-----------------------------------
Stanescu Octavian
14 Mai 2015 00:49

Calitate pirex din Telescoape China
Recent am aruncat o privire pe un set Newton 250mm   dezbracare de metal  si o ajustare repolizare . 
Simteam intr-o parte o pliere linie in afara unei mici ridicaturi centrale . Linia nu a cedat oricat am incercat .banuiam problema : defectiune din turnare  material netopit  suficient neamesteacat stres termic sau ce o fi.  jos poza in lumina polarizata  /e de la o firma cunoscuta de unde ia toata lumea telescoape si refractoare  :lol:

Erwin
14 Mai 2015 03:01


Foarte tare imaginea, e bună de pus în ramă! Mai po&#539;i îndrepta ceva la ea? Sau e de aruncat? Normal ar fi ca proprietarul să primească alta sau banii înapoi în cazuri din astea, în garan&#539;ie, probabil că acum e prea târziu... :)

sabin fota
14 Mai 2015 06:23


Si care ar fi aceasta firma!?

Teo
14 Mai 2015 09:39


Asta se intampla pentru ca suntem considerati o tara din lumea a treia.
Isi bat joc de noi. Marfa buna, sortata, ajunge in "lumea buna" iar la noi in tara se aduc preponderent gunoaiele, pe considerentul " Lasa ca la astia merge ".
Asta este daca nu exista un control drastic al calitatii produselor care intra in tara sau pe piata.
In USA sau Franta nu cred ca ar fi avut tupeul sa puna asa ceva pe piata, dar la bietii romanasi....merge.
Pacat ca muncim cinstit sa cumparam ceva iar cand dam banii de multe ori suntem tepuiti cu gunoaie chinezesti sau falsuri prost realizate. Tot gunoiul la noi ajunge....


Din ce spune domnul Stanescu, banuiesc ca este vorba de firma SW.

Avand in arsenal 90% instrumente cu acest brand, ma declar relativ norocos ca nu am nimerit pana acum o astfel de "pocnitoare".

predy665
14 Mai 2015 09:40

synta
cel mai probabil synta. din acest motiv, ar fi sugerat orice achizitie faceti de la un magazin sau furnizor . sa cereti o testare in prealabil a opticii. sau sa achizitionati de la cineva care poate testa optica intai. :)

Matrixul
14 Mai 2015 10:02


Exista la noi in tara o firma care vinde telescoape si iti testeaza optica, la cerere ?!?

Stanescu Octavian
14 Mai 2015 10:03


Defectiunea din interiorul sticlei nu aduce chiar un dezastru dar baga o ondulatie   PV  la un L/4 in zona de acolo chiar daca in rest oglinda arata dupa reslefuire mult mai bine . 
Toate ce am avut in mana Pirex China sunt turnate si nu arata bine au mari tensiuni . pana la urma cele Bk7 sau B270  au material fara tensiuni dar au expansiune termica .

Stanescu Octavian
15 Mai 2015 13:32


Teo a banuit bine firma.  Exista tensiuni si in alte materiale quartz, borofloat Schott sau alte firme   dar sunt mult mai mici .  asa ca doar materialele gen . Sital  ULE   Clearceram Zerodur sunt lipsite total de tensiuni ,cu expansiune zero . doar in buzunar creaza o gaura imensa  :lol: