebuit sa asamblez kitul go to cu rotile din&#539;ate &#537;i am &#537;i pierdut o pana mica din cauciuc ce se strânge pe axul rotii din&#539;ate, uneori rulează in gol pe una dintre axe. În plus, am senza&#539;ia că nu am asamblat ceva corect la trepied &#537;i tub optic, sunt dezamăgit &#128532; doar câteva observa&#539;ii ale cerului am reu&#537;it sa fac. 

Speram sa reu&#537;esc sa primesc informa&#539;ii de pe forum. Nu a&#537; vrea să încerc să-l vând &#537;i sa iau unul automat. 

Mul&#539;umesc.

valy
01 Noi 2024 01:28


Bine ai venit!

Nu te panica, toate se rezolva. Iar pentru ce nu se rezolva exista Mastercard!

Alexandru Don
01 Noi 2024 14:23


Multumesc, incerc.

Voi mai face probe saptamanile care urmeaza si eventual postez undeva pe forum problemele intampinate.

Mircea Pteancu
01 Noi 2024 18:44


Alex

Nu-i oare mai bine sa vii cu noi la observatii, sa inveti constelatiile si orientarea pe cer ?
Atunci ''te doare la basca'' de setari, locatii si coordonate. Ce zici ?

Mircea

Alexandru Don
01 Noi 2024 22:15


Salut Mircea,

Ma bucur sa vad pe cineva din Arad aici, pe forum.

Este foarte tare propunerea ta &#537;i î&#539;i mul&#539;umesc, nu &#537;tiam ca accepta&#539;i oameni noi cu atata deschidere.

Cum am o fetita de 5 săptămâni, deplasare la distan&#539;a foarte mare nu pot sa fac, dar prin Arad, Timi&#537;, vecinătate, as putea.

Mul&#539;umesc.

Mircea Pteancu
02 Noi 2024 12:55


Cu mare drag, Alexandru !
Felicitari si sa-ti traiasca fetita !

Cand mergem mai multi la observatii, stam doar trei-patru ore, nu vei lipsi de acasa decat foarte putin.
Trimite-ne ( mie si lui Armand Popa ) un mesaj privat cu nr. tau de telefon ca sa pastram legatura de acum si organizam detaliile. 

E posibil ca maine seara, Duminica, sa facem observatii, locatia este langa Arad, la 18km spre Siria.

Daca nu ai mai trimis mesaje private: apasa butonul ''pm'' care se vede sub fiecare din mesajele noastre.
Se deschide un formular de mesaj catre membrul forumului sub al carui mesaj ai apasat ''pm''.

Sa ne vedem cu bine, Mircea

Alexandru Don
02 Noi 2024 20:09


Mul&#539;umesc frumos.

Am trimis pm, ma descurc, măcar aici.

Este aproape loca&#539;ia de mine, sunt din Curtici.

Mircea Pteancu
03 Noi 2024 00:17


Excelent, multumesc si eu !

Sa speram ca maine seara nu va fi umiditate mare ca frigul este garantat ... ''on da hauz'' !

Mircea

Alexandru Don
05 Noi 2024 08:42


Buna diminea&#539;a,

Mul&#539;umesc pentru experien&#539;a &#537;i ajutorul oferit aseară, am rămas uluit de cât de bine vede telescopul, dar &#537;i de cuno&#537;tin&#539;ele avansate ale domnului Mircea &#537;i Armand.

Urmează sa pun cumva la punct partea cu montura eq, &#537;i sa folosesc la capacitate ridicata telescopul.

A&#537;tept sa ajungă &#537;i seestar, am văzut la tânărul Andrei ce interesante experiente poate oferi &#537;i ramas deschis la alte observa&#539;ii, în func&#539;ie de posibilitate &#537;i timp.

Domnul Mircea, trebuie sa iau cartea de la dvs, sa ma pun mult mai bine la punct.

Mircea Pteancu
05 Noi 2024 13:14


Alexandru

Bine ai venit in grupul nostru de observatori, mi-a parut bine de cunostinta, am petrecut impreuna o seara placuta de observatii !

De asemenea m-am bucurat de imaginea buna oferita de newtonianul tau Sky Watcher 150x750mm. Folosind ocularul TMB Planetary 5mm pentru 150x, telescopul a rezolvat si separat foarte frumos Epsilon 1-2 Lyrae si a separat cu spatiu negru dubla Pi Aql cu separatie de 1,4''. Deci putem sa punem linistiti stampila de buna calitate optica pentru oglinda ta. 
De asemenea reflectorul a oferit, cu ocularul zoom Baader Mark IV din dotare,  imagini frumoase si la alte obiecte precum M37-M36-M38-NGC 1907, Kemble Cascade si roiul asociat,  nebuloasa Messier 1 sau Jupiter cu satelitul Io iesind de dupa discul jovian ( sau de pe ? ) si Saturn plus doi sateliti.

Sper ca avem parte impreuna de multe sesiuni de observatii interesante. 
Cartea ''Cum sa inveti stelele'' te asteapta, ocazie cu care o sa punem Cheshire-ul pe telescop sa-i verificam ''la sange'' colimarea.

Cer senin, Mircea