-----------------------------------
Dyptorden
04 Feb 2015 03:06

Luna ... prin ochii unui incepator
Iaca si coana Luna... cat m-am priceput cu niscaiva ACDSee si cu ce-am avut... eternul Nikon D40 cu 6MP :) ....
Mi-ar prinde bine niscaiva sfaturi legate de lumina...contrast...saturatie... daca are cineva vreme...

dmtr69
04 Feb 2015 17:17


Frumoasa poza. Este un singur cadru in prime focus? Poti sa incerci si un stack din mai multe cadre(cu ISO mic). Pentru a evidentia detalii poti incerca putin wavelet( creste si zgomotul!) si gamma( contrast) in Registax.

Dyptorden
04 Feb 2015 18:24


Au fost 120 cadre din care i-am dat DSS-ului sa le stackeze cele mai bune 75%.
Am folosit 
ISO 200
Shutter speed 1/640 (la expunere mai lunga parca era cam parlita poza... poate era totusi mai bine sa fi incercat expunere mai lunga... 1/500 ceva...)

Din cate stiu Registax e dedicat filmarilor... si nu poti adauga in Registax BIAS-uri de exemplu.Nikon-ul D40 nu filmeaza...
Cadrele le-am facut muncitoreste... 4-5 cadre... recentrat DOB-ul pe luna si tot asa da-i bataie :) pana la 120.

dmtr69
05 Feb 2015 18:52


Deep Sky Stacker este dedicat DSO, dupa cum reiese din denumire(alinierea se face dupa stele). Registax merge mai bine la "planetare" (aliniere dupa cratere, etc), primeste atat video(avi) cat si imagini individuale( bmp, tif, etc). Cadre light ai destule- 20 ar fi suficiente, tinand cont ca sunt destul de mari. Cadrele de corectie sunt mai putin importante- expunerea este oricum mica. Poate doar flaturile ar ajuta. Eu nu am folosit corectii in Registax.