-----------------------------------
Darius M
07 Aug 2016 20:07

Excelent intre Izgar si Vermes
Intr-adevar, a fost o iesire reusita!

In noaptea de Vineri 5 spre Sambata 6 August am iesit impreuna cu Remus si Erwin la locatia 45°32'27.7"N 21°37'23.0"E

Locul este foarte bun. Doar cateva cupole de lumina se vedeau in departare, probabil de la Timisoara si Lugoj. Oricum, nu au deranjat absolut deloc.

Este destul de usor de ajuns la acest loc, drumul este asfaltat pana la intrarea pe camp, de unde se continua pentru 500m pe o carare usor accesibila cu masina.

Cerul a fost complet senin si asa cum a spus si Erwin in celălalt post (http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=7308&postdays=0&postorder=asc&start=45) , am putut vedea Calea Lactee chiar bine.

Am putut observa, in pare parte datorita usurintei cu care Erwin localizeaza un numar mare de obiecte, si datorita refractorului de 152mm F/8 adus de Remus:

Andromeda - M31 - arata superb vazuta prin binoviewer.
M110 - vizibil cu usurinta si prin newtonianul meu 150/750
M13
Ring Nebula
Stele duble - am reusit chiar sa distingem companionul lui Polaris - Polaris Ab
Eagle Nebula
M33
Cluster dublu NGC 869 + NGC 884

Si altele!

Recomand acest loc si astept urmatoarele iesiri!

Remus Boldis
07 Aug 2016 20:58


Frumoase poze.

Erwin
09 Aug 2016 01:29


Precizez &#537;i aici că drumul prezintă gropi destul de mari în jude&#539;ul Cara&#537;-Severin &#537;i că pe câmp am intrat doar 100m dar se poate &#537;i mai mult. 

Nu cunosc atât de multe obiecte pe cât a&#537; vrea, mai am multe de învă&#539;at &#537;i de văzut! :)

Trebuie făcute măsurători cu SQM-ul &#537;i poze cu timp lung de expunere jur împrejur. S-ar putea ca locul să se preteze &#537;i pentru astrofoto, nu numai pentru vizual deoarece este totu&#537;i pe un platou mai înalt &#537;i satele din apropiere sunt mascate de vegeta&#539;ie &#537;i de relief.

Darius M
12 Aug 2016 20:39

Perseide
Salut, 
Merge cineva zilele astea pentru Perseide la Izgar?