-----------------------------------
Emil
24 Mar 2015 12:43

Inele prindere CZJ 200/2.8
Salut,
sunt cam in lipsa de idei asa ca poate aveti voi vreo idee buna.

Pacient
Carl Zeiss aus Jena, Sonnar auto 200/2.8 MC
Are o greutate de 1235 g
As vrea sa il folosesc pe post de wide pentru QHY9M 
Zona care se poate utiliza pentru fixare are circa 40 mm iar diametrul obiectivului este de circa 80 mm.

Multumesc
Emil

StarChild
24 Mar 2015 13:35


La diametrul ala poti folosi coliere standard metalice (eventual inox sa fie frumos  :D   ). 
Intre colier si tubul obiectivului pune ori o fasie de cauciuc (camera taiata), ori  o folie de plastic de 1mm grosime. Asta in ideea ca tubul s anu fie zgariat de colierul metalic.

Cu colierele te poti prinde de o sina Vixen standard de exemplu, sau de o alta placa cu filet ptr trepied...cum vrei tu. Nu ai specificat pe ce anume vrei sa prinzi obiectivul asta: pe trepied foto, in cap d emontura, piggy-back pe OTA,....

dragos.n
24 Mar 2015 15:58


Mmmm, bijou. 

Probabil ca ar merge sa faci doua inele in fata, dar ar fi bine sa le faci articulate, si cu ceva pasla, sau cauciuc la interior. Eu nu as folosi suruburi de strangere, ca e pacat. Din ce sa le faci, nu stiu, ca depinde si de greutatea pe care vrei sa n-o atingi. Eu le-as face din placaj vopsit negru, ca nu ma omor sa ma apuc de sculptat metale grele. In fapt o sa si fac unele pentru Zeiss-ul meu de 300mm f4, caruia in sfarsit i-am facut un corp. 

Pe de alta parte, fiind distanta mica pe care poti sa prinzi, probabil un inel articulat de obiectiv foto gata facut e posibil sa se potriveasca, dar trebuie sa mergi la un magazin sa probezi

katran
25 Mar 2015 16:35


daca faci o schita cotata , poate reusesc eu sa-ti frezez ceva din aluminiu ...

Emil
25 Mar 2015 19:13


@ Katran
multumesc frumos pentru oferta, insa cred ca preturile de transport sunt prea mari pentru a justifica toata distractia...
Insa inca o data multumesc frumos

Numai bine
Emil