-----------------------------------
Vexatyk
23 Mai 2024 19:31

Refractor achromat Meade 150/1200
Deoarece am inceput sa adun cam multe intrumente ,aduc in atentia voastra o luneta achromata de calibrul greu. Este vorba de o luneta marca Meade. In aceasta luneta planetele arata extraordinar , dar si pe partea deep sky s-a descuracat bine , apertura de 15 cm ajutand foarte mult.

Am folosit aceasta luneta impreuna cu un filtru Baader Semi APO ( inclus  si el aici la vanzare ) si pot zice ca aberatiile cromatice nu sunt deloc deranjante . Pentru un ochi mai putin experimentat ai putea spune ca sunt inexistente. 

Greutatea lunetei este pe masura dimensiunii adica undeva la 9 kg. Eu am folosit-o cu o montura HEQ 5 fara absolut nici o problema. 

Telescopul vine cu sina si inele de prindere. Am improvizat eu un parasolar pentru ea deoarece atunci cand am cumparat-o nu avea. O vand exact asa cum se vede in poza , adica fara cautator si fara o rotita de la focuser ( nu avea cand am luat-o dar nici nu m-a incurcat lipsa acelei rotite ) . 

Pretul dorit este de 2600 lei , dar sunt deschis la negociere.

Legat de transport , acesta va cadea in sarcina cumpratorului , dar daca cumva va fi cineva din apropiere prefer sa ne gasim la mijloc de drum intrcat nu as incredinta-o curierilor.

Vexatyk
05 Iun 2024 07:25

up
Hai sus cu artileria grea.

Vexatyk
01 Iul 2024 07:38

UP
Update pret 2300 lei.

Vexatyk
24 Iul 2024 13:25

up
Hai sa il lasam la un pret rotund 2099,99 lei.

Vexatyk
05 Aug 2024 07:40

UP
pret nou 2000 lei.

TUB + inele + filtru semi apo.

Vexatyk
21 Aug 2024 09:16

UP