-----------------------------------
jimao22
21 Aug 2018 19:14

Rosette din iarna trecuta
Dupa cum se vede, sunt foarte in urma cu prelucrarile achizitiilor facute de-a lungul anului. Si anul asta nu am stat bine nici la achizitii de imagini...
Oricum, mai bine mai tarziu...
Imaginea de mai jos este o compozitie R=Ha, G=20%Ha+80%OIII, B=OIII, in care am avut 16 expuneri x 600 sec in Ha si 8 expuneri x 600 sec in OIII. Expunerile au fost facute la sfarsitul lui decembrie 2017. 
Set-up utilizat - MN190 /EQ6, ATIK 460EX, filtre Astrodon 5 nm (Ha si OIII)
Stack-ul si calibrarea cu dark, flat si bias au fost facute in MaximDL si restul procesarilor in PixInsight 1.8.
Am folosit cateva smecherii noi pe care le-am invatat zilele astea si imaginea mi se pare mai buna decat imi iesea de obicei. Dar sunt subiectiv, desigur. :)

dmtr69
21 Aug 2018 19:34


Foarte fromoasa! Felicitari Cristi!! Ai tinut-o la dospit?

jimao22
21 Aug 2018 22:35


Multumesc Marius !
Cat de mult as vrea sa pot face mai mult (suna un pic redundant). Din pacate am atat de putin timp liber si nu ajung decat sa ma odihnesc superficial atunci. Ca sa fac o prelucrare cum se cuvine, am nevoie (cum a fost cazul astazi) de cateva ore bune. Nu poti merge pana la jumate' si sa reincepi de acolo cine stie cand - nu merge (cel putin nu la mine). Imi trebuie continuitate ca sa nu uit ce vroiam sa fac la un anumit moment sau sa nu uit cum a iesit oarece incercare anterioara, ca sa o pot corecta ulterior. 
Dar asta e, mergem inainte, in spate toate podurile sunt rupte!...

jimao22
23 Aug 2018 15:54


Am facut acum ceea ce obisnuiam sa fac de obicei cand prelucram imagini mai demult - si anume - foloseam la sfarsit un pic programul  StarTools. Acesta ma ajuta uneori sa scot in evidenta in mod miraculos elemente care nu erau atat de evidente folosind doar diada MaximDL-PixInsight.
Mie personal imi place acest rezultat final, mai contrastant si cu elementele mici mai bine puse in valoare de subrutina Sharp a acestui program. 
Sunt curios ce parere aveti voi despre cele 2 imagini - care va place mai mult?

Erwin
23 Aug 2018 16:15


A doua imagine este mai "hubble-ish" dacă pot să zic așa. Îmi place și prima dar contrastul mai mare ajută la evidențierea unor structuri în nebuloasă chiar dacă se pierde un pic de praf în proces.