Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
20060626.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 223829
Numar de utilizatori inregistrati: 2820
Cel mai nou utilizator inregistrat: VIO77
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 399 la data de Joi Dec 31, 2015
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

PROTEST IMPOTRIVA REGULAMENTULUI ABERANT AL ACADEMIEI


Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Observatoare, Cluburi, Institutii

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
ovidiuv
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Mai 2013
Mesaje: 247



Localitate: Santa Cruz de La Palma

MesajTrimis: 30 Noi 2016 22:49 Download mesaj
Titlul subiectului: PROTEST IMPOTRIVA REGULAMENTULUI ABERANT AL ACADEMIEI
Raspunde cu citat (quote)

Buna ziua,

La Multi Ani Romaniei !

Imi pare rau ca trebuie va sa trimit chiar acum in ajunul sarbatorii noastre nationale, un protest impotriva regulamentului aberant al Academiei Romane care organizeaza in aceste zile concursul de director al Institutului Astronomic (datorita pensionarii acum 3 luni a fostului director dr. Marian Suran), post pe care am intentionat sa candidez si eu, de curand.

Pentru cei interesati de cum merge cercetarea in Romania, dar si pentru romanii carora va mai pasa, cetateni platitori de taxe (inclusiv pentru Academia Romana si cele 40 de instiutute afiliate), includ acest protest aici in atasament (un doc PDF de 3 pags care explica intreaga situatie) trimis de curand si Guvernului si Presei.

Pe scurt, datorita regulamentelor aberante de concurs ale Academiei, bazate se pare pe niste legi vechi de tip comunist, desi teoretic se permit candidaturi ale specialistilor din afara, practic nici un candidat din Diaspora sau chiar din Uniunea Europeana nu va putea vreodata participa la acest concurs, din cauza a cel putin trei conditii aberante! Mai mult, orice candidat roman din alt colt al tarii este discriminat fata de altul care traieste in Bucuresti si care lucreaza deja la institut sau este membru al Academiei, fiind chemat special de doua ori la Bucuresti, la interval de o luna, doar pentru a avea sansa sa candideze!

Aceasta situatie aberanta din alte medii similare a fost corectata de curand de catre Guvern: atat in sanatate, cat si in cercetare, pot candida acum ca manageri de spitale sau directori de institute nationale de cercetare (INCS) inclusiv specialisti romani din Diaspora sau chiar straini, in vreme ce regulamentele vechi nu permiteau acest lucru, datorita conditiilor similare de a obtine gradele profesionale superioare musai in Romania!

V-as ruga pe cei care mai aveti cunostinte in presa sa ma puneti rapid in legatura cu jurnalistii posibili interesati sa publice aceasta anomalie cu iz "academic"!

Atasat va trimit Protestul.

Cer senin si doresc din tot sufletul ca tara mea natala sa se indrepte cu pasi mult mai repezi pe drumul cel bun, la 27 de ani de la Revolutie...

La Multi Ani, Romania !!!



ACADEMIE-CONCURS-DIRECTOR-PRESA.pdf
 Descriere:
Protestul PDF (3 pagini), se poate distribui presei

Descarcare
 Nume fisier:  ACADEMIE-CONCURS-DIRECTOR-PRESA.pdf
 Marime fisier:  120.01 kb
 Descarcat:  de 373 ori


_________________
Cer senin!

Ovidiu
Sus
ovidiuv
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Mai 2013
Mesaje: 247



Localitate: Santa Cruz de La Palma

MesajTrimis: 21 Iun 2017 01:31 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Dragi astronomi amatori
si Romani platitori de taxe,

Cum v-ati asteptat probabil cei mai multi, "concursul" de director al institutului astronomic din noiembrie s-a desfasurat "in pace". La acesta si-a depus dosarul un singur candidat (evident, un cercetator de la institut) care a obtinut nota 10 si a iesit fericit director.

Din nou, eu nu doresc sa atac persoane (mai ales cand mi-au fost colaboratori candva), ci metode, regulamente si legi ARHAICE DE TIP COMUNISTE care inca guverneaza tara noastra (natala) si care se opun cu indarjire promovarii valorii si competentelor stiintifice, discriminand romanii din Diaspora si chiar pe cei din restul Romaniei afara de capitala!!

Spre final de ianuarie am primit din partea Academiei Romane un raspuns la protestul meu trimis fostilor guvernanti ai Romaniei (pe care vi-l atasez aici), in care la final se detaseaza urmatoarea MINCIUNA ORDINARA (fraza finala):

"Academia Romana sprijina candidatii valorosi care se reintorc din strainatate"...

Din aceasta cauza, le-am raspuns "stimatilor" academicieni abea acum urmatoarele, pe care doresc acum sa le popularizez si pe aceste liste de discutii astronomice (in care intra si cercetarea astronomica profesionista romaneasca):

-----

Catre Academia Romana:

Va ramasesem dator cu o concluzie referitor la raspunsul biroului prezidiului AR din sedinta din 20 decembrie 2016 (atasat aici) la scrisoarea mea de protest impotriva regulamentului aberant pentru ocuparea posturilor de directori de institute de cercetare care impiedica candidaturile specialistilor din Diaspora.

Socotesc MINCINOS ORDINAR acest raspuns, din care imi permit sa citez doar fraza finala: "Academia Romana sprijina candidatii valorosi care se reintorc din strainatate"...

Pai cum ne sprijiniti d-stra, dragi tovarasi?! Ne-anuntand acest concurs nici macar pe situl institutului care-si cauta director?? Ne-anuntandu-l deloc in limba engleza si macar pe vreun site international de profil, desi va prefaceti in anunt ca doriti si specialisti din UE?? Impunand la dosar numai putin de 14 acte?? Care acte trebuie aduse neaparat personal la Bucuresti de catre candidatii din strainatate?? Obligandu-ne sa detinem gradul de CS1 dobandit neaparat prin ordin de ministru in Romania si stergand cu buretele orice specializare si experienta similara dobandite cu sudoare in strainatate, acolo unde chiar se invata si se face astronomie?? Obligandu-ne sa venim special de doua ori in Romania?? Si toate aceste cerinte scose dintr-un regulament arhaic - intretinut intentionat la 28 de ani de la Revolutie - doar pentru a avea sansa sa candidam la acel "concurs"??

Concret, ca urmare a "sprijinului" pe care mi l-ati acordat in calitate de cetatean roman din Diaspora interesat sa particip la acel "concurs", cum bine stiti si-a depus dosarul un singur candidat de la institut!! Nici macar altul din Romania, si nici macar vreun picior de candidat din Diaspora pe care trambitati cu nonsalanta ca vreti s-o aduceti acasa... Desi i-ati acordat nota 10 la acel "concurs" acestui unic candidat, si desi el mi se lauda ca in ultimii 8 ani a castigat proiecte de cercetare de 1.5 milioane RON, aveti idee d-stra cate articole stiintifice a publicat acest fericit castigator de actual director in ultimii 7 ani ca prim autor?? Ei bine, UNUL SINGUR, iar acela are doar 4 pagini!! Dar desigur ca publicatiile stiintifice nu conteaza deloc intre cele 14 acte cerute, si nici in decizia finala....

Imi permit sa popularizez mai departe acest raspuns ORDINAR MINCINOS al prezidiului care guverneaza Academia Romana!!

Cu infinita dezamagire,

Ovidiu Vaduvescu
La Palma, Insulele Canare



Raspuns-mincinos-ordinar-Academia-Romana.pdf
 Descriere:

Descarcare
 Nume fisier:  Raspuns-mincinos-ordinar-Academia-Romana.pdf
 Marime fisier:  552.07 kb
 Descarcat:  de 277 ori

Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 12 Feb 2008
Mesaje: 8963

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

Localitate: Arad

MesajTrimis: 21 Iun 2017 14:54 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Ovidiu

Iata inca o situatie profund regretabila.
Aceasta ''distinsa'' institutie are deja membrii la ''mititica'' pentru infractiuni si sunt in desfasurare noi procese.
Vor fi probabil mai multi.
Nu tin minte in ultimele decenii sa fi auzit ca academia romana sa faca ceva util , sa aiba initiative , sa ia atitudine.
Acesta este singurul mod prin care se disting microscopicii nostri invatati : prin apatie , platitudine si indiferenta intelectuala.
Este inca o adunatura de complici razgaiati ai regimului politic , ahtiati dupa sinecure.

Mircea

_________________
http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
https://groups.io/g/The60mmTelescopeClub
Dotare :reflectoare ,lunete,cateva binocluri si un catadioptric
Sus
mihai leahul
Membru
Membru


Data inscrierii: 15 Mai 2013
Mesaje: 143




MesajTrimis: 21 Iun 2017 15:55 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

OvidiuV,

Raspunsul alora este in spiritul acestor ani, in tara asta. Este fireasca iritarea ta si parerea mea este ca doar detasarea clara de asemenea indivizi si manierele lor, vor putea sa te mentina la un anumit nivel.
Ce crezi ca ai putea imparti cu indivizi care te iau cu domnule doctor si stimabile astronom international de origine romana? Te vezi coleg cu aia? Ai vrea sa fi coleg cu cei care, asa cum este scris in raspunsul atasat de tine, respecta legile in tara asta? Auzi, concursul este conform! Este deja clasica exprimarea pe meleagurile astea.

No more comments sorry, fiindca nu ai cu cine! Intelegi ca aia nu exista?


Spor sa fie si sanatate!
Sus
valy
Membru
Membru


Data inscrierii: 21 Iul 2005
Mesaje: 10580



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 21 Iun 2017 16:07 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Problema e ca nu sunt ei acasa la ei.

Citat:
Ce crezi ca ai putea imparti cu indivizi care
Banii? In sensul ca ei din bani nostri fac ce fac.
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 12 Feb 2008
Mesaje: 8963

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

Localitate: Arad

MesajTrimis: 24 Iun 2017 18:59 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Banii ?
Stai sa vezi , inca n-ai vazut nimic ...
Dupa ce vor fi umflate salariile conform schemei dracnea , sa vezi atunci cum vor da din nou navala ''merituosii'' cu toate neamurile lor.
Si sa vezi iar ce de posturi blocate cate 20 de ani pana creste copilu'... ''sa manca'' si gura lui ceva !

Mircea

_________________
http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
https://groups.io/g/The60mmTelescopeClub
Dotare :reflectoare ,lunete,cateva binocluri si un catadioptric
Sus
Kirk Spock
Membru
Membru


Data inscrierii: 29 Noi 2013
Mesaje: 164

Motto: "Let's see what's out there."

Localitate: SF

MesajTrimis: 26 Iun 2017 13:06 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Mircea Pteancu a scris:

Nu tin minte in ultimele decenii sa fi auzit ca academia romana sa faca ceva util , sa aiba initiative , sa ia atitudine.


Cum nu? Nu mai departe decat in februarie a.c., cand cu manifestatiile, au luat ditamai atitudinea, infierand cu manie proletara "actiunile indreptate impotriva statului si poporului roman".
Sus
Skyliner
Membru
Membru


Data inscrierii: 04 Apr 2017
Mesaje: 396



Localitate: Mures

MesajTrimis: 26 Iun 2017 16:36 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Au fost nevoiti de situatie, au facut-o pentru ca aveau interes sa il faca sa iasa si ei cu ceva in fata daca nu erau inexistenti pe plaiurile noastre, mare lucru e sa iesi in fata ca te preseaza situatia repectiva ca sa vada lumea ca existi apoi se lasa linistea si iarasi o luam de la capat.

Academia Romana nu prea facut nimic pe plaiurile noastre decat sa se inflitreze acolo indivzi din fosta fsn, un proiect ceva de anvergura, un observator national nici facultate sau profil de astronomie si astrofizica nu avem ca apoi tinerii absolventi sa lucreze ori colaboreze cu un observator national, al nostru nu sa fie nevoiti sa plece din tara.

_________________
Director, administrator al Observatorului Privat Sirius
Instrument Principal Dobson Newton 200 F.6,1
Instrument Secundar Maksutov 102mm F.12,7
Luneta SW 70/700 F.10
Luneta Ruseasca 50mm F.6.4
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 12 Feb 2008
Mesaje: 8963

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

Localitate: Arad

MesajTrimis: 27 Iun 2017 17:22 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Am inteles ,cata ignoranta afisata cu mandrie si nonsalanta de ''omul obisnuit'' care sunt eu - ca sa folosesc sintagma preferata a lui andreaua esca - deci ,sa nu cunosc si sa nu recunosc eu luarile de atitudine ale microscopicilor nostri invatati!

''mea culpa ,mea culpa,mea maxima culpa, peccavi
per superbiam in multa mea mala iniqua et pessima cogitatione''


Mircea

PS : gandind ca aceste randuri se adreseaza unor ''savanti'' - includem acolo si pe cei aflati la ''mititica'' pentru diverse infractiuni ordinare - poate se va gasi vreun suflet milostiv printre laicii prezenti pe acest forum si care sa traduca cele de mai sus in mult preferatul argou cu accent de Jilava.
Totusi , cam in aceeasi ordine de idei , numita institutie s-a desolidarizat vreodata de membrii jilavezi si pe care i-a ingrasat degeaba o viata ?

_________________
http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
https://groups.io/g/The60mmTelescopeClub
Dotare :reflectoare ,lunete,cateva binocluri si un catadioptric
Sus
ovidiuv
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Mai 2013
Mesaje: 247



Localitate: Santa Cruz de La Palma

MesajTrimis: 14 Feb 2020 01:38 Download mesaj
Titlul subiectului: Corespondenta in Nature - Academia Romana
Raspunde cu citat (quote)

Salut,

Intrucat au trecut peste 3 ani in care Academia Romana continua sa discrimineze eventualii candidati din Diaspora sa participe la concursurile de directori de institute de cercetare (bazandu-se in continuare pe o lege de pe vremea FSN/PSD Nastase/Taracila/Hrebengiuc), asta toamna am trimis si mi-a aparut recent urmatoarea corespondenta in Nature:

Romania needs its astronomers back
https://www.nature.com/articles/d41586-020-00391-z

_________________
Cer senin!

Ovidiu
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Observatoare, Cluburi, Institutii

Download topic
Pagina 1 din 1
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact