-----------------------------------
stify stify
23 Iun 2013 21:00

puncte mici pe soare
salutare. m-am uitat si eu la soare cu ochelari de eclipsa si binoclu peste ei si am observat 2 puncte mici statice. ce pot fi?

jimao22
23 Iun 2013 21:10


S-ar putea sa fie doua zone din ochii tai care nu mai inregistreaza lumina.
TU NU AI CITIT NICAIERI SA NU TE UITI LA SOARE ORICUM? Vrei sa ajungi sa te duca altii de mana la toaleta?
Inainte de a a mai repeta experienta, fa bine si citeste cum se fac astefel de observatii - la Soare. Riscul sa-ti pierzi vederea este enorm si nu doare!
Filtrele se pun inaintea primelor lentile care sunt orientate catre soare (obiectiv se cheama ala) si nu dupa, fiindca energia solara nefiltrata este concentrata si apoi filtrul prin care te uiti tu, chiar daca e bun, se topeste sau se altereaza rapid iar tu vei ramane ORB!

stify stify
23 Iun 2013 21:19


poza facuta ieri.doar un punct in partea stanga jos.nu e praf,punctul nu isi schimba pozitia.

Daniyyel
23 Iun 2013 22:41


Salut! AI MARE GRIJA SI NU TE JUCA CU SOARELE ORICUM!!! Asa cum a zis si colegul, riscul ca lumina solara sa-ti afecteze retina in urma acestor experimente este foarte mare - mai ales faptul ca nu folosesti filtrul corespunzator!

Punctele acelea negre de pe Soare sunt pete solare! Cauta si tu pe Google informatii mai multe! 


Be safe!

Vladut Mihai
23 Iun 2013 23:27


salut, 
 ochelarii de eclipsa pot fi folositi doar pentru privirea directa prin ei, fara sa pui un instrument optic in fata lor.  
(Chiar si asa mare atentie sa nu fie deteriorati, zgariati etc )

Daca vrei sa vezi pete pe soare poti intra aici zilnic :

http://sohowww.nascom.nasa.gov/sunspots/
http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/realtime-images.html

e mult mai safe :)

stify stify
24 Iun 2013 09:18


multumesc :wink: