-----------------------------------
Ktulu
15 Oct 2013 15:53

1,25&quot; Barlow 3x ORION
Salve!

Are doar 2 luni și un pic vechime, deci, e cumpărat de nou, fapt ce poate fi dovedit.
N-are zgârieturi pe lentilă, n-are absolut nimic; este păstrat în cutia lui între fiecare sesiune; n-a fost scăpat niciodată din mână.

Preț: 250 lei, taxe poștale incluse.
Prețul este cam apropiat de cel nou, dar la acela orice cumpărător va mai pune niște bănuți pentru transport. Deci, dacă se vinde, e bine, dacă nu, nu-i bai  :wink:  .

Motivul vânzării, fiindcă mulți vor întreba "de ce": Cu actualul tip de telescop pe care-l posed consider că mai nimerit ar fi un Barlow de 2x.

Vor urma și poze, dar destul de târziu, probabil peste o săptămână, pentru că nu am lentila aici, în Timișoara, ci la locul de observări  :mrgreen:  , în Caransebeș.

Ktulu
21 Oct 2013 09:29


240 lei ! , cu taxe de livrare incluse.

Știu că feelingul de nou, cu factură pe numele personal, este întotdeauna mai dulce, dar e păcat pentru mediul înconjurător să comandați o altă bucată Barlow, dacă cea deținută de mine îmi folosește așa și-așa... Dar parcă mai mult mi-ar folosi unul de 2x.

Hai, încercăm un schimb, atunci, cine dorește!

O săptămână plăcută, în continuare!

Ktulu
26 Oct 2013 22:26

Ocular Omegon 8-24mm + Barlow Orion 3x
Hai ca adaug si ocularul zoom 8-24mm.
Perfecta stare. Pret total 550 lei, transport inclus.

 Schimb configuratia de tot!

Daca ocularul se doreste separat, 320 lei, transport inclus.

Amandoua stunt la fel de vechi, 2-3 luni.

emilf
27 Oct 2013 08:35


Ce model este ocularul zoom ?

Ktulu
27 Oct 2013 11:50


Da, scuze, nu am mai putut schimba titlul subiectului topicului, asa ca am scris doar la subiectul postarii, dar acolo nu se observa.
Este Omegon Zoom APO 8-24mm.

Ktulu
01 Noi 2013 22:56

Poze recente
Uita&#539;i &#537;i poze foarte recente. Întâi ocularul, apoi Barlowul, la care am deschis lentila, s-o pozez în lumină &#537;i pe partea cealaltă.

Pre&#539;ul rămâne acela&#537;i, 550 lei la pachet, sau 240 lei Barlowul, 320 lei ocularul. Taxele de livrare sunt incluse.

&#538;in să precizez că ocularul ini&#539;ial a fost trimis în garan&#539;ie, fiindcă prezenta u&#537;oare pete pe una din lentilele interioare, dar care nu fuseseră vreun impediment la observări. Doar că nu mă sim&#539;eam eu bine să le &#537;tiu acolo. &#536;i mi-au trimis un alt ocular nou-nou&#539;, la schimb.
Deci, ocularul, de fapt, nu are 3 luni vechime, ci este nou  :mrgreen:  . La fel, fără zgârieturi, etc.  :wink:  .

Ktulu
15 Noi 2013 12:04


Acela&#537;i pre&#539;.

Sau, din acest pachet pot da barlowul la schimb cu unul de 2", &#537;i mai las din pre&#539; la ocular.
Sau, dacă se dore&#537;te orice altă combina&#539;ie, se poate discuta, fie aici, fie în privat.

lentilozaur
16 Noi 2013 00:57


Eu as incerca sa ma joc putin cu elementul optic al balow-ului daca vrei puteri de marire mai mici. In principiu puterea de marire este o chestiune strict legata de lungimea drumului optic. Nu am avut niciodata un barlow GSO sa fac teste dar ai incercat sa desfaci celula optica (cea neagra) si sa o infiletezi direct in bariletul unui ocular? Ai putea avea un 1.5x in acest mod. Dar bariletul barlow-ului impreuna cu celula neagra? Succes si ai grija sa nu zgarii oglinda diagonala :)

Ktulu
16 Noi 2013 11:23


Salut!

Mai înainte am încercat treaba asta &#537;i e o idee excelentă &#537;i î&#539;i mul&#539;umesc. Bine... Pentru cine are un ocular cu focală fixă!  :mrgreen:  Eu am doar Zoomul sus men&#539;ionat, a&#537;a că e doar o idee bună  :)  Unde mai pui că Omegon Zoomul, în starea lui naturală (nedesfăcut), nu prea văd să prezinte vreun filet pe undeva...
Dar ce ordinari &#537;i ă&#537;tia de la Orion: filetul celulei optice este pe partea cealaltă. Mai bine zis, dacă desfiletez &#539;eava intermediară (care e cu filet interior) din barilet (filet exterior), &#537;i vreau să înfiletez celula direct pe barilet... Hopa! Pe sensul normal, &#537;i celula are filet exterior! Deci, trebuie să o întorc.

Dar atunci am o întrebare, ne&#537;tiind ce fel de lentilă este (că n-am pipăit-o încă, sau nu-mi aduc aminte), dublu concavă, convexă, convex-concavă, etc.: va afecta cumva ceea ce observ prin ea?


&#536;i oricum, nu-mi rezolvă problema principală: aceea de a avea un Barlow pe 2"   :x 
Chiar nu vreau să-mi cumpăr unul, până nu-l dau pe ăsta.


Dacă vrei să-mi mai scrii legat de chestiunea asta, hai în privat, ca să nu fim incorec&#539;i fa&#539;ă de cei care-&#537;i mai pun/actualizează anun&#539;urile pe sec&#539;iunea aceasta. Altfel, o să apară tot anun&#539;ul meu pe primul loc.

lentilozaur
16 Noi 2013 11:45


Cred ca cel mai bine este sa deschizi un alt topic. Sunt multi utilizatori priceputi care iti pot da sfaturi mai bune decat ale mele. Desfa barlow-ul in componente, fa-i o poza cu ele "explodate" si pune-l pe sit la sectiunea dedicata. Nu este nimic complicat in a regla puterea de marire a unei astfel de lentile in conjunctie cu un ocular si vor aparea solutii interesante. Eu fac asta de cativa ani cu unul si numarul de combinatii este teoretic infinit insa fiecare poate costa mai mult decat lentila in sine :)

Ktulu
10 Dec 2013 14:25

Actualizare pre&amp;#539;
Pre&#539; actual:

Barlow Orion 3x 1,25" - 200 lei
Ocular 1,25" Omegon APO Zoom 24-8mm - 300 lei

Pre&#539; la pachet - 450 lei.

Transportul nu este inclus; este 10 lei/colet, prin Po&#537;ta Română, dar nicio grijă, le ambalez foarte bine  :mrgreen:  

Ktulu
20 Iun 2014 09:52


Valabil.

Ktulu
04 Iul 2014 10:30


Încă valabil.
În ultimul pre&#539; includ transportul, dar de data aceasta prin curier.