-----------------------------------
emilf
14 Mai 2016 11:32

Marte 2016
Este foarte greu cu altitudinea mica a planetelor, Marte la 23 grade.

Stanescu Octavian
29 Mai 2016 10:02


Marte facut azi dimineata 29 mai 2016

emilf
01 Iun 2016 23:47


Altitudinea mica este dusman absolut pentru astrofoto. Marte la 22 grade. :oops:

sonkab
02 Iun 2016 22:41


Atasez o compilatie de filme facute in luna mai la Marte.

Inaltimea deasupra orizontului este foarte mica si in intervalul util de observatii, turbulenta din Bucuresti este foarte mare. 

https://vimeo.com/169119357

2SKY
03 Iun 2016 01:01


Cu toate impedimentele , sint niste imagini greu de egalat . Nu am vazut de mult timp asemenea imagini , la nivel de amator . Felicitari si multumesc tuturor,  pentru rabdarea de a ne arata ca se poate !  :D

mak
04 Iun 2016 10:46


Marte in 2 iunie in conditii denumite stiintific "varza (cu carne)". Canalul albastru a stricat tot balansul de culoare si nu pot corecta mai mult de atat.

Am tras si Jupiter,dar nu se vede mai nimic (nici macar cu IR742).

Poate data viitoare o sa fie mai bine...

topacid
07 Iun 2016 01:37


&#536;i un Marte, tras cu fierbăreala mare aproape de sol &#537;i seeing relativ ok. Totu&#537;i era mult după meridian. 
Cer senin!

sonkab
09 Iun 2016 15:37


O imagine facuta cu cateva ore inainte de cea mai sus, dar din Bucure&#537;ti. Sinus Meridiani aproape de meridianul central.

vali.serban
09 Iun 2016 23:35

buna seara
Dl.Stanescu...Am pretentii de la dvs...Asteptam o foto cu Marte mai de Dne ajuta...

2SKY
10 Iun 2016 00:57


Nu stiu cum , dar mie imi pare cea mai clara si cu "best contrast" al lui O . Stanescu . Dar luat ca total , toate au plusuri si minusuri , involuntar de cel ce a luat captura . Adica toate sint SUPER imagini . Mai asteptam !

valy
10 Iun 2016 08:17

Re: buna seara
Dl.Stanescu...Am pretentii de la dvs...Asteptam o foto cu Marte mai de Dne ajuta...Nu te uita in imaginea de pe laptop, vezi cercul acela mare, rosu caramiziu, din stanga sus :) :).

mak
15 Iun 2016 22:28


Marte de joia trecuta in conditii sub-mediocre. Ma bucur ca a fost mai bine ca data trecuta, chiar daca nu a fost cine-stie-ce. Imaginea in IR e obtinuta din cele mai bune 2000 de cadre dintr-un total de aprox. 75000 de cadre (am tras si cu 350fps). Acum 3-4 ani o camera capabila de asa ceva era de domeniul SF-ului...

valy
16 Iun 2016 08:44


Exemplar.

Acum 3-4 ani o camera capabila de asa ceva era de domeniul SF-ului...Basler-ul meu stie 240 fps in mod crop, si o am de ceva timp, TISurile nu vroiau sa treaca de 60, dar asta ca nu au vrut ei.

mak
16 Iun 2016 13:43


Si aveai suficienta lumina sa tragi cu 240fps la planete?

valy
16 Iun 2016 15:04


Nu mai tin minte, o sa fac niste teste. Dar Jupiter si Venus de ex. aveau timpi scurti de expunere (~10ms). Marte n-am testat pana acum, Saturn e insa mai intunecat.

mak
16 Iun 2016 21:57


Incearca Marte in R la f/20, e singura combinatie la care ai sanse sa ajungi pe la 150fps. La mai putin de f/20 tragi mai multe, dar cu pixeli de 5,6 microni faci undersampling si nu se pune.

In aceleasi conditii de sampling, e totusi diferenta mare intre ICX618 si IMX174, nu mai vorbesc de generatia noua de Pregius, 252 si compania.

valy
17 Iun 2016 09:43


Nu mai sunt la curent cu tehnologia, vrei sa zici ca senzorii cei noi sunt mult mai sensibili decat 618-le?
Apropos de sensibilitati si planete: http://www.dcnews.ro/astronomii-europeni-au-fotografiat-ceea-ce-pare-a-fi-o-noua-planeta_508518.html ,o fi pe bune stirea, n-o fi, stiam ca inca au probleme cu observatul direct al planetelor in sistemul nostru solar.

mak
18 Iun 2016 07:21


Senzorii noi sunt mult mai buni pentru ca au sensibilitate mai mare, dinamica mai buna si zgomot de citire mult mai mic. Toate astea duc la capacitatea de a detecta semnal la valori mult mai mici de iluminare. Tendinta asta o sa continue, mai ales ca au inceput sa apara si in acest  tip de camere senzori BSI (back-side illuminated).

sonkab
19 Iun 2016 13:56


Un Marte din noaptea de 14 iunie. In ultimele zece zile turbulenta a fost mica avand in vedere inaltimea deasupra orizontului redusa a planetei.

mak
20 Iul 2016 21:08


Marte in 12 iulie in conditii mediocre.

De-acuma e cam gata si Marte, la ora la care e la meridian aerul inca mai fierbe de la caldura de peste zi degajata de cladiri, acoperisuri, betoane etc....

Stanescu Octavian
22 Iul 2016 12:14


Arata foarte bine , eu doar vizual am avut contact cu Marte Saturn in perioada asta  :)

mak
23 Iul 2016 00:53


Pai inca nu e timpul pierdut, baga DSLRu' si da-i  :lol: .