-----------------------------------
dragos.n
23 Iun 2016 14:35

Atentie la vanzari dubioase
In ultima vreme au aparut niste anunturi, care nu sunt insotite de fotografii nici cand potentialii cumparatori cer acest lucru. Mai mult, desi oricine a avut nelamuriri in legatura cu postarea, resize-ul si formatul pozelor a primit indicatii clare cum sa faca, un utilizator pretinde ca tot nu poate face acest lucru.

De aceea, aveti grija. E de preferat sa nu cumparati cu plata in avans, decat in cazul in care sunteti sigur de corectitudinea vanzatorului. Preferabil sa cumparati cu livrare cu verificare, serviciu oferit atat de fancurier cat si de cargus-urgent curier. Astfel, veti putea deschide coletul, inspecta obiectul primit timp de 2-3 minute, si daca nu corespunde puteti refuza primirea si plata coletului.

dragos.n
23 Iun 2016 14:50


Si inca ceva. Daca cineva va roaga sa postati o poza pe anuntul lui, ca din diverse motive el nu o poate face, nu o faceti. Nu se stie in ce problema puteti intra.

milanpicard
23 Iun 2016 22:25


Da, sa stii ca si eu m-am abtinut de la cumparare cand am trimis PM la cineva cerand niste informatii, dar tot ce am primit in raspuns a fost numarul de telefon, si Suna-ma! Poate ca era ceva inocent si chiar vroia sa imi dea informatii live. Dar nu imi vine sa schimb numere de telefoane, mi se pare prea privat, niciodata nu stii in ziua asta. Deci m-am abtinut. 

Cel mai corect mi se pare cu poze, dupa aceea PM, colet, plata cand ajunge coletul. Tu nu poti sa nu platesti daca vrei sa iei coletul, deci e safe pentru cine trimite, si tu nu trebuie sa te increzi in altii si sa platesti in avans. 

Acum asta e parerea mea, obiceiurile mele, nu e singura modalitate, fiecare face cum i se pare ok, nu doresc sa jignesc pe nimeni.

Dbird
24 Iun 2016 11:08


Rezolvarea problemei este doar utilizarea functiei "verificare colet" cum spune Dragos.
Acest lucru este generalizabil la mai toate achizitiile pe care le faceti si de pe alte siteuri de vanzari "pe persoana fizica" cum ar fi olx, lajumate, okazii, etc! In foarte multe cazuri vanzatorii de proasta calitate posteaza poze care sunt luate de pe net si nu reprezinta efectiv obiectul scos la vanzare!!! Alte cazuri constau in poze foarte slabe calitativ sau cu conditii le iluminare foarte proaste (lipsa totala detalii). Functia verificare colet desi uneori imp NU poate fi refuzata de vanzator (pe nici un motiv) deoarece nu il implica finanaciar absolut de loc!

bogdanbacila
24 Iun 2016 11:52


Aditional se mai poate verifica si "istoricul"  persoanei ce vinde un anumit produs, daca acesta exista..

Sunt destul de multi membrii noi pe forum, ce isi fac cont doar pentru a vinde un echipament, luat in graba "sa vada eclipsa", si apoi il scot la vanzare.

Nu generalizez, dar si asta poate fi un semn ce ne poate pune in garda: un user pe forum cu 10 interventii, cu data de inscriere de 2 saptamani in urma... etc..


Cer senin.

Virgil Zet
24 Iun 2016 15:00

Aveti dreptate
Vanzarile de ecest tip sunt supuse unui important factor de risc: vazut, placut cumparat, verificat sumar, persoane necunoscute... Dar, situatia nu e specifica forumului nostru. 
Eu am mai putin de 10 postari insa ma consider foarte serios! (am fost sters pentru lipsa de activitate si din cauza asta, sunt nou pe forum!)
Avertismentul este binevenit!
Sanatate!

vali.serban
25 Iun 2016 01:31

buna seara
Cine fura se teme de hoti(adica sa nu fie furat)..
Eu nu cred ca noi pe forum tranzactionam asa sume mari...sa ne temem si de umbra noastra.. 
Scurt,fara vorba prea multa: cu desfacere la primire...Ca poze pot teimita 1000...daca piesa are un defect si daca te pricepi sa faci poze nu observa nimeni nimic..
Cu desfacere la primire..eu am cumparat cateva de pe forum si au fost foarte bune si fara pbl toate piesele.

dragos.n
25 Iun 2016 01:56

Re: buna seara
Adica vrei sa spui ca cei care isi iau masuri de precautie sunt hoti? Cei care au intervenit pe aceasta discutie, sunt hoti?

vali.serban
25 Iun 2016 02:00

buna seara
Adica,prea multa vorba,la valori mai mari asa procedez si eu: colet cu deschidere la destinatie...simplu...
As vrea sa vad mai multe topicuri cu ceea ce a vizualizat fiecare...detalii la obiecte etc..masurile de siguranta sa si le ia fiecare..
Sincer,eu nu ma tem ca cineva mi'ar da teapa...pt ca nici eu nu am dat vreodata...bine pt bine si rau pt rau...

Dle Dragos ..eu zic sa fiti linistit si sa incercati sa intelegeti bine mesajele mele.. sa vedeti partea buna a lor..
Stima

2SKY
25 Iun 2016 02:31


Katran pe linga ca nu a jignit personal , si-a mai cerut si scuze tuturor . Cred ca poti incerca . :roll:

dragos.n
25 Iun 2016 03:26

Re: buna seara
Dle Dragos ..eu zic sa fiti linistit si sa incercati sa intelegeti bine mesajele mele.. sa vedeti partea buna a lor..
Stima

Incerc. Stau foarte linistit, si sa vad cum tu ma jignesti si pe mine si pe alti membri ai forumului. Progresezi. De la o persoana jignita, la mai multe deodata. De la ''figurist'' la ''hoti''.

Cat priveste intelegerea, tu intelegi ce scrii? Eu oricum, vad si partea buna a mesajelor tale. Spre exemplu, vad ca unele nu contin greseli de ortografie.

2SKY
25 Iun 2016 04:05


V. Serban le si cauta , sau are ghinion? Dl.Stanescu...Am pretentii de la dvs...Asteptam o foto cu Marte mai de Dne ajuta...

vali.serban
25 Iun 2016 06:50

buna
Stiti de ce?? Pt ca scriu la volan...sofand...doar la volan am timp sa va raspund pretentiilor dvs si senzibilitatii dvs.
Chiar exagerati...nu poate omul vorbi ca dvs ii ziceti ca a deschis gura..de acu in colo nu va mai raspund eu...chiae nu mai pierd vremea...

O zi buna...

Si chiar daca ma credeti "prost" pt ca fac greseli ,sa stiti ca,am minim studiile dvs... incercati dvs sa scrieti la volan...sofand...sa vedeti cum e...si apoi veti "plange" ce si cum ati scris...

La revedere...pierdere de vreme...

Erwin
25 Iun 2016 07:54


Ai grijă cu texting-ul la volan, e periculos rău! Mai rău ca vorbitul la telefon fără hands-free.

vali.serban
25 Iun 2016 08:30

buna ziua
stiu..dar ma provoaca dl .Dragos..  in loc sa fie "moderator",dlui pune paie pe foc..

stima,vali

o zi buna

bogdanbacila
25 Iun 2016 11:02


Vali, oriceanunt e bine sa fie insotit de poze. Poze reale, cat mai detaliaate.

E adevarat ca se pot ascunde eventualele defecte... se pot face  multe... aici intrevine ce am spus si eu mai devreme, adica experienta user-ului pe forum... daca e un user de 2 saptamani cu 5 interventii, pune anunt fara poza, si raspunde in doi peri... e clara treaba in proportie de 90%.

Am vzut ca ai si tu doua anunturi, unu din ele chiar interesant (nu pentru mine, poate pentru altii). Iti recomand, prieteneste, sa pui si poze, reale, cat mai detaliate, daca vrei sa vinzi ceva in valoare de 12.000 Lei in romania.

Morala e ca, cine e cinstit si nu are nimic de ascuns, nu are de ce sa se supere...


Spor si cer senin.

vali.serban
25 Iun 2016 11:08

buna
Corect...am poze facute pe tel,S6,si sunt prea mari..nu le pot incarca...dar,voi face cu aparatul foto,pt a fi mai mici si voi pune mai multe foto cu telescopul si ocularele...am apucat sa pun anunturile fara poze si nu am avut timp zilele acestea  sa ma ocup de poze...dar voi pune..nu am nimic de ascuns..

O zi buna

valy
25 Iun 2016 14:21


Vezi setarile la s6, poate iti face poze mai mici, scazi rezolutia, scazi calitatea si cred ca le poti incadra in cerintele forumului.
Spor.

Mitu Catalin
25 Iun 2016 16:51


http://www.contenta-converter.com/

Face resize la foldere intregi de poze dupa setari puse dupa gust si nevoi . Bun la casa omului .
Prntscreen+ paste in paint merge de asemenea .

valy
25 Iun 2016 20:13


Colegul foloseste telefon. In timp ce e in masina.

vali.serban
26 Iun 2016 14:11

salut
Voi face cu un aparat foto sa fie mai mici..
Voi studia si telefonul...mi'ar fi f comod sa le incarc direct de pe tel..

2SKY
26 Iun 2016 15:51


Tableta e si mai buna sau laptop , iei de la un prieten , sau il rogi sa te ajute .

vali.serban
26 Iun 2016 16:08

salut
Nu e pbl...sunt si tablete si pc si laptop...voi face foto,le descarc in pc apoi le incarc pe site...zilele urmatoare voi rezolva pbl cu foto..
Merci..

nobody
26 Iun 2016 16:44


Pe telefon poti micsora imaginile cu o aplicatie de genul:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.simplemobilephotoresizer&hl=en

Incearca sa faci imaginile sa nu depaseasca 1 MB (sau rotund 1000 KB), dar nici prea mici sa nu se mai vada detaliile.

bogdanbacila
26 Iun 2016 18:38


Multi nu citesc regulile de postare, de unde si problema. Comportament tipic repezitilor :)


Totusi as avea si eu o intrebare: ar fi posibil ca un moderator sa schimbe quto pentru atasamente, sa zicem, la 2MB per poza ?

Doar intreb.. tiu ca sunt si consecinte negative , cum ar fi o incarcare suplimentara a forumului, la nivel de spatiu de stocare...

Dar daca ar fi posibil, si s-ar agrea asa ceva, cred ca ne-ar ajuta pe toti.

nobody
26 Iun 2016 19:04


Asta ar genera o gramada de trafic inutil care ar afecta atat performanta site-ului, cat si experienta vizitatorilor. In plus, gandeste-te ca unii platesc pentru trafic, mai ales pe mobil. Iar totul pentru cativa care prefera sa ramana prea comozi pentru a-si optimiza propriile poze.

bogdanbacila
26 Iun 2016 19:17


Corect. 

Intrebarea mea mergea mai mult pentru situatiile cand se vor detalii, dar pentru aia exista corespondenta pe mail, unde dimensiunea pozelor nu e o problema.

lentilozaur
27 Iun 2016 10:53


Multe situri de profil externe au o lista de reguli de conduita menite sa previna frauda. Aici sunt incluse reguli de schimb de date, verificari de baza, modalitati recomandate de plata, liste cu utilizatori periculosi etc Suplimentar intervine experienta personala asa ca daca ai patit-o o data mai inveti una alta. Oricum acolo se tranzactioneaza intr-o zi echipament cat se vinde pe astronomy.ro intr-un an deci regulile se justifica. 
Comunitatea de aici este pe cat de restransa pe atat de conflictuala si prinsa intr-un hatis de reguli pe baza carora orice dezvoltare se poate face foarte greu. Puterea de cumparare este redusa, diversitatea accesoriilor vandute este mai mult decat inexistenta si rar apar chestii interesante la vanzare sau accesorii de colectie. Situatia se datoreaza si faptului ca nu avem o mostenire solida, inainte de '89 totul fiind improvizat local fara acces la pietele din vest. Pacalit poate fi si vanzatorul si cumparatorul in egala masura dar nu este cazul sa intru in detalii pentru ca aici nu se apeleaza la metodele de plata din vest. 
In plus, nu o data (dincolo de oamenii minunati care isi fac veacul aici) am vazut cumparatori imposibili pe acest site. Grobieni, necivilizati, agresivi, lipsiti de tact, incapabili sa poarte o negociere, fara "buna ziua" si "multumesc", fara cunostinte minime de baza, fara sa dispuna de resursele necesare in achizitionarea produsului (am intalnit un baiat care punea anunturi de cumparare doar sa vada "ce mai are lumea pe forum"...). M-am uitat socat la anuntul lui Katran de vanzare a unor accesorii extraordinare, unele noi, care ajunsesera la jumatate de pret si tot mai apareau comentarii legate de regulile impuse de vazator etc... Frate, suntem sariti de pe fix si de un amatorism genial uneori. 
Despre fraude, ce sa zic, sunt ca si inexistente pe forum. Mici pacaleli cu vopseaua sarita lentila zgariata etc in rest... cine ne fereste de noi?

mihaig
27 Iun 2016 11:12


Probabil ca niste comentarii referitoare la calitatea produsului cumparat ar ajuta la o "notare" cu  +/- X stele a respectivului vinzator...e posibil ca asa multi se vor mai gindi inainte de a pune la vinzare chestii calitativ falsificate

jimao22
28 Iun 2016 21:16


Foarte pertinent comentariul lui adrian.b (lentilozaur) si absolut corect. Nu mai e nimic de adaugat.

milanpicard
28 Iun 2016 21:37


O data am cumparat un ocular. Nu zic de la cine, nu are rost. A venit fara capace. In poza avea capace. O saptamana am tot incercat pana am facut niste capace. Nu sunt perfecte. De-atunci intotdeauna cand folosesc ocularul imi amintesc de acea ocazie. Si ma face sa fiu si mai timid la cumparari...

valy
29 Iun 2016 11:30


Probabil inainte de cumparare trebuie clarificat ce contine pachetul, aici ambele parti ar trebui sa fie responsabile si sa stabileasca toate detalile. Lucrul asta e valabil si cand cumperi nou.