Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Bonzai Membru

Data inscrierii: 31 Ian 2019 Mesaje: 64
|
Trimis: 24 Mai 2019 13:03 Download mesaj |
Titlul subiectului: Simulari traiectorii lansari |
|
|
|
La 25 min dupa lansarea Spacex Starlink de azi noapte, treapta 2 trecea deasupra Romaniei la o alt de apx 270 km. Mi-ar fi placut sa stiu in avans acest lucru, as fi incercat o observatie cu binoclul.
Exista undeva simulari de traiectorie a lansarilor disponibile din timp? |
|
Sus |
|
 |
Armand Popa Moderator

Data inscrierii: 30 Mar 2017 Mesaje: 573
|
|
Sus |
|
 |
Bonzai Membru

Data inscrierii: 31 Ian 2019 Mesaje: 64
|
Trimis: 29 Ian 2020 17:35 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Vad ca toate lansarile de Starlink de pana acum au trecut la T+25 min fix deasupra noastra.
Din pacate este inainte de deployment si de data asta a mai fost si pe lumina...nici o sansa sa vedem "trenuletul" |
|
Sus |
|
 |
Mihail Tudose Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2019 Mesaje: 65
Motto: We all are made of stardust Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 20 Feb 2020 12:21 Download mesaj |
|
|
|
Intruna din zilele trecute (nu imi mai aduc aminte in care din pacate dar cam cu 10-20-zile in urma) am vazut deplasandu-se din directia NW-SE un tren de 5 corpuri uniform distantate iluminate de soare (era ora 17:50).M-am tot intrebat ce ar fi putut fi dar acum cred ca au fost satelitii Starlink.Viteza lor aparenta pe cer era cel putin dubla fata de cea a ISS si au intrat in umbra pamantului foarte repede deci nu se aflau la o altitudine foarte mare. _________________ Binoclu Omegon Argus 25x100
Celestron Telescop Schmidt-Cassegrain SC 203/2032 NexStar 8 SE GoTo |
|
Sus |
|
 |
Andi Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2007 Mesaje: 1281
|
Trimis: 20 Feb 2020 13:08 Download mesaj |
|
|
|
La adresa heavens-above se găsesc toete detalile. _________________ distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit |
|
Sus |
|
 |
|