-----------------------------------
larrylart
27 Apr 2007 16:54

NGC4565
Am facut pana la urma stack-ul. nu am avut suficient material dar cu vremea asta nu mai stiu cand o sa mai am timp. 
Detalii : lx90, montura ecuatoriala, canon 10d, stack 272 frame-uri de 60sec la iso 1600, stack-area si alinierea manuala in registax si procesarea finala in  photoshop.

Aici este un link la un frame folosit in stack neprocesat :  http://larryo.org/work/astronomy/temp/IMG_1918.JPG
... se vede cat de proasta a fost vizibilitatea ... au fost si cateva frameuri mai bune dar nici macar in proportie de 25%.

si aici un link la imaginea ne-redimensionata : http://larryo.org/work/astronomy/img/ngc4565_1_fin_crop.jpg

Nu sunt multumit cum a iesit, dar avand in vedere vremea in special turbulentele astea care mi-au mancat zilele  :twisted:  bine ca a iesit si asa. In plus de asta as fi avut nevoie de semnal mai mult, cel putin 700 de frameuri. Expunerea nu a tinut la 2min ... dadea erori de tracking aproape 100% si asa si aici a trebuit sa fac un compromis sa includ cateva frameuri  cu trail (de fapt se vede in imaginea finala).

Larry

ps. Hans, deepskystacker nu a mers ... aliniaza aiurea de tot .. nu stiu de ce .. probabil calitatea prea proasta a matrialului...

Catalin Paduraru
27 Apr 2007 20:32


Din pozele initiale ma mir ca ai scos asa poza.
Numai bine!

hans602
28 Apr 2007 08:57


Frumos Larry,cind ai facut expunerea framuriilor
si ce conditii ai avut.Eu numai fac expuneri daca
nu sint conditii bune.
Cu DeepSkyStacker am avut si eu probleme,daca
intre framuri objectele sint prea mult decalate.
Atunci la stacking parameters/result activeaza 
mozaic mode.A aparut o versiune noua 2.6.1
care merge mai bine,faci un update.


  Clear sky Hans

HoO_Germany
28 Apr 2007 11:41


Frumoasa poza, Larry.
Este un obiect greu, pentru ca sta "on edge" si bulba samburui este luminata, unde marginea da mai putin lumina. Asa ca rezultatul nu e rau  :)

Mitu Catalin
28 Apr 2007 13:34


Superb, se vad multiple detalii in discul de praf. Intr-adevar , e greu de crezut la ce imagini se ajunge prin stacare privind materialul original . Si eu am fost uimit cand am stacat 100 imagini cu m51... 
Mult succes in continuare.

larrylart
04 Mai 2007 20:06


Multumesc pt comentarii ... ma chinui si eu sa fac tot pot din ce am la dispozitie :)

Frumos Larry,cind ai facut expunerea framuriilor
si ce conditii ai avut.Eu numai fac expuneri daca
nu sint conditii bune.


Hans daca as sta dupa vreme mai buna nu as mai face nimic ... sper si eu poate poate cumva undeva o sa am noroc de o vreme mai buna :)

Cu DeepSkyStacker am avut si eu probleme,daca
intre framuri objectele sint prea mult decalate.
Atunci la stacking parameters/result activeaza 
mozaic mode.


Da am mers pe modul mozaic ...dar nu a vrut ... nu stiu ori nu stiu eu sa il setez bine ori calitatea frame-urilor e prea proasta.


A aparut o versiune noua 2.6.1
care merge mai bine,faci un update.


Da am folosit ultima versiune ... imi place tare softwareul pt ca stie sa foloseasca mai multe cpu-uri si am reusit de data asta sa il fac sa mearga bine si repde (bine am dat si 4G ram) numai ca nu le iregistreaza cum trebuie... pacat.


Este un obiect greu, pentru ca sta "on edge" si bulba samburui este luminata, unde marginea da mai putin lumina. 


Pentru mine e mai greu pt ca e mai aproape de ecuator si acolo erorile la tracking se fac simtite mai bine  :wink: 

Intr-adevar , e greu de crezut la ce imagini se ajunge prin stacare privind materialul original .


E mai mult de munca dar daca nu ai un tracking super si nici vremea nu te ajuta e un compromis bun care da rezultate rezonabile.

Larry

hans602
04 Mai 2007 22:27


Larry mai am un tip pentru tine cu DeepSkyStacker
daca calitatea framuriilor nu este asa buna.
In Options Raw/DPP settings foloseste ultimul punct
create super pixels from raw bayer matrix.
Are doua avantaje,face un raport signal/zgomot mai
bun si la stackare nu are probleme.

  Clear sky Hans