-----------------------------------
Vlad
31 Mai 2013 21:20

Crescent Ha - Atik 16IC
Am schimbat de curand camera de ghidare pe o Atik 16IC. Fiind curios in privinta sensibilitatii, si deoarece camera mea principala este pe meleaguri chinezesti in asteptarea unei revizii, am hotarat sa o folosesc pe post de camera principala, cata vreme inca mai am ahy5 pentru ghidaj

M-a surprins sensibilitatea acestei camere, si zgomotul foarte redus. Daca ar avea de vreo patru ori mai multa rezolutie, ar triumfa. In orice caz, pentru ghidare cu OAG este clar ca o sa fie o imbunatatire majora, dar si ca ccd principala pentru cei care se initiaza este exceptionala

Mai jos Crescent Nebula in Ha: 19 x 900s, refractor Bosma 80/560

Emil
31 Mai 2013 21:41


Atik-ul este o camera buna, daca pe langa rezolutia de care spuneai ar mai avea si racire controlata.... ar fi de vis.
Faina imaginea, ce filtru ai folosit? Descrierea ta succinta "filtru Ha" nu imi spune prea mult.

Numai bine
Emil

Vlad
31 Mai 2013 23:02


salut
filtrul este Baader Ha de 7nm.
ar fi frumos sa aiba racire controlata, dar fiind in principal pentru ghidare, nu prea ma deranjeaza.

auriga
01 Iun 2013 09:06


frumos Crescent, 16IC a fost camera mea principala cam un an si mi-a placut foarte mult. Nu e 314L+ dar e foarte buna.

dmtr69
04 Iun 2013 20:32


Uau! Grozava poza! Felicitari!

Vlad
06 Iun 2013 00:13


Multumesc