-----------------------------------
Diana-pot
17 Feb 2014 21:58

Binoclu începător
Salut!
Sunt nouă în acest domeniu &#537;i a&#537; dori să vă cer părerea asupra unui binoclu ce l-a&#537; putea achizi&#539;iona. În special, a&#537; vrea să mă informez dacă un binoclu vechi este de bună calitate. Am &#537;i câteva exemple, dintre care a&#537; vrea să aleg &#537;i a&#537; dori să &#537;tiu dacă ar fi o investi&#539;ie bună.
http://www.okazii.ro/vanatoare/binocluri/summit-japan-a137766115
http://www.okazii.ro/vanatoare/binocluri/binoclu-revue-10x50-88-1000-imagini-de-calitate-mecanica-foarte-buna--a140655858
http://www.okazii.ro/vanatoare/binocluri/binoclu-luxus-7x50-nachtglas-produs-de-calitate-made-in-west-germany-a133560545

Mul&#539;umesc anticipat! :D

Diana

needweed
17 Feb 2014 23:12


bine ai venit ,calitatea depinde de model, firma, natie, eu as alege intre cele doua germane,  dar ce magnificatie iti doresti?7x sau 10?   modelul revue10x50 are magnficatie mai mare deci trebuie tinut  mai stabil in mana decat pe acela cu 7x,  iar modelul luxus 7x are camp mai larg, si mai luminos dar magnificatie mai mica

Dbird
18 Feb 2014 00:39


Primele 2 pozitii sunt copii chinezesti. Nu merita mai mult de 150 ron. 
Pozitia 3 este posibil sa fie totusi nemtesc, nu garantez. Caz in care e cam vechi. Nu merita mai mult decat 150 ron.
Si preturile de mai sus sunt valabile doar daca ele sunt in perfecta stare de functionare, lucru care din nefericire se intampla rar la aceste oferte.
Altfel as merge pe un binoclu nou.  Poate ne spui ce intentionezi sa faci cu el.

needweed
18 Feb 2014 00:50


eu am un Revue 10x40 pe care scrie japan, nu mai stiu nici eu de unde e firma asta

Dbird
18 Feb 2014 01:02


Poate, nu zic sa fie facut si in japonia. Culmea este ca si in japonia s-au facut multe copii in zona anilor 70 - 80. Pe unele scrie made in germany sau france. In principiu trebuiesc vazute si analizate in detaliu pentru a vedea provenienta reala. Pe de alta parte , atat timp cat calitatea acestui binoclu este ok, poate fi facut si in china, care este problema.

needweed
18 Feb 2014 01:51


intradevar cere  mult pe ele insa se poate negocia!  totusi ceva nou si bun la banii astia nu gasesti, decat sa cumperi  plastic la 200 roni care poate e si decolimat atunci mai bine cumperi unul folosit de la cineva care le mai si colimeaza inainte de vanzare, nul cunosc pe vanzator stiu doar ca e un membru al forumui si a vandut multe binocluri fara ca cineva sa zica de rau

Dbird
18 Feb 2014 11:30


Am mai fost acuzat ca incurajez la chinezarii ieftine, dar spre exemplu pot garanta ca acest model:
http://www.bresser.de/en/products/binoculars/product.html?tx_meadeproducts_pi1[cmd]=pdis&tx_meadeproducts_pi1[artid]=1151050&tx_meadeproducts_pi1[view]=td&cHash=d8d632db0d6e84d46c657cb63c489bba
este un binoclu extrem de reusit. Bate la mare distanta toata gama de binocluri de tipul celor de mai sus, si ca luminozitate si ca contrast si ca colorit. Este foarte bine lucrat. Are si plastic in el fara doar si poate dar nu este atat de sensibil pe cat se crede. Am avut ocazia sa il compar cu multe tipuri de binocluri si a iesit castitigator mereu. Vine din fabrica foarte bine colimat. Doar ca si aici ar mai fi niste discutii. Respectiv pe mai multe binocluri scrie Bresser, dar nu sunt de fapt decat etichetate ca atare respectiv calitativ sunt slabe. Inclusiv exista modele originale Bresser care m-au dezamagit (cele cu depuneri verzi). Este daca vrei o dovada ca un binoclu bine proiectat si executat nu conteaza daca are sticla bak4 sau bk7. Iar de un 10x50 hunter cu Bak4 m-as cam feri :) (&#224; bon entendeur salut !)

Diana-pot
18 Feb 2014 19:13


Mul&#539;umesc pentru răspunsuri, am în&#539;eles că probabil nu este o calitate excep&#539;ională, dar evident, &#537;i din păcate, problema la mine este bugetul.:( A&#537; vrea pentru început să încerc această experien&#539;ă de observare a cerului &#537;i poate pe viitor o să pot să investesc mai mult în asta. Totu&#537;i, o să iau în considerare &#537;i o mărire a bugetului pentru a achizi&#539;iona un binoclu nou &#537;i î&#539;i mul&#539;umesc Dbird pentru recomandare. :)
Needweed, ce magnifica&#539;ie mi-ai recomanda, dintre cele două? Eu sincer a&#537; opta spre cel 10x50, dar cum nu mă pricep prea bine, a&#537; dori &#537;i o altă părere :D

needweed
18 Feb 2014 19:41


da e bun 10x50, eu am un 10x40 tot Revue si se vede excelent

Diana-pot
18 Feb 2014 20:14


Mersi mult! :D Seară faină! :)

Mars Boy
19 Feb 2014 02:01


Respectiv pe mai multe binocluri scrie Bresser, dar nu sunt de fapt decat etichetate ca atare respectiv calitativ sunt slabe. Inclusiv exista modele originale Bresser care m-au dezamagit (cele cu depuneri verzi).

Nu ratez ocazia sa te intreb ... tu ce zici de un Corvette 10x50. Ma tenteaza de mai mult timp. Vreau sa am si ceva mai usor pe langa 70. Depuneri verzi si Corvette parca ... FMC.

Dbird
19 Feb 2014 15:27


Bresser are 3 tipuri de acoperiri: galben (:lol:), verde, albastra si mov. Corvette este din nefericire verde , acoperire ca nu prea le-a reusit celor de la Bresser.  In schimb acoperirile mov si albastre sunt ok, respectiv gamele : Montana, Binocom, Spezial Astro, Hunter si Spektar. Cred ca si la Nautic DOAR modelul 8x42 este acoperit cu albastru. De restul m-as cam feri. La FM si MC este doar culoarea albastra sau mov, iar la FMC exista si un strat verde in afara de cele mov sau albastre. Practic nu as fi foarte incrancenat daca este FM, MC sau FMC, prioritar fiind deschidere, unghi etc pe care il doresti in acest context. Oricum stratul verde al lui Bresser este mai bun decat cel de la Telescop Service.
Personal am o banuiala cum ca de fapt , nu exista un strat mov efectiv ci este acelasi strat albastru (care este cea mai reusita depunere a lor) in spatele careia fiind acoperirea verde schimba per total culoarea din albastru in mov. Poate gresesc :)

needweed
19 Feb 2014 16:37


iar eu, tocmai am mai facut rost de un binoclu Revue 7x50 asemanator cu acela din link, e fabricat in Japan nicidecum in china iar optica este superba as spune pentru pretul lui

Mars Boy
19 Feb 2014 20:50


Interesante informatii, D-Bird. Habar nu aveam ca verdele de la Bresser ar fi mai slab decat violetul si albastrul. Galben sincer nu as incerca pe pielea mea. Gen Topas 7x50 sau Nautic. Am vazut la Alcor in schimb un 10x50 bak4 pe la vro 200ron cu straturi albastre din cate tin minte. Era superb. Eye relief mare, adjustable cups, foarte luminos si parea bine construit. Dar ce mi am dat seama dupa un timp este ca modelul asta nu este pe siteul bresser. Oare de ce ? Am testat si Hunterul 10x50 si 16x50. Amandoua la fel de bune ca si 10x50 bak4 dar evident ... nu asa luminoase. Nici eye relieful nu cred ca era la fel de mare la Huntere din cate tin minte eu. Oricum binocluri bune toate 3 ( in gama aia de pret ). In schimb Hunter 20x50 nu mi a placut deloc. Pe langa ca tremurul era muuult mai mare ( sau asa se simtea ) fata de cel de 16x, cat timp am stat eu sa ma uit prin el tot timpul se defocaliza dupa cateva secunde de la finalizarea focalizarii. Dar doar pe centru ... se incetosa putin. Pe cand la 10 si 16 am tot incercat sa recreez situatia si nu am reusit. Nici cu Celestronul 15x70 nu am avut probleme de genul asta.

Mars Boy
19 Feb 2014 20:51


iar eu, tocmai am mai facut rost de un binoclu Revue 7x50 asemanator cu acela din link, e fabricat in Japan nicidecum in china iar optica este superba as spune pentru pretul lui

Sa il stapanesti sanatos si sa te bucuri de el ! :D

Dbird
20 Feb 2014 14:14


Hunter 10x50 BAK4 nu este fabricat de Bresser (el a mai aparut sub unele denumiri inclusiv bresser la lidl). Hunter 10x50 BK4 este fabricat de bresser. Cel din urma este un binoclu foarte reusit , poate cel mai reusit de pe piata noastra la acest pret. Hunterul original are camp vizual mai mare decat celalat (sau alte binocluri de la noi) optica excelenta si calitativ mult mai bine lucrat. Mergi si mai incearca o data daca mai ai ocazia, comparand cu atentie cele 2 versiuni.

Mars Boy
20 Feb 2014 21:49


Hunter 10x50 BAK4 nu este fabricat de Bresser (el a mai aparut sub unele denumiri inclusiv bresser la lidl). Hunter 10x50 BK4 este fabricat de bresser. Cel din urma este un binoclu foarte reusit , poate cel mai reusit de pe piata noastra la acest pret. Hunterul original are camp vizual mai mare decat celalat (sau alte binocluri de la noi) optica excelenta si calitativ mult mai bine lucrat. Mergi si mai incearca o data daca mai ai ocazia, comparand cu atentie cele 2 versiuni.

Foarte tare ! Mi a trecut si chestia asta cu fabricatu prin cap ... dar avand marca bresser stantata pe el ... am zis ca n are cum. O sa ma duc cand imi fac niste timp. Cu ocazia asta poate ma edific si poate achizitionez un 10x50. Mersi pt informatie! :D

Herr_Alien
21 Feb 2014 09:54


Legat de sticle, BK vine de la sticla crown borosilicat (simbol chimic al borului - B)
BaK vine de la sticla crown (acel K din coada) cu bariu (Ba - simbolul chimic al bariului).

Nu am vazut in nici un catalog de sticle un crown borosilicat 4, BK4. Am vazut BK1, BK3, BK7. Nu BK4.
Am vazut insa crown cu bariu 4, faimosul BaK4.

Legat de binoclu, doar o speculatie: probabil Hunter-ul BaK4 e o re-brand-uire a unor binocluri chinezeasti deja existente, in timp ce BK7-ul e un alt lot, probabil Hunter-ul initial comandat de Bresser? (si as adauga eu tot facut de chinezi, da' selectat mai riguros de CTC-ul celor de la Bresser?)
[/u]

Dbird
21 Feb 2014 10:03


Foarte corect zis Herr_Alien.
Denumirea BK4 este doar o greseala gramaticala a mea , am vrut sa scriu BAK4 :( (si am mancat a-ul). Bresser lucreaza in china. Dar in acelasi timp are controlul calitatii in fabrica originala. Deci calitatea este daca vreti garantata de firma mama. Astfel orice model care nu figureaza pe siteul original meade.de, dar este scris Bresser este un fel de loterie care nu prea merita accesata. 
In aceeasi idee , daca doriti cu adevarat sa cunoasteti caracteriticile unui produs Bresser este cel mai bine sa le cititi pe siteul lor mentionat mai sus (pe alte siteuri mai apar erori in acest sens).
@Mars Boy 
Cat despre faptul ca citim un brand pe un produs, nu trebuie sa uitam ca traim intr-o perioada de marketing agresiv, fara jena si rusine. Un bun exemplu este Sakura , mentionat pe unele binocluri si indicat a fi japonez. Practic nici nu cred ca a mai exista o firma cu numele acesta care face binocluri.

Mars Boy
21 Feb 2014 14:59



@Mars Boy 
Cat despre faptul ca citim un brand pe un produs, nu trebuie sa uitam ca traim intr-o perioada de marketing agresiv, fara jena si rusine. Un bun exemplu este Sakura , mentionat pe unele binocluri si indicat a fi japonez. Practic nici nu cred ca a mai exista o firma cu numele acesta care face binocluri.

Asa e. De Sakura eu am auzit prima oara prin magazinul Bucur Obor. Chiar am si fost sa vad niste modele. De mult. Tin minte si acum ca erau rubicon ... te uitai in oglinda daca puneai obiectivele spre fata ta. Constructia era slaba ... si din cate stiu parca erau numai modele cu zoom. Nu cred ca era ceva cu grosisment fix. Si chiar daca ar fi fost ... sigur aveau grosismente absurd de mari, deci inutilizabil. Bine ca nu am fost tentat sa cumpar.

invisimoth rob
21 Feb 2014 21:25


[quote="Dbird"]Am mai fost acuzat ca incurajez la chinezarii ieftine, dar spre exemplu pot garanta ca acest model:
http://www.bresser.de/en/products/binoculars/product.html?tx_meadeproducts_pi1[cmd]=pdis&tx_meadeproducts_pi1[artid]=1151050&tx_meadeproducts_pi1[view]=td&cHash=d8d632db0d6e84d46c657cb63c489bba
este un binoclu extrem de reusit. Bate la mare distanta toata gama de binocluri de tipul celor de mai sus, si ca luminozitate si ca contrast si ca colorit. Este foarte bine lucrat. Are si plastic in el fara doar si poate dar nu este atat de sensibil pe cat se crede. Am avut ocazia sa il compar cu multe tipuri de binocluri si a iesit castitigator mereu. Vine din fabrica foarte bine colimat. Doar ca si aici ar mai fi niste discutii. Respectiv pe mai multe binocluri scrie Bresser, dar nu sunt de fapt decat etichetate ca atare respectiv calitativ sunt slabe. Inclusiv exista modele originale Bresser care m-au dezamagit (cele cu depuneri verzi). Este daca vrei o dovada ca un binoclu bine proiectat si executat nu conteaza daca are sticla bak4 sau bk7. Iar de un 10x50 hunter cu Bak4 m-as cam feri :) (&#224; bon entendeur salut

Dbird
22 Feb 2014 16:47


Ce nu a fost inteles din citatul de mai sus ?

Mars Boy
25 Feb 2014 16:39


Pentru cei care au urmarit discutia de aici ... si nu numai ... Bresserul 10x50 Bak4 nu este pe siteul oficial Bresser pentru ca a fost produs pentru Lidl. Probabil ca este un Hunter cu bak4 si poate ceva modificari minore ( ex eyecups rotative de plastic ).

Dbird
26 Feb 2014 16:38


Nu este produs de Bresser, este doar branduit "la negru" cu marca.

Mars Boy
26 Feb 2014 20:06


Nu este produs de Bresser, este doar branduit "la negru" cu marca.

Aha ... cred si eu ... pentru ca tocmai am citit pe net review ul unui tip ( nu din RO ) care spunea ca a luat unul ... dupa care a luat inca 3 parca pentru restu familiei pentru ca i a placut mult si pretu era bun. Omu l a folosit 2 ani dupa care a spus ca se vedea dublu si defocusat, iar dupa cateva saptamani le a verificat si pe celelalte iar unul din ele se prezenta exact ca si al lui. Un review pe Amazon din cate tin eu minte. Cu siguranta Hunter-ul ar trebui sa fie mai reusit totusi.

nobody
26 Feb 2014 22:02


Dupa parerea voastra, care se prezinta cel mai slab ?
Si cum se face ca cei de la Bresser nu i-au dat in judecata pe cei de la Lidl ?

catalin dumitru
26 Feb 2014 23:36


Nu am privit prin nici unul dar sunt sigur ca la toate trei corectia campului marginal ''fa' cagare'' atat la distorsiune cat si la claritate.

Dbird
27 Feb 2014 00:42


Un proces cu firme fantoma din china, este relativ dificil si inutil. Cumparatorul , magazinul este exonerat sub pretextul ca a cumparat de la un dealer alrespectivei firme. Astfel incat pagubitul nu se poate lua de magazin (acesta nu va mai cumpara de l a firma fantoma, ci de la alta probabil tot la fel, eventual un  alt chilipir branduit cu alt brand, este cauza pentru care modelele chilipir se gasesc in loturi mici si cu multe denumiri de brand sau nonbrand). Revenind la idee trebuie gasita firma fantoma din china si ea evetual data in judecata. Aici problema se complica. Statul chinez are mare grija de industria sa atat oficiala cat cea underground. Cine aduce bani la buget este ajutat neconditionat. Si totul se incalceste atat de mult incat in final nu mai merita sa te lupti. Cam asta ar fi ideea. La fel cum si rusia in perioada de glorie copia Hasselblad si Z80 si multe alte produse si nimeni nici macar americanii pagubiti nu ii dadeau in judecata. Problema trebuie inteleasa ca tot noi end userii platim tot. Asa ca e bine sa fim extrem de atenti la ceea ce cumparam , nu numai la binocluri.
Si am mai zis , acest sfat generic,  daca privesti printr-un binoclu si iti place cum se vede prin el , e foarte bine , poti cumpara linistit. 
Sfaturile , ca si ochii celorlati, difera deci parerile pot fi subiective.  :D

nobody
27 Feb 2014 06:43


Frumoasa povestea, doar ca: Bresser este in Germania, Lidl este in Germania iar produsul se vinde si in Germania: deja chinezesc care original costa 43,90 EUR ?
Mai mult ca sigur ca e contrafacut de cei de la Zeiss :roll:

Dbird
27 Feb 2014 20:48


In afara de acest model mai exista cel putin inca doua modele pe care scrie Bresser, dar ele nu exista nici pe siteul german nici pe cel american. Chiar in acest moment cred exista pe siteurile romanesti , la vanzare. Eu , om mai sparios nu prea am cum  sa cred ca sunt originale din moment ce nu este oficializat. 
Cred ca am zapacit lumea cu acestqa disputa , lejer inutila pana la urma. 
Sincer , cu toata tristetea in suflet, eu cel putin trebue sa fiu multumit de existenta acestor chinezarii. Poate fara chinezi nu as fi reusit privesc printr-un binoclu de tip gigant sau nu mi-as fi permis niciodata un calculator  :(