-----------------------------------
Andi
21 Iun 2013 07:57

echinoctiul (echinoptiul) de vara
Unde este greșeala?

saiph
21 Iun 2013 08:37

Re:
"Tropicul Capriconului" si razele soarelui, in a doua imagine cu Pamantul (neinclinat la unghiul care trebuie) ar trebui sa vina pe directie orizontala, nu inclinata. Desi nici asa n-ar fi gresit - nu ni se spune daca Pamantul sta inclinat la unghiul corect sau noi trebuie sa-l privim, de pe planul orbitei, stand cu capul inclinat :D Si nu apar directiile - de unde vine si incotro se indreapta Pamantul pe orbita.

Dar cred ca prima greseala este in titlul topicului :D :D

Herr_Alien
21 Iun 2013 09:50

Re:
"si razele soarelui, in a doua imagine cu Pamantul (neinclinat la unghiul care trebuie) ar trebui sa vina pe directie orizontala, nu inclinata. Desi nici asa n-ar fi gresit - nu ni se spune daca Pamantul sta inclinat la unghiul corect sau noi trebuie sa-l privim,

Nah, eu cred ca aia e o greseala, spune din planul orbitei, nu din planul ecuatorului.

Andi
21 Iun 2013 10:17


A doua imagine cu Pământul a sugerat titlul topicului.
Soarele se află în planul orbitei Pământului.

auriga
21 Iun 2013 10:44


edit: am spus acelasi lucru ca si saiph..

sonkab
27 Iun 2013 15:10


Greseala este ca la a doua schema de sus cu iluminarea Pamantului ar trebui sa scrie `Pământul văzut din planul ecuatorial` si nu `din planul orbitei`.

Andi
27 Iun 2013 20:21


Greseala este ca la a doua schema de sus cu iluminarea Pamantului ar trebui sa scrie `Pământul văzut din planul ecuatorial` si nu `din planul orbitei`.

"Elementary my dear Watson"

 :D

auriga
27 Iun 2013 21:31


...planul ecuatorial si planul orbitei se intersecteaza exact in dreapta pe care se afla observatorul si centrul Pamantului, deci ambele exprimari sunt corecte dupa parerea mea, exista doar doua greseli gramaticale (una dublata) in text.