-----------------------------------
Orbi1
30 Aug 2020 19:27

Hello
Salutare si bine v-am gasit.De curand am achizitionat un SkyWatcher Startravel 102/500 pe montura AZ3.Sunt la inceput de drum in domeniul astronomiei asa ca orice sfat sau indrumare poate fi un ajutor binevenit.

Mircea Pteancu
30 Aug 2020 20:05


Bine ai venit !
Ai o luneta buna,fa observatii cat mai des cu ea, iata cel mai bun sfat.
Asta te va ajuta sa cunosti cerul cu adevarat.
Povesteste-ne la rubricile de observatii ce si cum vezi iar amatorii cu experienta te vor ajuta daca si unde vei avea dificultati.
Ca n-a fost vreunul care sa nu aiba dificultati...

Cer senin,Mircea

Erwin
30 Aug 2020 22:41


Bine ai venit!
Profită de nop&#539;ile senine cât mai mult! Ie&#537;i cât de des po&#539;i la cer bun, negru. Restul vine de la sine. Spor la observa&#539;ii!

Armand Popa
31 Aug 2020 13:23


Bine ai venit

Poti pentru inceput sa descarci aplicatia Skysafari, si sa iesi cat mai des la observatii. Luneta e foarte buna. Folosesc si eu una asemanatoare. Iti arata multe obiecte deep sky, si e utila si la planete


Cer senin

Vexatyk
01 Sep 2020 15:29


Bine ai venit. Incearca sa iesi cat mai des cu luneta, cauta un loc bun departe de luminile orasului sau cand nu ai posibilitatea sa iesi studiaza cerul cu ochiul liber si invata constelatiile si stelele mai stralucitoare . O aplicatie gen Skysafari, Stelarrium te va ajuta enorm in acest sens. Observa pentru inceput planetele si Luna. Daca ai si norocul sa observi si un deep sky esti prins pe viata  :D . Cerul in perioada asta are multe de oferit ( Nebuloasa Orion, Pleiadele , Hyadele ), toate sunt obiecte usor de gasit , dar tot trebuie sa stii unde sa la cauti . Cer senin.