-----------------------------------
mauzer
27 Mai 2019 13:29

Vand OTA Omegon Pro Astrograph 203/800
Salutare,
 
Vand telescopul din titlu, achizitionat anul trecut de pe Astroshop.ro in august, folosit de mine exclusiv pentru astrofotografie.

https://www.astroshop.ro/telescoape/omegon-telescop-pro-astrograph-203-800-ota/p,54740

E in perfecta stare de functionare, nu are nici cea mai mica zgarietura sau defect, atat mecanic cat si optic. Nu a fost transportat niciodata, l-am folosit exclusiv la casa de la tara in curte, oglinzile nu au nici cea mai fina zgarietura. A fost desfacut o data ca sa ii fac un mic upgrade la sistemul de fixare a oglinzii principale ca sa tina colimarea mai bine, ocazie cu care am curata oglinda. Acum tine colimarea bine, nu se schimba pe parcursul noptii de regula il colimez rar, cam o data pe luna. Focuserul la fel, tine bine, nu trebuie refocusat pe parcursul unei sesiuni foto.

Per total e un telescop fain, luminos, mai bun fata de ce newtoniene am folosit cu optica si mecanica decenta perfect pentru un inceput in astrofotografia mai serioasa.

Vine in cutia originala, pachetul contine:

OTA + 2" Crayford V-Power focuser
Inele prindere si 2 sine Vixen, una originala si inca una facuta de mine pe CNC (mai lunga)
Focuser DIY facut de mine cu alimentare prin USB
Extensie de 2" x 35mm
Masca Bahtinov aluminiu facuta de mine pe CNC

Pret 2400 RON fara transport.

mauzer
29 Iul 2019 06:39


Inca o incercare la vanzare, dupa care posibil sa renunt la ideea de a-l vinde.

Pret 2000 RON.

Si cateva poze recente :)

mauzer
11 Aug 2019 23:49


Includ in pachet si banda anti roua ;)

https://www.omegon.eu/ro/benzi-de-incazire-si-controlere/omegon-banda-incalzitoare-80cm-pentru-8-/p,53517

mauzer
16 Aug 2019 08:48


Pret nou: 1900 RON

 :shock:

mauzer
28 Aug 2019 10:03


Update pret: 1800 RON pentru telescopul complet 8)

Daca e cineva interesat sunt dispus sa dau telescopul fara focuser (oglinzi si tub) la 1000 RON.

 :arrow:  Telescopul e absolut perfect, nici cea mai mica zgarietura.

mauzer
07 Sep 2019 21:22


Deschis la unele propuneri de shimb (gen refractar mic, camera mono +/- diferenta).

Am noul telescop in cosul de cumparaturi dar e loc doar de un newtonian :)

si niste poze recente :D

mauzer
11 Sep 2019 20:18


Telescopul si-a gasit un nou stapan, mult succes noului posesor si cat mai multe seri senine :D.

Se poate inchide, multumesc de gazduire !