-----------------------------------
Bogdan_RBF
09 Mar 2013 21:37

Trepiede (Velbon) pentru binoclu
Buna. Intentionez sa achizitionez un  asemenea   Velbon C-600  , care este cu ceva peste DF-60 si cred ca si mai util, fiind un trepied video, intuiesc ca e mai indicat ptr. binoclu.

Bogdan

Erwin
09 Mar 2013 23:48


În locul tău a&#537; construi un suport de &#539;inut pe umeri. Caută "bizooka" la ATM, este &#537;i pe blog un articol. Este mult mai comod decât un trepied la observa&#539;iile cu binoclul. Ai multă libertate de mi&#537;care, se poate folosi foarte bine &#537;i la observa&#539;ii terestre dar mai ales la astro. Dacă stai pe un &#537;ezlong po&#539;i privi &#537;i la zenit ceea ce cu trepiedul nu prea po&#539;i pentru că te încurci în el.

Bogdan_RBF
09 Mar 2013 23:55

..
Multumesc de recomandare, stiu "instrumentul" respectiv (si montura paralelogram al lui  ZENDOWSherpa 200R, care,  parca imi place ceva mai mult decat celelalte 2 despre care am scris anterior si e cu o clasa mult peste. Am mai gasit si ceva de la Fancier, dar, sincer sa fiu, vreau sa fug de ele, ptr. ca am avut experiente neplacute cu trepiedele de la acest producator, din cate mi-au trecut prin mana, de abia 1 parca se mai misca cumva, restul, complet nesatisfacatoare. Daca stie cineva mai multe despre acest trepied sau a avut de a face cu un asemenea trepied, va rog nu ezitati sa scrieti aici. Multumesc inca o data!

dragos.n
10 Mar 2013 00:30


Sherpa 200R am eu. E destul de solid construit. Am pus si makul de 150mm pe el, cu diagonala de 2'' si oculare grele, adica dublul greutatii maxime admise. A rezistat, desi vibra serios la fiecare atingere. Posibil ca pentru un binoclu sa fie suficient. Eu nu l-am testat asa.

Bogdan_RBF
10 Mar 2013 00:40

Serpa 200R
In principal ma intereseaza sa se miste fin atunci cand inspectez cerul...aia ma intereseaza cel mai mult, sa aiba capul stabil si fara jocuri, cum se intampla la trepiedele ieftine. Dragos, banuiesc ca Mak-ul ala depaseste cu mult greutatea maxima admisa a trepiedului (5Kg), dar cu un binoclu de max. 3Kg eu zic ca nu ar trebui sa resimta nici o problema. Cred ca pana la urma undeva intre acel C-600 si Serpa 200R o sa aleg, asta daca nu gasesc alte variante. Mentionez ca am gasit si ceva Manfrotto la banii astia (am uitat sa spun in postul initial ca bugetul e undeva la maximum 300RON), dar sunt cam micute la inaltime, caut ceva peste 1.65m.

dragos.n
10 Mar 2013 00:50


Capul trepiedului este motivul care m-a determinat sa il iau. Atunci nu am vazut ceva mai solid la pretul asta.. De miscat se misca destul de lin, cel putin al meu. Era posibil si mai bine, dupa gustul meu, dar pentru cat am dat, e bine. Am mai avut si un Fancier inainte, si aveam senzatia ca e gripat chiar si lasat liber. Si pretul era la jumate.

Adrian Sirean
10 Mar 2013 00:51


Bogdan_RBF din fericire sunt in aceeasi situatie cu tine. Eu m-am orientat in schimp catre un [url=http://www.f64.ro/search.html?q=monopied&x=-1249&y=-275]monopied. Dar inca nu stiu sigur. Nu am avut niciodata nici monopied si nici trepied foto.

Bogdan_RBF
10 Mar 2013 00:56


Bogdan_RBF din fericire sunt in aceeasi situatie cu tine. Eu m-am orientat in schimp catre un 

Despre monopiede nici eu nu stiu prea multe, chiar mai nimic, aveam un prieten la un moment dat care si-a cumparat un monopied, dar s-a sucit repede si l-a schimbat cu un trepied pana sa apuc sa il testez si eu. Deci, pe scurt si in concluzie nu stiu mai nimic despre monopiede, manevrabilitate si alte functii, asa ca tot catre un trepied o sa ma indrept ptr. ca am folosit in trecut si ma descurc mai bine cu ele. Acum sa vedem de care o sa iau...

le: ca o mica recomandare ptr. tine, daca vrei sa achizitionezi un trepied, cauta ceva de la 200 RON in sus...sub 200 RON, cel putin ptr. binoclu nu sunt trepiede bune, doar daca gasesti ceva SH in stare buna, dar si alea mai trebuie unse ptr. a da un randament bun.

dragos.n
10 Mar 2013 01:06


Monopiedul e bun cand vrei sa faci fotografie repede, cu tele, sa te misti rapid. Dar nu pentru a sta cu el mult timp cum e cazul la binoclu.

Cea mai buna solutie e o montura paralelogram, ca cea vanduta de Zendow. Dar e mult mai mare si mai grea decat un trepied foto. Suportul de umeri are avantajul ca poti sa schimbi repede directia, dar se misca pentru ca atunci cand respiri si umerii se ridica.

mflorian
10 Mar 2013 01:31


Pe monopied aparatul foto se bîțîie în lateral, ca și cum ar fi ținut în mînă. Monopiedul s-a inventat pentru fotoreporterii sportivi care trebuie să țină cu orele în mîini echipamente foto grele. 
Mai bine improvizează un monopied dintr-o o coadă de mătură sau o cîrjă de pirat ca să vezi dacă te avantajează această soluție. Eu zic că nu, dar tu poți încerca.

Adrian Sirean
10 Mar 2013 02:23


Mda... cred ca nu scapam pana nu ne facem si noi asa ceva: http://www.youtube.com/watch?v=XtU-E4-NB0E

Bogdan_RBF
10 Mar 2013 02:27


Mda... cred ca nu scapam pana nu ne facem si noi asa ceva: 

a fost de vanzare pe forum...dar s-a vandut :D chiar pretul era foarte bun, dar pana sa intreb de ea, se vanduse deja :| daca vrei sa te apuci sa o construiesti de la 0, nici o problema, numai ca iti trebuie putina indemanare si spirit practic :D eu, oricum pana una alta ma indrept tot catre un trepied, ptr. ca mi-e mai util in momentul de fata (cred ca Sherpa, ca e mai usor de manevrat si mai avansat putin decat C-600, si in plus merge de minune ptr. macro, deoarece nu are suportul ala la picioare si ai mai multa libertate de miscare)...pe viitor, mai vedem...

Bogdan_RBF
21 Mar 2013 16:41

mic review sherpa 200r
Am cumparat pana la urma acel  ceva :D