-----------------------------------
larrylart
07 Ian 2007 17:02

o poza curioasa...
Asta o expunere de 60s pe care am facut-o la m81 si care am sunstras-o din stack din cauza erori de tracking evidenta. 
Ce mi sa parut curios la ea e profilul unui jet comercial care se vede in coltul din dreapta jos sub dira lasata probil de un satelit - care pare ca sta pe loc (avind in vedere durata expuneri). 
La inceput nu gaseam nici o explicatie, dupa asta am realizat ca jeturile au noapte lumini de semnalizare care clipesc (se vede una si in poza) si asta a dat functionat ca un flash expunind profilul avionului din intuneric pt un moment - suficient sa dea impresia de corp inert. 
Acum intre factorul de maginificare si perioada in care sta aprins becul de semnalizare daca ar putea sa dea o asa imagine stationara ? Imi aduc aminte ca avioanele trec extrem de repede prin capul vizual. Sau pate ca avionul se afla la o altitudine mai mare ?

Larry

Mitu Catalin
07 Ian 2007 17:56


Din cat vad eu au fost trei flash-uri - unul din ele indreptat spre tine. Eu zic ca   explicatia e corecta - astept si eu sa prind un avion (am unul dar este prost focalizat si doar cu obiectivul)

Mitu Catalin
08 Ian 2007 21:30


M-am uitat mai bine . Se poate sa fi fost doar un singur flash (ala central) care a luminat nacelele motoarelor -sus si jos - avionul deplasandu-se de la stanga la dreapta . Mai devreme credeam ca avionul se deplasa pe "verticala " si nu traversa poza din cauza ca expunerea a inceput prea tarziu / s-a terminat prea devreme . Astept si eu alte pareri.