-----------------------------------
2SKY
21 Oct 2021 21:35


O parere despre acest binoclu ? Nu este greseala sigur , sint mai multe anunturi , dar ce altceva aduce la astfel de specificatii ? Nu e firma , binoclu mediu in ziua de azi ? Se poate muta pe alte topicuri si raspuns ... daca exista 
https://www.emag.ro/binoclu-de-vanatoare-zoom-10-300-x-50-ch716/pd/D328VVBBM/

catalin dumitru
21 Oct 2021 22:30


Cel mai probabil o trompetă pentru agă&#539;at necunoscători . La 300x (dacă!!) , pupila are 0,1(6) mm , mai mică decât gaura din fundul unei mu&#537;te .

2SKY
21 Oct 2021 22:45


Cred ca la asa specificatii costa 2000E si montura dublu . Culmea pe net nu e ieftin .

Mircea Pteancu
21 Oct 2021 23:16


Galilei a scris despre luneta sa cu marirea cea mai mare ca ''mareste de o mie de ori'' dar el a avut grija sa precizeze ca ''in suprafata''.

Un instrument care mareste de 18x il poti prezenta necunoscatorilor ca mareste de 324x ( in suprafata).
Ba chiar si de 5832x ( in volum).
Nu mintesti deloc doar ca spui doar parte din adevar.

Ce tare suna : eu, pe dobul de 200mm, cu ocularul TS Planetary 3,2mm, maresc de 150.000x (in suprafata) si de 57.000.000x  (in volum) ! :ugeek: 
In realitate maresc de 385x in diametru, asa cum s-a convenit sa se spuna.

Acuma ce sa zic, si cei de la Marketing ''este'' oameni, tre sa manca si gura lor ceva...

Mircea

valy
21 Oct 2021 23:26


Este vorba de zoom digital, decat atat. Oricum am discuta noi, practic stocul a fost epuizat deci pare a fi de succes.

Mircea Pteancu
21 Oct 2021 23:40


Sigur Valy, succesul este maxim.
Asta pentru ca nu vei vedea niciodata foaia de retururi.

Digital sau nu, ce face vanatorul, din mana, cu o marire de 300x ?
Sau mai nou vanatorul spune pradei sale ... stai nu misca , sa instalez trepiedul Berlebach (trag jipul pentru asta, daca nu te superi ... mai dureaza un pic, na , unde am pus cheia aia ...stai sa tai tufa asta sa-mi fac loc ...) !?

Mircea

valy
21 Oct 2021 23:55


Cred ca este totusi vorba de 10-30x, chiar daca scrie 300x, si pe dacia lu vecinu scria 600SEL dar nu pacalea pe mai nimeni.

Erwin
22 Oct 2021 09:04


Dacă au băgat în loc de oculare câte o cameră cu stabilizare ca cele din telefoanele de&#537;tepte (Xiaomi, iphone, Samsung, etc) &#537;i cu algoritmii corespunzători, de fapt la 300X face crop "alergător după mu&#537;te" pe un senzor de minim 24Mpix, atunci e plauzibil. 

La 2000 euro, da, iau &#537;i un Berlebach &#537;i îmi rămân bani &#537;i de un X5, din salariul de bujetar... asta după ce am plătit gazul &#537;i curentul, desigur :twisted: :lol: :twisted:

gpaunescu
22 Oct 2021 09:48


Eu am un 10-30x (50mm) si de la 15x in sus nu prea mai e ok;poti sa zic ca ai 30x, dar practic e obositor sa te uiti prin el. As vrea sa-l fac fara zoom, dar mai am de studiat.

tudor
22 Oct 2021 12:47


Scrie chiar pe el "10-300x50" deci imi inchipui ce este in interiorul lui! Pentru sanatatea ochilor nostrii astfel de "binocluri" nici gratis nu merita primite!

valy
22 Oct 2021 13:14


Scrie chiar pe el "10-300x50"..Scrie pe el, dar nu si in specificatii:
https://buynfbs.com/index.php?main_page=product_info&products_id=565690

Probabil asa au facut stanta care printeaza textele acelea pe corp, dar in specificatii apare 10-30x.

Dbird
25 Oct 2021 15:23


In nici un caz nu trebuie achizitionat acest echipament ... ca binoclu, nu prea poate fi numit. Normal ca puterea maritoare este lejer exagerata  :lol: , capcana de marketing care in ciuda insistentelor nostre (si nu numai) inca tine bine la cumparatori.
Cel mai probabil un zomm de 7-20 sau 8-30 la un diametru ce intradevar pare 50. Dar chiar si in aceste conditii nu trebuie cumparat.