-----------------------------------
Forever_Man
08 Aug 2005 16:40

Cel mai bun telescop
Care este in momentul de fata, cel mai bun telescop. Ce caracteristici are el ? Care sunt planurile pentru noile telescoape ce vor fi contruite ?? Auzisem de un telescop 2 in 1 ca un binoclu, cu care se spunea ca poate elimina din stralucirea unei stele si astfel se pot vedea planetele. Cand va fi el construit ??

admin
08 Aug 2005 21:27


Sa sti ca imi place ce intrabari pui, insa mi-ar place si mai mult daca ai pune intrebarea si apoi ai da si un raspuns, pentru ca sunt convins ca multi si-au pus aceleasi intrebari ca si tine si poate ca nimeni nu le-a raspuns.

ce zici?

Tavi F.
10 Noi 2006 01:37


In momentul de fata cel mai performant "telescop" ar terbui sa fie cel de la observatorul ESO. VLT (very large telescope) este compus din 4 telescoape fiecare avind cite o oglinda cu diametrul de 8,2m.
Cea mai avansata tehnologie pt. telescoape imi pare a fi realizarea acestora cu oglinzi principale subtiri sustinute de o multitudine de pistoane hidraulice, acastea producind deformatii rapide cu scopul compensarii efectului turbulentei atmosferice.

sky
11 Noi 2006 03:13


iep, c-am acestea ar fi. Auzisem odata ca niciodata de proiecte pentru 30 respectiv 50 de metri. Am auzit bine????