-----------------------------------
alfa015
13 Iul 2019 18:18

The Habitable Exoplanet Hunting Project
-----------------------------------
Salutare tuturor!

Căutăm mai multe observatoare &#537;i astronomi amatori care ar putea dori să se alăture proiectului.

Proiectul Hunting Exoplanet Hunting este o re&#539;ea mondială de astronomi amatori care caută noi poten&#539;iale exoplanetă locuibile. Coordonez peste 20 de observatoare situate pe 5 continente.

Căutăm exoplante locuibile în jurul stelelor non-flare G, K &#537;i M situate în limita a 100 de kilograme.

Stelele pe care le monitorizăm deja au cunoscut exoplanetă de tranzit, dar nici una dintre ele nu este poten&#539;ial locuibilă.

Monitorizăm fiecare stea 24 de ore din 24 &#537;i 7 zile pe săptămână timp de câteva luni. În acest fel, credem că &#537;ansele de a găsi o cre&#537;tere exoplanetă pentru anumite obiective. În plus, ne concentrăm pe stele mai aproape de 100 de ani-lumină, deoarece, pe de o parte, cele mai apropiate exoplanetă locuibile vor fi primele destina&#539;ii ale misiunilor interstelare &#537;i, pe de altă parte, pentru că foarte pu&#539;ine exoplante locuibile din vecinătatea stelelor G &#537;i K au fost descoperite: doar 2 dintre ele.

Numărul de exoplanetă poten&#539;ial locuibile pe care le-am putea descoperi este, în teorie, în jurul valorii de 25. Acest calcul a fost ob&#539;inut &#539;inând cont de numărul de stele care nu se aprind în 100 de ani-lumină &#537;i de procentajul acestora care ar trebui să prezinte tranzite în zona locuibilă .

Fiecare observator observă aceea&#537;i stea &#537;i, atunci când tranzi&#539;ia unei exoplanetă ipotetice locuibile devine pu&#539;in probabilă, ne mutăm într-o altă stea.

În 100 de ani-lumină, am găsit doar 10 stele non-flare G, K &#537;i M, cu exoplanetă de tranzit cunoscute, care nu ar putea fi locuite.

Nu sunt necesare telescoape mari, dar sunt recomandate camere CCD cu o rezolu&#539;ie de cel pu&#539;in 16 bi&#539;i, deoarece căutăm exoplanetă care produc o schimbare de luminozitate în stea de aproximativ 0,1%.

Dacă sunte&#539;i interesat, nu ezita&#539;i să mă contacta&#539;i.

Mai multe informa&#539;ii: https://youtu.be/0A7gEaewOws