-----------------------------------
franciscboicu
06 Oct 2007 13:53

Francisc Boicu
Nu ma intereseaza nimic in mod sepcial, decat niste informatii despre o planeta Nibiru. Se spune ca are o orbita eliptica si revine aproape de soare odata la 3600 de ani. Vreau sa stiu daca exista vreo dovada astronomica a vreunui corp ceresc din sistemul nostru planetar, care se apropie si in 2012 urmeaza sa fie in sistemul planetar intern. Va multumesc. ....

raduM
06 Oct 2007 16:01


Cu excepția ciclicității (nu periodicității) intensificării ploilor de meteoriți -există o teorie conform căreia acestea ar fi provocate tocmai de trecerea periodică a unui corp mare, negru și rece  :lol: prin sistemul nostru planetar, nu există nici o altă dovadă de care să știu eu.

Doru Dragan
15 Oct 2007 09:34


Este mai de graba vorba despre asa numitele "extinctii in masa" care au avut loc in istoria geologica a Pamantului:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mass_extinctions
perioade in care a disparut uneori peste 70% din flora si fauna existenta la acel moment. Povestea cu dinozaurii e doar una si nici macar cea mai mare (doar cea mai apropiata). Una din explicatii este numita Nibiru (unii ii zic Nemesis) care este o ipotetica stea bruna, companion al Soarelui care periodic  influenteaza norul Oort (sau centura Kuiper) aruncand o gramada de comete spre centrul sistemului solar. Ce e sigur in toata povestea asta este ca extinctiile in masa chiar au avut loc. Exista dovezi geologice pentru asta.