-----------------------------------
Ovidiu Stoica
15 Mai 2022 18:46

binoclu Selsi 7x35
Am un binoclu Selsi Luminous 7x35 (SUA/Japonia) ce pare in stare buna de functionare mecanic si optic (la cat ma pricep eu) cu exceptia lentilei obiectiv la bratul drept ce e usor murdara pe interior. Nu mult dar se observa o diferenta de luminoziate si se vad niste puncte/pete mici/ pe interiorul lentilei.
Mi-ar place sa il pastrez sa il folosesc, de dragul ca e asa 'vintage'. Exista cineva, Bucuresti sau Timisoara, care se pricepe si se ocupa de curatat contra cost binocluri ? 
Doar asta pare sa fie problema la el, in rest merge bine si mi-ar parea rau sa il arunc daca poate fi curatat. Inteleg ca trebuie scule speciale ca sa desfaci lentila sa poti sa o cureti pe interior, si apoi trebuie pusa la loc exact cum a fost.

Cristian Kata
15 Mai 2022 22:28


Salutare! In primul rand trebuie sa stii un lucru foarte important: cand cureti o lentila de obiectiv pe interior ai sanse mari sa faci sa "dispara" stratul antireflex. Daca nu te deranjeaza acest lucru, te poti ocupa si singur, nu e complicat. In primul rand insemnezi EXACT pozitia excentricelor fata de tubul obiectivului, apoi desfaci inelul, scoti lentila cu tubul in care este pusa, eventual o scoti si din tub ca sa lucrezi mai usor la curatat, apoi montezi la loc respectand pozitia initiala a excentricelor, ca sa nu il decolimezi. Nimeni nu iti poate garanta ca ramane stratul AR la loc, ba chiar poate fi vorba chiar de probleme la stratul  AR acele puncte care se vad, nu e sigur.

Cristian Kata
15 Mai 2022 22:36


(Pt ca vrei sa il pastrezi l-ai pus pe olx? )

Ovidiu Stoica
16 Mai 2022 09:23


Salut ! Multumesc de raspuns si explicatii.
M-am hotarat sa il vand fiindca eu nu ma pricep sa il reconditionez. Daca ma bag cel mai probabil nu o sa-l mai pun la loc in pozitia initiala ; in plus, acum inteleg de la tine, ca s-ar putea ca petele sa implice chiar de la stratul AR. Daca e cineva care se pricepe si il vrea e OK pt. mine, nu am de gand sa il tin pe raft pe post de bibelou.