Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
valy Membru
Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11100
|
Trimis: 28 Apr 2023 12:35 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Frumoase peisaje, ceata face toti banii, daca nu era ceata nu avea farmec!
Si eu am plimbat multi ani un 10x50 peste tot, pana mi-a venit ideea unui 10x25, mult mai comod de purtat, pe timp de zi nu am observat diferente cauzate de diferenta de apertura. Doar seara si noaptea se simte dar accept situatia.
|
|
Sus |
|
|
Mircea Pteancu Moderator
Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9330
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 28 Apr 2023 18:43 Download mesaj |
|
|
|
Sigur ca nu se simte diferenta ziua.
Pupila se contracta in lumina de zi, poate avea un diametru de 2mm - 2,5mm.
Inmultit cu marirea de 10... ce sa vezi ... rezulta ca din obiectivul de 50mm sunt folositi doar cei 25mm centrali.
Ce rost are atunci sa cari ditamai ''animalu'...'' ?
Inca odata, concediu placut norocosilor iar noua, cer senin, Mircea
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
|
Mig71 Membru
Data inscrierii: 18 Mar 2020 Mesaje: 182
|
Trimis: 04 Mai 2023 20:04 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Am revenit din concediu incarcat de energie . Din pacate nu am prins nici o seara de observatii astronomice.
Draga Cristib am trimis PM cu adresa mea. Exista si varianta sa ne intalnim personal in zona Bucuresti, Ilfov ( pentru mine ar fi o placere sa iti pot multumi face to face).
P.S.
Dupa cateva observatii de zi si de noapte promit un raport de observatii cu acest binoclu .
Gelu
|
|
Sus |
|
|
CristiB Membru
Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1604
|
Trimis: 04 Mai 2023 20:38 Download mesaj |
|
|
|
Am primit adresa, multumesc, sambata ma ocup de acest lucru.
Era buna si intalnirea personala prin zona Bucurestiului dar in cazul asta zona ar fi trebuit sa se intinda pana pe la Viena si asa puteam si eu sa mai fac cam 400 km si se rezolva! 🙂
|
|
Sus |
|
|
Mig71 Membru
|
Trimis: 12 Mai 2023 12:09 Download mesaj |
|
|
|
Salutari
A ajuns azi coletul cu binoclul . La prima vedere arata foarte bine. Maine am o iesire la munte in zona Moeciu si micutul ma va insoti. Revin cu comentarii si poze ulterior.
Prognoza arata cer senin si sper sa fac si observatii astronomice ca am stat destul pe banca de rezerve.
Gelu
|
|
Sus |
|
|
CristiB Membru
Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1604
|
Trimis: 12 Mai 2023 12:43 Download mesaj |
|
|
|
Ma bucur sa aud asta! Utilizare cat mai folositoare! 🙂
|
|
Sus |
|
|
valy Membru
|
Trimis: 12 Mai 2023 13:12 Download mesaj |
|
|
|
Multumim donorului, multumim acceptorului, multumim membrilor comisiei etc.. Case closed!
Spor si cer senin!
|
|
Sus |
|
|
Mig71 Membru
|
Trimis: 15 Mai 2023 12:02 Download mesaj |
|
|
|
Sambata si duminica am fost pe varful Magura si am facut drumetii in satele Pestera si Simon de langa Moeciu. Am admirat crestele inzapezite ale muntilor Bucegi si Piatra Craiului cu ochii liberi si prin binoclu (binocluri). Au fost trasee usoare si o ocazie buna sa compar cele 3 binocluri din dotare.
Binoclul Nikon de la Cristib imi place inca de la prima atingere. Usor, cu balamalele si rotita de focus care merg lin.
Mai are un avantaj - reglarea dioptriei la ochiul drept necesita o miscare mai ferma astfel incat nu se deregleaza asa repede ca la Lacerta Smart 10× 50.
Imaginile prin el sunt foarte clare dar mai putin luminoase ca la fratii mai mari. Nu prezinta aberatii cromatice mai ales daca il compar cu Celestron 15X70.
Am privit de pe dealurile de langa satul Simon refugiul din Saua Strunga( sper sa nu ma insel). Situat pe un platou acoperit total de zapada , la limita cu un cer luminos . Imaginea cu Lacerta a fost doar putin mai buna ca la Nikon . Foarte clara la ambele dar se simtea diferenta intre 10X si 8X. Dezamagirea a fost Celestron care strict in cazul asta din cauza aberatiilor cromatice prezenta o imagine mai mare si mai lipsita de detalii.Nu am reusit sa fac poze cu refugiul, atasez alte poze facute cu telefonul prin ocularul binoclului Nikon.
Ce ma uimeste la Nikon este ca nu are capace de protectie la obiective, are doar la oculare.
Cat despre observatii astronomice am patit rusinea- seara , pana sa se intunece am admirat cerul senin, am facut un mic plan de observatii si m-am intins sa ma relaxez putin.Si m-am trezit dimineata.🤯
|
|
Sus |
|
|
Mig71 Membru
|
Trimis: 15 Mai 2023 12:08 Download mesaj |
|
|
|
Muntii Bucegi
Descriere: |
|
Marime fisier: |
758.61 kb |
Vizualizat: |
de 2972 ori |
|
|
|
Sus |
|
|
Mig71 Membru
|
Trimis: 15 Mai 2023 12:10 Download mesaj |
|
|
|
Satul Simon
|
671.79 kb |
de 2968 ori |
|
|
|
Sus |
|
|
Mig71 Membru
|
Trimis: 15 Mai 2023 12:11 Download mesaj |
|
|
|
In satul Pestera
|
760.14 kb |
de 2967 ori |
|
|
|
Sus |
|
|
Mig71 Membru
|
Trimis: 15 Mai 2023 12:12 Download mesaj |
|
|
|
Cei trei complici
|
994.24 kb |
de 2967 ori |
|
|
|
Sus |
|
|
Mig71 Membru
|
Trimis: 15 Mai 2023 12:15 Download mesaj |
|
|
|
Cadoul de Paste de la Cristib
|
950.25 kb |
de 2963 ori |
|
|
|
Sus |
|
|
valy Membru
|
Trimis: 15 Mai 2023 12:38 Download mesaj |
|
|
|
Cum se simte in mana micutul?
Presimt ca pe munte vei "cara" doar Nikonul, iar noaptea la astro vei sta langa cabana cu celelalte doua langa/la tine.
|
|
Sus |
|
|
Mig71 Membru
|
Trimis: 16 Mai 2023 18:34 Download mesaj |
|
|
|
Valy,
Anii trecuti am carat pe munte binoclul Celestron , cu poseta lui voluminoasa + rucsac cu haine, mancare si apa , eventual cort si sac de dormit. Destul de greu dar am avut si satisfactii.
Anul asta o sa fac cum te-ai gandit si tu, voi cara in rucsac doar Nikon- ul si la fiecare panta urcata mai usor ( macar la primele) o sa trimit un gand bun lui Cristib .
Micutul se simte in mana ca o bijuterie , se vede calitatea mecanica si optica. Ma asteptam la un camp vizual mai mare dar se pare ca cele 6 grade ale lui nu schimba radical situatia fata de 5, 8 grade la Lacerta.
Nu am avut ocazia pana acum sa privesc prin multe binocluri ca sa ma declar cunoscator dar aceste imi place . In plus vine cu un certificat de garantie 10 ani.
|
|
Sus |
|
|
|