-----------------------------------
bogdanbacila
25 Mai 2023 20:42

Prisma diagonala 3-4&quot; Nippon Kogaku Tokyo Japan
Achizitionara initial ca si o curiozitate, tot de aici de pe forum-ul nostru, mi-am propus sa o folosesc impreuna cu refractorul ce urma sa il realizez cu dubletul acromat Zeiss 150mm F/10... Din lipsa de timp nu am facut nimic, deci diagonala a stat cam 6-7 ani in dulapul meu "astro".

O prezint si o vand exact asa cum am cumparato:

- Prezinta o ciobitura pe interior, inspre colt - habar nu am cum s-a inamplat, dar ce pot spune cu siguranta este ca nu s-a extins in acesti ani absolut deloc.
Deasemenea, important de mentionat este faptul ca aceasta este absolut imperceptibila in campul vizual, data fiind pozitia ei, deci functional, nu pune nici un fel de problema.
- Prezinta un semn, in zona centrala, foarte greu perceptibil, si bineinteles de nesesizat in utilizarea practica.

In rest, pozele vorbesc de la sine. Constructia este 100% metalica, si de o calitate exceptionala. Aici nu discutam de prisme ieftine, chinezesti (care isi au si ele locul lor...). 
Dimensiunile prinderilor le puteti vedea in imagini, iar daca aveti nevoie de dimensiunile exterioare exacte, discutam in privat.
Ce trebuie sa stiti este ca prisma cantareste 1650 grame, deci nu e chiar o jucarie :)

La o cautare rapida pe net nu am gasit prea multe despre exact acest model, dar am aflat faptul ca marca Nikon a avut acest logo "Nippon Kogaku Tokyo" incepand cu anul 1949, iar in 1968 si-a schimbat sigla in "Nikon", similar cu ce stim astazi.

Deci, este o piesa veche, de calitate si bine construita.

Pretul de vanzare este unul modic, piesa adresandu-se colectionarilor, dar de ce nu, si celor care vor sa o foloseasca practic, pe un telescop mai.. sanatos.

Pret: 800 Lei.

bogdanbacila
26 Mai 2023 21:48


Pret nou: 700 Lei pentru ceva extrem de rar, demn de muzeu.

bogdanbacila
07 Iun 2023 00:34


UP   600 Lei

bogdanbacila
18 Iun 2023 21:18


UP   400 Lei

bogdanbacila