Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
admin Site Admin

Data inscrierii: 29 Iun 2004 Mesaje: 1899
|
|
Sus |
|
 |
IACOB DUMITRU Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2006 Mesaje: 2894
Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba
|
Trimis: 13 Oct 2006 10:52 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Am citit acest articol. La prima vedere pare a fi extrem de valoros. Nu mi se pare nimic neconventional in modul de prezentare. Poate ideea de impuls volumic, dar eu am fost, inca de la inceput, perfect de acord cu aceasta formulare.
Promit sa il recitesc de cateva ori cu foarte mare atentie. Se pare ca exista mult potential, inca neexploatat, in aceasta idee. |
|
Sus |
|
 |
Calin Pop Membru

Data inscrierii: 10 Dec 2005 Mesaje: 1082
|
Trimis: 13 Oct 2006 21:21 Download mesaj |
|
|
|
IACOB DUMITRU a scris: | Am citit acest articol. La prima vedere pare a fi extrem de valoros. |
Oare ce poate fi valoros in faptul ca cineva isi exprima neputinta de a intelege ceva? _________________ I still say man will never fly.
Nuclear power is not possible.
By the way, the earth is FLAT. |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 14 Oct 2006 11:08 Download mesaj |
|
|
|
TopcatBV a scris: | Oare ce poate fi valoros in faptul ca cineva isi exprima neputinta de a intelege ceva? |
Chiar nu știi? Atunci nu prea știi cum se fac marile descoperiri. Hai că îți spun eu: inițial, geniul citește ceea ce se știe la vremea sa, apoi, în mintea lui se nasc întrebări datorate faptului că nu a înțeles ceva; apoi caută răspunsul la întrebările lui cu propriile forțe; după ce află răspunsul (dacă îl află), îl compară cu ceea ce se știe la vremea sa; dacă el constată că răspunsul găsit nu coincide cu răspunsul omenirii, ia măsuri ca și omenirea să cunoască răspunsul său.
Ok. Acum să-ți dau un exemplu relevant. Einstein nu a înțeles ce s-ar întâmpla cu o rază de lumină lansată dintr-o rachetă care merge foarte rapid și s-a întrebat dacă viteza luminii ar avea vreo altă valoare față de observatorul din rachetă. Strădania lui de a înțelege aceasta, ne-a făcut pe noi mai bogați cu o teorie a relativității. _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 14 Oct 2006 13:37 Download mesaj |
|
|
|
Mania grandorii e un simptom al bolii care se numeste PARANOIA. Diferenta dintre Adrian Paunescu si Eminescu este ca cel din urma a publicat mult mai putin si numai dupa insistentele lui Maiorescu. Einstein nu si-a publicat nedumeririle ci doar solutia lor. |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 14 Oct 2006 14:38 Download mesaj |
|
|
|
dragon a scris: | Mania grandorii e un simptom al bolii care se numeste PARANOIA. |
Ce legătură are aceasta cu articolul? Haide dragă și arată-mi unde sunt greșelile din articol, nu te tot lamenta pe-aici cu „mania grandorii”! Mania grandorii o ai tu pentru că ai început să mă ataci numai când ai văzut că numărul meu de mesaje (pe are eu nu pun niciun preț) crește mai mult decât al tău. Dacă s-ar putea, ți-aș da ție sute de mesaje ca să nu plângi.
dragon a scris: | Diferenta dintre Adrian Paunescu si Eminescu este ca cel din urma a publicat mult mai putin si numai dupa insistentele lui Maiorescu. |
Fals! Există mult mai multe diferențe.
dragon a scris: | Einstein nu si-a publicat nedumeririle ci doar solutia lor. |
Și ce-i cu asta? Înseamnă cumva să nu publicăm nedumeriri? Dacă nu s-ar fi publicat nedumeriri, nu auzeai niciodată de paradoxul lui Zenon, al lui Newton, al lui Olbers, al lui Russell sau de catastrofa ultravioletă, etc.
Apropo de semnătura ta recentă. Într-adevăr, incompetența se ascunde după ambiguități. Ia vezi care mesaje de pe acest forum sunt ambigue și ai să vezi cine ești.
Te aștept aici cu critici la adresa articolului, nu cu atacuri la persoană. Atacuri la persoană poți să pui la „Who’s Who”, nu aici unde este un loc pentru Știință. Părerea ta despre mine mă interesează, în măsura în care am ceva de învățat și de corectat, dar te rog să te limitezi la tema fiecărui topic și nu împroșca peste tot cu noroi pentru că te stropești și te murdărești. _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
IACOB DUMITRU Membru

|
Trimis: 17 Oct 2006 10:19 Download mesaj |
|
|
|
Așa după cum am promis am recitit articolul de mai multe ori. Pentru mine persistă totuși o nelămurire:
Proiecția axei de precesie pe un plan imaginar ce conține axa polilor se intersectează cu axa polilor în interiorul sau în exteriorul locului geometric definit de intersecția acestui plan cu suprafața planetei Pământ?
Eu consider că răspunsul la această întrebare ar putea fi extrem de benefic. |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

|
Trimis: 17 Oct 2006 11:44 Download mesaj |
|
|
|
IACOB DUMITRU a scris: | Proiecția axei de precesie pe un plan imaginar ce conține axa polilor se intersectează cu axa polilor în interiorul sau în exteriorul locului geometric definit de intersecția acestui plan cu suprafața planetei Pământ? |
Locul geometric respectiv este tocmai suprafața Pământului. Planul care conține axa polilor se poate roti în jurul axei polilor. În poziția inițială, planul conține ambele axe, apoi, prin rotirea în jurul axei polilor, proiecția axei de precesie pe plan face un unghi din ce în ce mai mic cu axa polilor, dar punctul de intersecție al celor două drepte rămâne constant. Deci punctul de intersecție căutat se află mereu în poziția inițială, care este intersecția dintre axa de precesie și axa polilor. Acest punct se află, evident, în interiorul locului geometric definit de intersecția unui plan care se rotește în jurul axei polilor cu suprafața pământului.
Nu știu în ce măsură ne ajută această cunoștință. _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
IACOB DUMITRU Membru

|
Trimis: 17 Oct 2006 12:38 Download mesaj |
|
|
|
Mie nu mi se pare atât de evident. Adu-mi te rog un argument în acest sens.
Ne intereseă acest lucru pentru a putea determina cu precizie cauza reală a fenomenului despre care tocmai vorbim. |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

|
Trimis: 17 Oct 2006 12:51 Download mesaj |
|
|
|
Ce nu ți se pare evident: că punctul de intersecție este constant sau că el se află în interiorul Pământului? Tu cum crezi că este? Și ce s-ar întâmpla cu cauza precesiei dacă ar fi în diferite alte poziții? Prezintă-ne variantele ca să vedem de ce are importanță asupra cauzei precesiei? _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
IACOB DUMITRU Membru

|
Trimis: 17 Oct 2006 13:28 Download mesaj |
|
|
|
Nu mi se pare evident că el s-ar afla aproximativ în interiorul Pămantului.
Pe mine mă interesează foarte mult eventuala existență (sau inexistență) a unor puncte de relativă simetrie. Dacă acest aproximat loc geometric s-ar afla cu certitudine în interiorul Pămantului, atunci eu îl pot considera ca pe un argument serios în favoarea unui scenariu capabil să mă conducă la ideea de simetrie fizică perfectă. |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

|
Trimis: 17 Oct 2006 13:57 Download mesaj |
|
|
|
De care loc geometric vorbești acum? _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
IACOB DUMITRU Membru

|
Trimis: 17 Oct 2006 14:16 Download mesaj |
|
|
|
Vorbeam de locul geometric determinat de intersecția dintre axa de precesie și axa de rotație. |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

|
Trimis: 17 Oct 2006 14:33 Download mesaj |
|
|
|
Dar „locului geometric definit de intersecția acestui plan cu suprafața planetei Pământ” este diferit de „locul geometric determinat de intersecția dintre axa de precesie și axa de rotație”. Primul este o suprafață. Al doilea este un punct. Nu? Și nu mi-ai răspuns la celelalte întrebări:
Abel Cavași a scris: | Ce nu ți se pare evident: că punctul de intersecție este constant sau că el se află în interiorul Pământului? Tu cum crezi că este? Și ce s-ar întâmpla cu cauza precesiei dacă ar fi în diferite alte poziții? Prezintă-ne variantele ca să vedem de ce are importanță asupra cauzei precesiei? |
_________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
|