Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 29 Sep 2006 23:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: Probleme nerezolvate în Fizică |
|
|
|
La adresa http://en.wikipedia.org/wiki/Unsolved_problems_in_physics găsiți o listă cu probleme nerezolvate în Fizică. Cred că unele dintre acestea pot fi rezolvate dacă acceptăm:
1). Existența legii de conservare a impulsului volumic;
2). Ipoteza că orice corp în mișcare este încărcat electric, deci că orice corp accelerat (sau rotit) emite câmp electromagnetic.
De exemplu, ar putea fi explicate ușor jeturile emise de discurile de acreție, tranzițiile de fază, fulgerele globulare, cuantificarea sarcinii electrice, sonoluminiscența, curgerea turbulentă și multe altele a căror explicație actuală este eronată (precum ar fi precesia Pământului, cozile cometelor, culoarea unor obiecte cosmice, magnetismul corpurilor cerești, etc.).
Ce bine ar fi să dăm cu toții o mână de ajutor pentru a zgâria un pic aceste mari probleme ale Fizicii contemporane! Nu pierdeți foarte mult dacă vă gândiți măcar 15 minute pe zi la aceste probleme… _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 01 Oct 2006 21:00 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Eu prefer Teoria Armoniei Universale care am auzit ca poate vindeca si cancerul  |
|
Sus |
|
 |
Alexandru Rautu Membru

Data inscrierii: 15 Sep 2006 Mesaje: 748
Motto: "Imagination without knowledge is ignorance waiting to happen" Localitate: Anglia
|
Trimis: 01 Oct 2006 22:49 Download mesaj |
|
|
|
dragon a scris: | Eu prefer Teoria Armoniei Universale care am auzit ca poate vindeca si cancerul  |
Din pacate vindeca doar aproximativ cancerul ca doar conform teoriei domnului Iacob nimic nu poate fi perfect.  _________________ It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it. |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 02 Oct 2006 09:12 Download mesaj |
|
|
|
Asta e cel mai tare punct al teoriei d-lui Iacob ... isi lasa o portita de scapare.
Teoria Armoniei Universale se poate condensa in doua legi:
Legea 1. Nimic nu e perfect, totul e aproximativ.
Legea 2. De-aici incolo se poate spune, aproximativ, orice.
In schimb Teoria miscarii elicoidale are o singura lege:
Legea 1. Toate se duc invartindu-se.
Acesta a fost un pamflet Faptul ca eu privesc cu detasare aceste teorii vine din felul meu de a fi, ceea ce nu trebuie sa-i impiedice pe altii sa le studieze serios. |
|
Sus |
|
 |
IACOB DUMITRU Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2006 Mesaje: 2869
Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba
|
Trimis: 02 Oct 2006 09:38 Download mesaj |
|
|
|
Va inselati domnilor, "neomogenitatea absoluta" reprezinta o forma de perfectiune (unde te uiti, numai turbulente vezi, deci "invarteli"). |
|
Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2006 Mesaje: 1096
|
Trimis: 02 Oct 2006 12:03 Download mesaj |
|
|
|
Pentru mine, nerezolvate sunt și problemele din Kapitza... Chiar și unele din Kvant.  _________________ vor veni straini aici, mult dupa ce ne vom stinge si se vor intreba:
CINE AM FOST? |
|
Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2006 Mesaje: 1096
|
Trimis: 02 Oct 2006 12:19 Download mesaj |
|
|
|
- Problema fulgerelor globulare are o propunere de rezolvare din partea profesorului Mircea Sanduloviciu, de la Iasi. El a obtinut fulgere globulare în tub de descărcare. Am făcut și eu experimentul, la Iasi, în vizită.
- Accelerarea Universului e o falsă problemă: de ce să nu poată fi explicată? Universul a fost în expansiune accelerată si mai este încă.
- problema săgeții timpului mi se pare interesantă, nu-i un secret. Legat de entropie, chiar e excepțională. Se întreabă acolo: de ce Universul a avut entropie mică în... trecut? Aș crede că entropia rămâne constantă: odată cu procesul de autostructurare a Universului (scădere locală de entropie) are loc creșterea corelațiilor (a dispersiei informației, deci creștere de entropie).
- Problema inflatiei e prost pusă. De ce oare trebuie un câmp inflaton? Inflația e naturală. Inflatonul e introdus artificial și denotă o gândire mecanicistă (ca să dilatăm ceva trebuie să-l umflăm, adică să mărim presiunea... aiurea!)
- Problema dimensiunilor suplimentare e limitat expusă.
- Se omite una dintre cele mai importante probleme în cosmologie: formarea structurilor la scală mare.
Un site draguț, de altfel.  _________________ vor veni straini aici, mult dupa ce ne vom stinge si se vor intreba:
CINE AM FOST? |
|
Sus |
|
 |
IACOB DUMITRU Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2006 Mesaje: 2869
Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba
|
Trimis: 02 Oct 2006 13:05 Download mesaj |
|
|
|
Toate procesele din Univers au loc numai in regim accelerat.
Acest fapt poate explica toate procesele din Univers. |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 02 Oct 2006 15:39 Download mesaj |
|
|
|
-Lucia, mulțumim pentru caracterul științific al postului tău. Așteptăm cu nerăbdare să ne prezinți explicația fulgerelor globulare dată de domnul Sanduloviciu, sau măcar o schiță a acestei explicații ca să ne facem o idee. Dar eu cred că dacă poți obține fulgere globulare nu înseamnă că le și poți explica. (În treacăt fie spus, nu cred că se pot explica aceste fulgere altfel decât cu o nouă lege de conservare ).
-Despre săgeata timpului, mie nu mi se pare a fi o problemă, din moment ce există o teorie care o poate explica: teoria probabilităților. _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
|