-----------------------------------
Ovidiu M. 
03 Iul 2008 16:29

De ce asa diferenta de pret intre dob 8 si 10?
Contempland posibilitatea de a-mi lua un Dob de 8 inch curand am inceput sa ma gandesc la cel de 10.... Totusi diferenta de pret in Romania mi se pare foarte mare, fiind de aproximativ 400$ pe cand in SUA diferenta e maxim 180-190$.....

  Nu isinuez nimic, este doar o remarca si as vrea sa stiu de ce lucrurile stau asa pentru ca pentru mine, om cu salariu, un 1500-1600 roni pt cel de 10" ar fi mult mai accesibil nu numai financiar dar si psihologic.

horatius
03 Iul 2008 17:17


Simplu, pretul la vanzare retail reflecta diferenta de pret existenta la producator, un dob 10 e aproape dublu fata de un dob 8.

Ovidiu M. 
03 Iul 2008 20:06


Ok, si retailerii din SUA nu iau marfa de la aceeasi producatori? Nu ar trebui sa se reflecte si la ei pretul dublu?

Doru Dragan
03 Iul 2008 20:27


Atunci cand am vrut sa-mi iau un aparat de fotografiat DSLR am constatat si eu ca in SUA era $700, in Europa 1100 euro si in Romania 1400 euro. Asta e! Nu cerceta aceste legi ... :) In principiu este vorba de economia de piata. Piata americana este mare si absoarbe multa marfa, deci la en-gross ies preturi mai mici. Trebuie de asemenea sa sti ca pretul instrumentelor astronomice nu creste liniar.