-----------------------------------
Doru Dragan
10 Iul 2007 12:31

Tranzitul lui Venus 2004 - 2012
Astazi am fost curios sa vad cate ceva despre tranzitul lui Venus din 2012. Cautand pe net am dat peste rezultatele tranzitului din 2004 si ... ce sa vezi, Institutul Astronomic al Academiei Romane are o lucrare publicata sub semnaturile M. Stavinschi, G. Maris, V. Mioc si vizibila in format PDF la adresa:
http://www.eso.org/public/outreach/eduoff/vt-2004/FinalEvent/fe-reports/fe-nn-romania.pdf
In lucrare tot felul de ghidusii, desene, taieturi din ziare, poze de la intalniri, receptii etc. O singura imagine a tranzitului lui Venus la pagina 23. Imaginea este facuta de mine si Tavi Stanescu, semiprofesional. Cine se uita cu atentie poate observa ca am inregistrat si timpul tranzitului in dreapta jos. Sincronizarea s-a facut cu baza de timp (ceas atomic) de pe internet iar deasupra sunt afisate si frame-urile. Din intamplare am prins si trecerea unei pasari la egres ceea ce a facut ca imaginea sa fie publicata pe site-ul ESO ca imaginea zilei in 20 iunie 2004:
http://www.eso.org/public/outreach/eduoff/vt-2004/photos/vt-photos-page34.html#vt-photo-01-stoc
Dar in lucrarea Academiei nu se spune nici un cuvant despre autorii imaginii, nimic despre mine, nici despre Tavi Stanescu si nici despre AstroClubul ALTAIR din Timisoara. Cam jenant. Cam penibil.

Abel Cavași
10 Iul 2007 12:45


Să le fie ru&#537;ine!

red giant
10 Iul 2007 13:30


"romanian observations from ESO photo gallery" ... cam general avand in vedere ca autorii sunt trecuti chiar in galeria de unde au luat poza ... bine ca n-au uitat sa puna propriile nume pe prima pagina.

Doru Dragan
10 Iul 2007 14:15


Am trimis un e-mail la doi dintre autorii lucrarii in care i-am rugat ca pe viitor sa fie mai ... atenti. :? :oops: :roll: :evil:

raduM
10 Iul 2007 14:26


Mă alătur cu totul protestului Dvs.
Furtul de proprietate intelectuală, din păcate des practicat, e una dintre cele mai meschine abateri de la etică. :(

Doru Dragan
12 Iul 2007 15:19


Astept de doua zile un raspuns de la cei doi. O explicatie, o scuza eventual. Nimic. Or fi prea ocupati.

Abel Cavași
12 Iul 2007 16:14


Păi stai a&#537;a că trebuie să adunăm aceste probe &#537;i să apelăm la Avocatul Poporului! Poate î&#539;i faci ni&#537;te bani de un Observator binemeritat în Timi&#537;oara. Ce zici? A&#537;a ca să se înve&#539;e minte &#537;i să nu se mai joace cu astfel de chestii. Cine &#537;tie câte dintr-acestea au mai făcut. &#536;i dacă nu-i ia nimeni de guler nu se lini&#537;tesc, ci dimpotrivă, văd că le merge.

ad_y
14 Iul 2007 23:12


Din cate imi amintesc era o lege prin care nu are voie nimeni sa se foloseasca de pozele care nu ii apartin. Poti demonstra ca poza e a ta? Adik ai postat poza intreaga sau ai editato unpic inainte sa o postezi pe net? 
Daca ai poza originala mi se pare ca e salvata seria de la camera si alte lucruri prin care poti dovedi ca poza e a ta.
Orcum RUSINE!!!
Si cu tribunalele din Romania ... au stat doi ani ca sa-si dea seama ca nu au cum sa-l audieze pe Dumnezeu, deci daca ai vreun plan te duci direct la curtea europeana! O sa am uit si o sa ma interesez cum e faza cu dreptul de autor.

raduM
14 Iul 2007 23:43


Ei, ei... nici chiar așa. Cel mult vă puteți aștepta la satisfacția unei  "note prizărite într-o pagină neroadă".