-----------------------------------
Tavi B
01 Oct 2023 11:46

Roata focuser pentru celestron 127
Daca detine cineva o asemenea roata printata pentru focalizarea mai precisa la Celestron sau colegii care detin cotele si pot realiza una printata 3d.Multumesc.

Erwin
01 Oct 2023 19:15


Până una alta, prinde buton o clamă de rufe mare &#537;i mi&#537;ti u&#537;or de capăt. Dacă dai jos butonul &#537;i măsori axul devine simplu de făcut, e doar o roată mai mare. La un mak (SW 150mm F1800) nu e nicio problemă cu focalizarea din acel buton, se mi&#537;că suficient de fin.

Tavi B
09 Oct 2023 17:24

Reductie
Am gasit o solutie zic eu foarte buna pe care doresc sa o impartasesc tuturor . Dupa cautari si analize am reusit sa gasesc o varianta cu doua simeringuri cu dimensiunea 47 mm x17 mmx 7mm  puse cap in cap, dat jos mansonul de cauciuc(doar trageti de el si iese imediat)introduceti simeringurile asa cum am zis cap in cap dupa care se baga tot ansamblul pe axul butonului de reglare a focusului. Am testat diametre diferite ale simeringurilor si pot sa zic ca 17 mm este perfect ca diametru interior astfel incat sa avem suficienta strangere pe buton, diametrul de 47 mm ofera o cursa suficient de buna astfel incat sa avem o focalizare fina, desigur puteti opta si pentru un diametru putin mai mic, in functie de cum gasiti simeringurile, mai mare nu este recomandat pentru ca va lovi gatul de prindere, cat despre material ofera o suficienta aderenta.Cam asa arata in poza, eu zic ca arata bine, las colegii sa arunce un ochi.
      Topicul se poate inchide, eventual se poate muta la diy cu o mica coafare a titlului din partea moderatorului, cu multumiri.

GunDALF
09 Oct 2023 17:30


Daca puneai si poza...
Din ce inteleg eu, tu ai, mai degraba, focus shift/backlash, din moment ce simeringurile alea imbunatatesc treaba.

https://stargazerslounge.com/topic/358628-focuser-backlash-with-skymax-127-mak/