-----------------------------------
Forever_Man
22 Dec 2006 15:04

Observatii Saturn
Credeam ca dintre satelitii lui Saturn voi vedea decat Titanul. Dar am vazut si Tethys, Rhea, si parca mai era unul.

zoth
22 Dec 2006 15:18


in mod normal, la orice observatie ar trebui sa dai niste date:
ziua, ora, conditiile de vizibilitate, locatia, ce instrument ai folosit si cam pe la ce magnificatie ai mers.
altfel nu se intelege nimic.

Forever_Man
22 Dec 2006 16:14


Data: azinoapte, pe la ora 1. Am observat din fata blocului cu telescopul meu de 200/1200, si am folosit puterea maxima de marire pe care o am, adica 120x. La puterea asta de marire nu am reusit sa disting benzi pe suprafata planetei.

zoth
07 Ian 2007 16:29


Aseara 06.01, saturn a dat un spectacol frumos mergand alaturi de luna pe cer. din pacate pana la racirea echipamentului s-a lasat ceata aici in bucuresti. am ramas totusi cu placerea vizionarii lor prin binoclu.

sky
09 Ian 2007 15:15


puteai foarte bine sa faci si ceva poze la conjuctie sau nu te pasioneaza?

Katta
01 Mar 2007 18:19


M-am uitat pe Starry Night si se pare ca in noaptea asta (mai precis maine dis-de-dimineata) , incepand cam de pe la 4.40 si pana pe la 5.25, Luna va trece peste Saturn. E o ora cam incomoda, dar cred ca merita. E o ocazie buna si pentru amatorii de poze.

lucia lucia
01 Mar 2007 20:01


OCULTATIA  :wink: Saturnului de catre Luna va avea loc noaptea care vine. De la voi se va observa in apus,  dimineata pe la cat spune dl. Katta, iar de la mine se va observa pe la 10-11 seara, parca. Va urez voua succes pentru ca la mine cerul e deocamdata innorat-cu-petice-de-senin. Pare-mi-se ca nici voi nu stati mai bine... (imagine atasata). Oricum, de la mine vazut (am facut o simulare cu Stellarium) o sa treaca Saturn nitelus pe sub luna... pacat de ora buna.[/b]